Annonce

Nyt folketingsmedlem klapper i om sexkrænkelsessager

Aktindsigt: Carl Andersen benægtede generelt problem med “sexkulturen” i Liberal Alliances Ungdom samt længere tids kendskab til voldtægtsanklage i retten
Foto: Pressefoto
Carl Andersen (LA) overtager Henrik Dahls plads i Folketinget

Netavisen Pio skrev den 25. juni, hvordan det nye folketingsmedlem for Liberal Alliance, Carl Andersen, i sin tid som formand for Liberal Alliances Ungdom ifølge et mødereferat som Information er i besiddelse af, sad inde med viden om flere overgrebs- og krænkelsessager internt i ungdomspartiet i otte måneder uden at reagere.

Carl Andersen vidnede i 2019 i en voldtægtssag mod et tidligere medlem af Liberal Alliances Ungdom i Retten i Odense.

Ifølge en aktindsigt, som Netavisen Pio har foretaget, udtaler Carl Andersen i retten, at han ikke kendte til sagen om voldtægtsanklagen før omkring Liberal Alliance Ungdoms landsmøde i 2019.

Derudover udtaler han, at han ikke mener, der er en problematisk kultur i Liberal Alliances Ungdom i forhold til krænkelser.

Carl Andersen overtager Henrik Dahls plads i Folketinget, efter at Henrik Dahl sikrede sig en plads i Europa-parlamentet.  

Carl Andersen har ikke ønsket at uddybe hændelsesforløbet over for Netavisen Pio.  

Mange henvendelser om krænkelser

Information skrev dengang om Liberal Alliances Ungdoms mødereferat, at der under punktet “Sexisme i LAU” blev diskuteret mindst ét overgreb og flere seksuelle krænkelser mod mindreårige internt i ungdomspartiet begået af samme mand.

"Problematisk, at han hænger op og ned af de unge og drikker dem fulde”

Der bliver desuden sagt, at der er: “mange fyre og lidt piger og fyrene er meget klar til ‘udnyttelse’ af alle situationer ved pigerne.”

Særligt et medlem af Liberal Alliances Ungdom var genstand for anklager. I referatet står, at: “Han går efter de små piger”.

På mødet fortæller Carl Andersen, at han har “fået mange henvendelser fra unge piger vedrørende (anonymt medlem)”. Der står også i referatet, at det er “Problematisk, at han hænger op og ned af de unge og drikker dem fulde”.

"En enkelt pige har endda fortalt mig, hvordan det daværende forretningsudvalg aktivt har dækket over sagen.”

Dengang udtalte Carl Andersen til Information, at han var skuffet over, at mødereferatet var lækket.

Den tidligere formand for Liberal Alliance Ungdom, Rasmus Brygger, offentliggjorde sammen med anonyme piger og kvinder fra Liberal Alliances Ungdom syv vidnesbyrd få dage inden ungdomspartiets landsmøde i februar 2019.

Rasmus Brygger skrev i 2019 på Facebook, at: “Jeg fortalte også politiet om det ledelsesmæssige svigt. At ledelser over flere år har haft kendskab til sager, men har været inaktive. En enkelt pige har endda fortalt mig, hvordan det daværende forretningsudvalg aktivt har dækket over sagen.”

Efter offentliggørelsen blev forholdene politianmeldt og medlemmer i ledelsen udskiftet. Carl Andersen tabte formandsposten til Signe Bøgevald på landsmødet i 2019.

Det medlem af Liberal Alliances Ungdom, der var årsag til flere af anklagerne blev den 24. juni 2019 idømt syv måneders fængsel for voldtægt i Retten i Odense. Han ankede dommen til Østre Landsret, hvor han blev frikendt.

Sexkultur ikke problematisk

Carl Andersen vidnede den gang i voldtægtssagen mod det tidligere medlem af Liberal Alliances Ungdom i Retten i Odense. Netavisen Pio har fået aktindsigt i vidneforklaringen.

“Han har heller ikke haft indtryk af, at der var et generelt problem med sexkulturen i partiet.”

I sin vidneforklaring siger Carl Andersen, at han var til stede ved den fest, hvor hændelsen, der var årsag til voldtægtsanklagen, fandt sted.

Carl Andersen fortæller, at: “Episoden med F (forurettede red.) havde han intet hørt om for i tiden op til februar 2019”.

Der fremgår også af vidneforklaringen, at: “Han har heller ikke haft indtryk af, at der var et generelt problem med sexkulturen i partiet.”

Netavisen Pio har den 27. juni henvendt sig til Carl Andersen og spurgt om, hvordan det at der blev diskuteret flere overgrebs- og krænkelsessager blandt andet mod mindreårige på et møde otte måneder inden landsmødet, hvor Carl Andersen var til stede stemmer overens med, at han i sin vidneforklaring i retten, forklarer, at han kun kendte til en sag og ikke synes, at der var en problematisk sexkultur i Liberal Alliances Ungdom.

Carl Andersen skriver i en sms til Netavisen Pio: “Jeg har ikke flere kommentarer”.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Da Liberal Alliance stemmer for lovforslag om indfødsrets meddelelse til tilvandrede tilhængere af islam, er det helt indlysende, at partiet understøtter seksuelle krænkelser.

De ligner et par feminister der koger suppe på en sten. Der er simple hen ikke kød på den sag. Mand er jo frikendt i landsretten, men landsretten respektere disse uhæderlige journalister ikke. Det er samfunds nedbrydende når danske domstoles afgørelser tilsidesættes og lovgivning ikke respektere retsstatsprincipper. Disse feminister/Misandrister opretter disse "folkedomstole" der næste til forveksling lige heks processerne i 1600 tallet. Vi ser også DR lave helt enøjet udsendelser selvom de er bekendt med seksualiseret udtalelser af de anklagende kvindelige musikere. Lad os BOYKOTTE TV2 for at udføre "folkedomstolen" straf og fjerne mandlige musikere fra deres program. Jeg har opsagt mit TV2 abonnement.
Det ville være forfriskende at flere "Lizetter" bliver afsløret i at tage på unge mænds numser.
I øvrigt skal mænd forsætte stemme på SD ? De timelønnede arbejdere har stoppede og de unge mænd vil stoppe.