Annonce

Nordic Waste har indgivet en konkursbegæring - nu hænger borgerne på regningen for oprydningen

S-ordfører: "Meget forargeligt" at Nordic Waste nu flygter fra regningen og ansvaret. Milliardær-ejerfamilien om konkursen: "Der er ingen andre udveje"
Foto: USTC
Torben Østergaard-Nielsen og hans to døtre ejer USTC Group, som ejer hovedparten af Nordic Waste. Familien ejer også - sammen med en fynsk rigmand - Jensens Bøfhus
Den kontroversielle jordrensningsvirksomhed Nordic Waste ved Randers har - ganske som frygtet - fredag morgen indgivet en konkursbegæring.

Dermed ser det ud til, at borgerne - skatteyderne - hænger på regningen for det enorme oprydningsarbejde, der pågår, for at undgå forurening af Alling Å, Randers Fjord og i værste fald at den nærliggende landsby, Ølst, fuldstændig begraves af det enorme bjerg af forurenet jord på Nordic Waste-grunden.

Et jordbjerg af forurenet jord, som siden december har været i skred i retning af Alling Å og også i retning af Ølst.

Cowi Consult har i en rapport anslået, at den samlede regning for oprydningen kan løbe op i godt 2,2 milliarder kroner.

“Nordic Waste deler til fulde alles bekymring for jordskredet. Desværre har jordskredet nået et omfang, som gør, at vi som virksomhed ikke er i stand til at løfte opgaven med at bekæmpe det,” skriver Nordic Waste i en pressemeddelelse, der fortsætter:

overstiger alene den økonomiske sikkerhedsstillelse i påbuddene langt selskabets økonomiske formåen

“Derudover overstiger alene den økonomiske sikkerhedsstillelse i påbuddene (Givet forleden af Miljøstyrelsen - den krævede sikkerhedsstillelse lyder på 205 millioner kroner, red.) langt selskabets økonomiske formåen samt juridiske forpligtelse. Af den grund er vi desværre nødt til at indgive konkursbegæring for Nordic Waste.”

Nordic Waste konkluderer i pressemeddelelsen, at virksomhedens ansvarsforpligtelse stopper som følge af konkursen.

S-ordfører: "Meget forargeligt"

Socialdemokratiets miljøordfører, Anne Paulin, er forarget over Nordic Waste's ageren i forureningsskandalen indtil nu:

"Den måde Nordic Waste har ageret på i den her sag er meget forargelig. Nordic Waste har tjent masser af penge på at drive virksomheden. Det har været muligt for virksomheden at hive mange millioner ud af deres overskud. Og nu flygter de fra regningen og ansvaret," siger Anne Paulin til Netavisen Pio og fortsætter:

Og nu flygter de fra regningen og ansvaret

"Nordic Waste hævder, at de ikke kunne have gjort anderledes i den her sag, og nu må andre tage over og stå for oprydningsarbejdet. Det er meget forargeligt."

TV 2 oplyste forleden, at Nordic Waste i sit seneste offentgjorde regnskabsår, som løb fra 1. januar 2022 til 1. april 2023 omsatte for mere end 47 millioner kroner og overskuddet lød på 20 millioner kroner.

I regnskabsåret året før lød overskuddet på 18,5 millioner kroner.

Danmarks 6. rigeste familie

Det er Danmarks 6. rigeste familie - Torben Østergaard-Nielsen og hans to døtre - der ejer hovedparten af den nu konkurserklærede virksomhed, Nordic Waste.

Familien står bag USTC Group i Middelfart.

USTC Groups aktiviteter dækker levering af bunkers til shippingindustrien, tankskibsfart, dør-til-dør logistik, risikostyring, it-aktiviteter og bæredygtige energiløsninger.

Østergaard-Nielsen-familien ejer også - sammen med en anden fynsk rigmand - Jensens Bøfhus-kæden, der i marts 2020 opsagde overenskomsten med 3F. Lige siden har Jensens Bøfhus og 3F ligget i faglig konflikt.

