Annonce

Sky mangemilliardær bag Jensens Bøfhus gør sig igen uheldigt bemærket: Miljøkatastrofe truer

Torben Østergaard-Nielsen ejer jordforureningsvirksomheden Nordic Waste i Randers, som beskyldes for at løbe fra sit ansvar med at forebygge en miljøkatastrofe ved Randers Fjord
Foto: Randers Kommune
Nordic Waste, jordrensningsvirksomhed ved Randers, ejet af mangemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen
Danmarks 6. rigeste mand, den ene af to ejere bag konfliktramte Jensens Bøfhus, mangemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen, gør sig igen uheldigt bemærket.

Østergaard-Nielsen ejer nemlig jordforureningsvirksomheden Nordic Waste ved Randers, som beskyldes for at løbe fra sit ansvar i sagen om et forurenet gigantisk bjerg af urenset, giftigt jord, som truer med at forurene Alling Å og dermed også Randers Fjord og i sidste ende Kattegat.

Nordic Waste opgav før jul at begrænse skaderne af det jordskred af forurenet jord, som startede for en måneds tid siden. Samtidig fyrede virksomheden samtlige medarbejdere og indstillede virksomhedens drift.

Siden har Randers Kommune stået alene - også økonomisk - med den kæmpemæssige opgave med at forebygge den overhængende miljøkatastrofe.

I Randers Kommune mener man, at Nordic Waste og ejeren, Torben Østergaard-Nielsen, må gribe til lommerne:

det er deres ansvar og dem, der skal betale regningen

“Det er jo deres ansvar (Nordic Wastes, red.), og dem, der skal gøre det, vi nu gør. Det har de ikke kunnet, så nu er det overladt til os, men det er deres ansvar og dem, der skal betale regningen,” udtalte kommunaldirektør i Randers Kommune, Jesper Kaas Schmidt, for nylig til Politiken.

Det ventes, at miljøminister Magnus Heunicke (S) måske allerede fredag eftermiddag påbyder Nordic Waste at betale for det forebyggende arbejde, som Randers Kommune har udført siden Nordic Waste kastede håndklædet i ringen.

Tavse Østergaard-Nielsen

Østergaard-Nielsen, der ifølge Økonomisk Ugebrev, sidste år var god for næsten 42 milliarder kroner, er særdeles pressesky.

Han har således ikke udtalt sig til noget medie i Nordic Waste-sagen. Det samme gjorde sig gældende under Dan-Bunkering-skandalen.

Dan-Bunkering er et af Torben Østergaard-Nielsens selskaber. Dan-Bunkering blev i 2021 anklaget for at overtræde internationale regler ved at have leveret jetbrændstof til de russiske fly, som bistod det syriske diktatur under den syriske borgerkrig.

Retssagen endte med, at Dan-Bunkering måtte betale 34 millioner kroner i bøder. En fortjeneste på 15,6 millioner kroner blev beslaglagt, og den administrerende direktør i Dan-Bunkering blev idømt fire måneders betinget fængsel.

Men pressen fik ikke et ord ud af ham

Under retssagen blev Torben Østergaard-Nielsen også afhørt. Men pressen fik ikke et ord ud af ham. Hverken op til eller efter afhøringen i retten i Odense.

Kun to Jensens Bøfhus-ejere tilbage

I 2018, da Jensens Bøfhus stod over for en nødvendig rekonstruktion, kom en ny ejerkreds til at bestå af en række fynske rigmænd.

Men en efter en er faldet fra i kølvandet på, at Jensens Bøfhus år efter år har givet underskud - og derfor løbende har haft brug for nye tocifrede million-store kapitalindskud.

I august sidste år sprang så også rigmanden Hans Bøgh Sørensen fra. Han og familien ejer medicinalkoncernen Orifarm.

Det er ikke et aktiv, jeg synes giver mening for os

“Jeg og familien Bøgh-Sørensen traf en strategisk beslutning i starten af året om at komme ud af investeringen, og som er reflekteret i regnskabet med en nedskrivning. Det er en position, der har ligget der i en lang årrække og måske også for lang tid. Det er ikke et aktiv, jeg synes giver mening for os at have, og derfor takkede vi også nej til at være med i den sidste kapitalrunde,” udtalte Peter Brink Madsen, administrerende direktør i Habico Invest, til  KapitalWatch  august sidste år.

Nu består ejerkredsen bag Jensens Bøfhus alene af Georg Gundersen, som har tjent en formue på tobaksproduktion, og Torben Østergaard Nielsen.

I 2022 havde Jensens Bøfhus et underskud på 34 millioner kroner.

Jensens Bøfhus opsagde tilbage i marts 2020 overenskomsten med fagforbundet 3F. Siden har bøfkæden og 3F ligget i konflikt.

Indtil opsigelsen af overenskomsten havde Jensens Bøfhus haft overenskomst med 3F i mere end 30 år.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kør evt. fordi Torben Østergaard-Nielsen og fortæl ham på en pæn måde hvad du mener om hans håndtering af Nordic Wastes forurening.
Han bor her: Gl Strandvej 171, 5500 Middelfart

og så mener jeg at han slap ALT for billigt i Dan-Bunkering-skandalen; lad det ikke gentage sig i Nordic Waste sagen
.

Det gode gamle blå svindlerhold :-) Ha ha ha

Sorry kurt. kunne ikke lade vær.

hvilke andre profilnavne benytter du dig ellers af?

Der er næsten ingen grænser for, hvor meget sådan en umoralsk og skrupelløs milliadær kan skade livet for den almindelige dansker. regningen for miljø svineriet i Randers kommer du og jeg og vores børn til at betale. Og det bare fordi sådan en skod person kan købe sig en masse super biler for at... Ja, det ved jeg virkelig ikke.

God fornøjelse med det nye "moderne" kapitalistiske Danmark, hvor arbejde kun er tiltænkt de dumme og uduelige som dig og de fleste andre. Men hva. Det er jo sådan du vil det. vi lever jo i et demokrati.

Jensens Bøfhus, Nordic Waste, Bunker Oiel.

Der er ingen grænser for de katastrofer den person har været indvolveret i. Men han er jo milliadær. så han har sikkert været inviteret til utallige baller ved Dronningen. Alt i mens vi almindelige skatteborgere har betalt regningen for det fine menneske og milliadær og alle baller og medaljer.

Gud bevare Torben Østergaard-Nielsen og alle de andre som ham.

Vi andre almindelige danskere har kun fortjent, at arbejde til vi bliver 74 år. Vi er bare en flok uduelige røvhuller.

Super godt gået Torben. Og Gud, hvor har du fortjent det.

Beskæmmende, at den slags mennesker u det "moderne" Danmark får lov til at fremstå som toppen af kransekagen.

Mon ikke der dukker en regning op fra kommunen hos Torben.
Rasmus, hvorfor blander du kongehuset ind i sagen. Torben har aldrig været i nærheden af hverken en orden eller taffel.

Nordic Waste i Randers blev etableret i 2018.
Overskuddene gennem årene ser løber op i 49.540.121 kr.
Det udbetalte udbytte over årene løber i alt op i 34.000.000 kr.
Det sidste regnskabsår er forlænget til 16 måneder og af udbyttet hidrører de 16.000.000 kr. fra sidste, regnskabsår hvorefter egenkapitalen i selskabet nu udgør kr. 16.540.621
Som man kan se, har man i selskabet indset, at lokummet brændte allerede i begyndelsen af 2023, da man skulle afsluttet regnskabsåret 2022, hvorfor det blev forlænget til 16 måneder, og i det år tømte man så selskabet for et udbytte på 16.000.000 kr.
Skal kommunen eller staten opnå erstatning for de allerede brugte godt 60 millioner kr. er der så at sige pr. 1/5 23 sammen med de andre kreditorer 16.540.621 kr. at hente, når boet bliver erklæret konkurs.
Hvis nu den gode miljøminister eller miljøstyrelsen på forhånd havde stillet krav om en garanti imod ulykker og jordskred i stedet for bagefter, ville der have været penge til at erstatte tabet i det offentlige, medens den nuværende fremgangsmåde bedst kan karakteriseres som en plat farce, hvor kravet om sikkerhedsstillelse blot er et slag i luften.
Jeg hørte idag, at Pape i folketinget talte om, at mange gerne vil bruge andre folks penge.
De 34 millioner kr., der er tjent af ejerne til dato i denne rotterede, er tjent ved at belaste samfundet for den samlede sum, som oprydningen vil koste det offentlige, der allerede nu udgør over 60 millioner kr.
Her kan man tale om i enhver forstand at bruge andre folks penge til plat berigelse.
Denne metode for konkursrytteri er ellers en meget udbredt sport, og at denne situation kan opstå burde ikke komme bagpå myndighederne; det er helt uforståeligt, at man kan være så naiv, for det første at importere norsk affald, der kan ende i danske vandløb, og for det andet ikke at sikre, at forureneren kan holdes til ansvar for sit svineri.
Hvor regningen ender ved vi ikke, men oveni pengene er der en risiko for en fatal skade på naturen, der jo så kommer oveni den skade, som andre forurenere i årevis har forårsaget for andre folks penge.

Med denne handling sikrede man sig, at den maksimale erstatning kun kunne blive egenkapitalen i selskabet

2.000.000 tons forurenet jord modtaget til en pris på ca. 1.000 kr. pr. tons. 2.000.000.000 kr. i kassen. De 2.000.000.
tons forurenet jord kan så ligge oplagret i årevis for at rense sig selv uden at røre en finger gennem udvaskning, nedsivming og fordampning - Hvis det altså ikke lige var fordi de er oplagret på en ustabilt ler, som glider som på is, hvis den udsættes for tilstrækkelig med nedbør, som er situationen nu. Et godt påskud til at give det offentlige skylden gennem Randers Kommune, som sikkert står for alle miljøgodkendelser for oplagring af jorden. At området ligger på den specielle ustabile lertype har ikke været ukendt.

Samlet set en mistænkelig situation, som kræver en dyb og bred udredning af hele sagen lige fra den første tanke om etablering af dette jordrensning firma og alle bagved liggende personkredse.

Kan ikke lade være med at tænke på svenske Think Pink skandale. Queen of trash https://ing.dk/artikel/sveriges-skraldedronning-bag-landets-stoerste-mil...

Kun virkeligheden overgår fantasien.

Det er dog spændende at følge de kommentarer der kommer her og den “heksejagt” der er igang.
Der er som jeg forstår det tale om en mand der for et par år siden har købt en virksomhed der renser jord. På det tidspunkt er der allerede jordskred igang.
Flere forsøger at tegne billedet af en eller anden grådig kapitalists der kun tænker på profit…..men har den pågældende egentligt nogensinde sat sine ben på virksomheden ? Har man ikke til alle tider handlet efter de regler Randers Kommune har givet ? En af de tidligere kommentarer handler om, at virksomheden i hele sin levetid har lavet et overskud på 40 mill. - ham der nu jages som en heks har allerede givet 100 mill. til en klimafond til beboerne i Randers der bliver ramt af denne ulykke. Så hvor er den kolde beregnende kapitalist ?
Hver eneste dag er der virksomheder der går konkurs - det er derfor der findes aktieselskaber med begrænset ansvar - her kender man ikke konsekvenserne - burde tilsynsmyndighederne ikke forlænget have gjort noget - de må da på vores allesammens vegne tjekke at det der sker er OK - her har jordskreddet åbenbart stået på mindst siden 2021 ……
Nu er det så de stakkels ansatte på bl.a. Jensens Bøfhus der skal være syndebukke…..hvor er der dog mange spørgsmål om hele sagen jeg gerne vil vide mere om inden nogen som helst skal udskammes og “hænges” offentligt.