Annonce

S-kandidat opgiver opsigtsvækkende opfordring

Socialdemokratisk regionsrådskandidat opfordrede til at stemme på Sverigedemokraterne. S-ledelse har undsagt og udmeldingen er trukket tilbage
”Indtil den nødvendige kursændring sker, bør svenskerne stemme på Sverigedemokraterna - trods partiets mange fejl og mangler”, kunne man lørdag læse i Berlingske Tidende, hvor Jarl Feyling, der var socialdemokratisk kandidat til Regionsrådet i Hovedstaden kom med den kontroversielle udmelding.

Den unge socialdemokrat og suppleant til regionsrådet opfodrede de svenske vælgere til at stemme på det højrepopulistiske parti Sverigedemokraterne frem for at stemme på sine egne partifæller i Socialdemokratiet.
Politisk ordfører: 'Den står for egen regning'

Begrundelsen for den opsigtsvækkende opfordring lød i Berlingske:  ”De svenske socialdemokrater tager ikke udfordringerne med indvandring og integration alvorligt. De lukker øjnene for undertrykkelsen og kriminaliteten, der bliver udøvet i indvandrermiljøet.”

Flere ledende socialdemokrater var dog hurtige til at lægge afstand til Jarl Feyling og afviste, at opfordringen skulle være udtryk for Socialdemokratiets holdning.

Det her indlæg af er imod alt, hvad jeg tror på og kæmper for

Han taler ikke på os danske socialdemokraters vegne, lød det fra velfærdsordfører Magnus Heunicke på Twitter:

Også partiets politiske ordfører Nicolai Wammen bekræftede i en SMS til Ekstra Bladet helt tilsvarende, at Socialdemokratiet udelukkende ville bakke op sit svenske søsterparti:

”Den anbefaling står fuldstændig for Jarl Feylings egen regning. Socialdemokratiet støtter naturligvis Socialdemokraterna i Sverige. Vi ønsker i sagens natur Socialdemokraterna det bedst mulige valg, og at Stefan Löfven fortsætter som svensk statsminister”, lød det fra Wammen.
S-kandidat: ’Jeg beklager og trækker den tilbage’

Fra Jarl Feyling, der er 2. suppleant for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden og opstillet for Socialdemokratiet i Brønshøjkredsen har efter sin egen udmelding trukket i land og opgivet sin opfordring til at svenskerne skulle stemme på Sverigedemokraterne, som står stærkt i meningsmålingerne frem mod det svenske valg den 9. september.

Jeg synes, det er vigtigt, at man ikke står fast på pointer, der ikke holder.

På Facebook trækker Jarl Feyling sin kommentar tilbage:

”Helt kort: jeg lægger mig ned. Min analyse ser jeg som rigtig. Konklusionen var forkert. Jeg beklager og trækker den tilbage.”

Overfor Ekstra Bladet fastholder Jarl Feyling at analysen var korrekt, men at opfordringen til at stemme på Sverigedemokraterne var for vidtgående:

”Jeg må nok indse, at det er for vidtgående, at anbefale at stemme på Sverigedemokraterna. Jeg synes, det er vigtigt, at man ikke står fast på pointer, der ikke holder. Det her var at gå for langt. Det er ikke korrekt at anbefale folk at stemme på et andet parti, end det, man tror på. Det blev jeg gjort opmærksom på fra mange forskellige kloge mennesker. Og det tager jeg til efterretning”, siger Jarl Feyling til Ekstra Bladet.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet