Annonce

Tænketank: Overraskende fald i arbejdsløsheden

Ledigheden faldt i november. Dog forventer tænketank flere arbejdsløse i løbet af vinteren.
Foto: Københavns Kommune
Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik faldt arbejdsløsheden med 500 fuldtidspersoner i november 2023.

Arbejdsløsheden er til gengæld steget 6.300 med fuldtidspersoner det seneste år.

Den positive november måned skal formentlig opfattes som en enlig svale. I hvert fald hvis man spørger i tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

”Det er et meget overraskende fald i arbejdsløsheden i november, men det bliver formentlig kortvarigt. Aktiviteten i økonomien er faldende, og det vil forventeligt mindske beskæftigelsen og øge arbejdsløsheden yderligere i løbet af vinteren. Der er dog stadig omkring 20.000 færre arbejdsløse end før corona,” lyder det fra Sofie Holme Andersen, cheføkonom i AE, overfor Netavisen Pio.

Ifølge Danmarks Statistik var der i november 84.600 ledige fordelt på 71.800 dagpengeledige og 12.800 kontanthjælpsledige.

Det svarer til en ledighedsprocent på 2,8 procent af arbejdsstyrken.

Selvom økonomien ser ud til at gå ned i gear, så er der stadig en stor efterspørgsel på arbejdskraft, hvilket ifølge Sofie Holme Andersen betyder, at de ledige hurtigt kommer i job igen.

”Beskæftigelsen stiger stadig, og det betyder, at der fortsat er jobåbninger til de personer, der bliver arbejdsløse. Det gør, at de arbejdsløse fortsat kan komme hurtigt tilbage i job, og det er med til at holde arbejdsløsheden relativt lav, og endda i november faldende.”

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet