Storstrømsbro-firma på anklagebænken for livsfarlige arbejdsforhold

Ansatte fra det portugisiske byggeselskab CNBT var i fare for at falde ned fra ni meters højde
Arbejdsforholdene på den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster har i flere tilfælde været så farlige, at politiet nu rejser tiltale mod det portugisiske byggeselskab CNTB.

Det skriver Fagbladet 3F.

Politiet rejser tiltale i fire sager, hvor CNTBs bygningsarbejdere har været i fare for at falde ni meter ned fra arbejdsplatforme.

Det fremgår af et anklageskrift fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.

Ifølge anklageskriftet står CNTB til en rekordstor bødestraf på 350.000 kroner.

Vejdirektoratet er bygherre på bro-projektet. Direktoratets projektdirektør, Erik Stoklund Larsen, betegner de livsfarlige arbejdssituationer som helt uacceptable: 

Det er selvfølgelig helt uacceptabelt

“Det er selvfølgelig helt uacceptabelt. Derfor har vi indført skærpet tilsyn hen over efteråret i samarbejde med entreprenøren, der både har indskærpet sin egen tilsynspligt, og vi har mandet op på byggepladsen med vores egne folk, som sikrer, at tingene er i orden,” siger Erik Stoklund Larsen til TV2 Øst.

“Død, invaliditet eller alvorlige knoglebrud”

Storstrømsbroen til godt to milliarder kroner har gennem  hele byggeprocessen været plaget af et farligt arbejdsmiljø. Nogle af de alvorligste sager omhandler netop byggekonsortiet CNBT.

Et fald på ni meter kan med stor sandsynlighed medføre død, invaliditet eller alvorlige knoglebrud

“Et fald på ni meter kan med stor sandsynlighed medføre død, invaliditet eller alvorlige knoglebrud,” skriver Arbejdstilsynet således, ifølge Fagbladet 3F, i en af sine kontrolrapporter.

Opdateret 18.01.2022 som led i undersøgelse af citat-praksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvor mange mennesker skal udsættes for livsfare på store offentlige bygge- og anlægsarbejder, før staten tager et opgør med den latterlige udbudspolitik, som betyder, at prisen til hver en tid står over arbejdsforhold og samfundsinteresser? Citat arbejderen.
https://arbejderen.dk/leder/n%C3%A5r-penge-er-vigtigere-end-menneskeliv

Annonce