Snit af målinger: S er næsten lige så stor som V og DF tilsammen

Socialdemokratiet fortsætter fremgangen, mens vælgerne flygter fra Venstre og DF. Holder tendensen er det “game over for Løkke” mener kommentator
Med 70 dage til at der skal være afholdt folketingsvalg, står rød blok til at få et overbevisende flertal.

Særligt Socialdemokratiet har styrket sin opbakning og står til 28,1 procent.

Det viser det såkaldte Risbjerg-snit, som er et kvalitetsvægtet gennemsnit, som Altinget har lavet. Målingen er foretaget på baggrund af en række meningsmålingerne fra marts måned.

Nedtur for Venstre og DF

På den anden side af den politiske midte fortsætter tilbagegangen. Venstre står til at få 17,4 procent af stemmerne, og Dansk Folkeparti står til 14,8 procent. Socialdemokratiets står dermed blot til 4,1 procentpoint mindre end de to største partier i blå blok tilsammen.

Det begynder at ligne historiske tal

I en meningsmåling i starten af året var Venstre og Dansk Folkeparti næsten 10 procentpoint størrer end Socialdemokratiet.

"Det begynder at ligne historiske tal. I 1998 var S klart større end V og DF tilsammen, men siden jordskredsvalget i 2001 har S ikke været i nærheden af den position," siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Kilde: Altinget

Før TV-debat og Østergaard udmelding

Altingets kommentator har dog to forbehold.

For det første peger Erik Holstein på, at målingerne stammer fra før TV-duellen på DR. Flere kommentarer har ment, at statsminister Lars Løkke (V) slap bedre fra mødet end hans konkurrent til statsministerposten, Mette Frederiksen (S).  

Hvis Mette Frederiksens føring er lige så stor om en måned, er det game over for Løkke

For det andet, har Radikale Venstres leder, Morten Østergaard, i sidste uge fremsat en trussel om ikke at pege på Mette Frederiksen, hvis Socialdemokratiet ikke laver et opgør med det såkaldte paradigmeskifte i udlændingepolitikken.  

Kan blive game over for Løkke

Om de begivenheder kommer til at vise sig i målingerne, bliver ifølge Erik Holstein interessant at se.

Med Alternativets stemmer står blokken til 53,3 procent

"Det næste snit bliver endnu mere spændende. Hvis Mette Frederiksens føring er lige så stor om en måned, er det game over for Løkke," siger han til Altinget.

Risbjergsnittet fra Altinget viser, at rød blok står til 49,6 procent af stemmerne uden Alternativet. Med Alternativets stemmer står blokken til 53,3 procent.

Blå blok står til 44,7 procent, når man regner Nye Borgerliges 3,4 procent med.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce