Annonce

Medarbejdere på offentligt prestigebyggeri blev snydt for millioner i løn

Italiensk entreprenør på byggeriet af den nye Storstrømsbro har systematisk underbetalt udenlandske ansatte
Foto: Trafikstyrelsen
Byggeri af den nye Storstrømsbro
Byggeriet af den nye Storstrømsbro har været præget af adskillige dårlige sager, og nu er endnu en sag blevet afgjort i voldgiftsretten.

Her har retten afgjort, at mindst 160 byggearbejdere er blevet systematisk snydt for løn, pension og feriepenge.

Det skriver Fagbladet 3F.

Sagen er blevet ført af 3F på vegne af over 50 italienske og rumænske medlemmer af fagforeningen mod den danske afdeling af det italiensk-ejede byggefirma PK & ECD.

Firmaet er blevet påbudt at betale ti millioner kroner til medlemmerne af 3F.

”Det er fuldstændig forrykt, at så massiv underbetaling og lønsnyd kan foregå på et offentligt byggeri i tre år – uden at blive opdaget af hverken bygherren, som er staten, eller af myndighederne,” siger Michael Severinsen, konsulent i 3F til Fagbladet 3F.

Forfalskede underskrifter

Svindlen foregik ved at firmaet forfalskede de ansattes underskrifter og brugte dem til at lave falske timesedler med færre timer, end de ansatte reelt havde arbejdet.

Byggeriet af den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster koster 2,1 milliarder kroner, som betales af skatteyderne.

Ikke det eneste byggeri med problemer

3F Lolland halede for nylig 1,8 millioner kroner hjem til 70 maskinførere, der arbejder for MSE Entreprise, som udfører opgaver på land i forbindelse med byggeriet af Danmarks-historiens største anlægsprojekt, Femern-forbindelsen mellem Danmark og Tyskland.

MSE Entreprise betalte gennem mere end et år ikke den fulde, overenskomstmæssige løn for overarbejde.  

3F Lolland rejste sagen, og firmaet blev i oktober pålagt en bod på i alt 5,6 millioner kroner for brud på overenskomsten.  

Heraf gik 1,8 millioner kroner til 70 maskinførere, der er medlem af 3F.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vi har sag på sag om underbetaling af udenlandsk arbejdskraft på offentligt styrede arbejder. Hvorfor er det danske fagforeninger der hver eneste gang skal sikre, at dansk overenskomst gælder i Danmark ?

Man må undre sig over hvorfor embedsmænd, politikere, udvalgsmedlemmer m.v. ofte beslutter at et Italiensk firma er den/det/de bedste til opgaven.
Jeg mener; der er da en vis præcedens for at det som regel går galt med et eller andet ?
Jeg fatter stadig ikke hvorfor man stædigt holder ved ?