Vil oprette fond til støtte for naboer

Østergaard-Nielsen familien skriver i en anden pressemeddelelse, at familien vil oprette en klimafond på 100 millioner kroner. Første projekt bliver at hjælpe beboere i Ølst:

"Fokus for første projekt i den kommende fond er allerede besluttet. Halvdelen af pengene, som vi har afsat i 2024 – altså 50 millioner kroner – skal gå til at hjælpe naboer og lodsejere omkring Ølst, der uforskyldt har været ramt af jordskredet. Hvordan pengene bedst gør en forskel, besluttes i en tæt dialog med de berørte beboere," skriver Østergaard-familien.

Sagen i Ølst har anskueliggjort, at klimaforandringerne er store

"Sagen i Ølst har anskueliggjort, at klimaforandringerne er store, og at vi ikke har den nødvendige viden til at forudse konsekvenserne. USTC forpligter sig til allerede i 2024 at donere 100 millioner kroner til den kommende fond," hedder det.

I pressemeddelelsen - lagt på USTC's hjemmeside - udtaler Torben Østergaard-Nielsen sig for første gang offentligt om sagen. Han betegner konkursen som beklagelig, men samtidig også som 'uomgængelig': 

en meget ubehagelig men desværre uomgængelig beslutning

”Vi har siden december haft en frygt for, at vi ikke kendte det fulde omfang af disse naturkræfter, hvilket desværre skulle vise sig at være korrekt. At det nu ender med en konkursbegæring i Nordic Waste, er en meget ubehagelig men desværre uomgængelig beslutning, som vi alle havde ønsket kunne være undgået. Men der er ikke andre udveje.”

Ifølge Økonomisk Ugebrev er ejerfamilien Østergaard-Nielsen god for 42 milliarder kroner.

Opdateret  kl. 10.30 med blandt andet kommentarer fra S-miljøordfører Anne Paulin

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Men familien skriver i en pressemeddelse, at familien vil oprette en støttefond med 50 millioner kroner, der skal gå til at hjælpe naboer og lodsejere omkring Ølst".
https://www.tv2ostjylland.dk/randers/efter-konkursbegaering-vil-oprette-...

50.000.000 kr. - det grænser til det flabede

Her bor to af ejerne:

Torben Østergaard-Nielsen
64 40 60 10
Gl Strandvej 171
5500 Middelfart

Nina Østergaard Borris
Gl Strandvej 57A
Strib
5500 Middelfart

håber de får det så svært i DK fremover, at de forlader landet

Ja demonstrer foran milliardærerne ejendomme.

Kurt Jensen, du ved åbenbart ikke særlig meget om dansk jura. Østergaard kan på ingen måde stilles personlig ansvarlig for Nodic Wast situationen. Der er tale om et aktieselskab, hvor man efter dansk ret ikke kan miste eller stå til ansvar for mere end det beløb man har indskudt i selskabet. Samtidig er der ingen grænser for, hvor stort et udbyte man kan indtjene. En genial konstruktion for os rige.

Mens det er koldt og regnfuldt i Danmark har jeg her i Dubai, hvor jeg er lige nu, modtaget min Bugatti Mistral. 1.600 hk fordelt på 16 cylindre. 0 til whatever på under 3 sekunder. Glæder mig som til Jul for at få sparket gang i dyret og sætte kurs mod Abu Dhabi race track lige om lidt til lidt nat race.

5 millioner euro koster dyret forudbetstil, hvis man er en af de heldige, som kan købe den. 99 bliver der fremstillet. om et år kan jrg sælge den for 10 millioner euro :-).

Uden at rører en finger. Herligt. Ikke. Så har jeg tjent, hvad der svarer til 130 SOSU medhjælpers livsindkomst. Bare på en bilhandel.

Det er herligt, at være super rig.

Og du kan åbenbart ikke læse!
Hvor i ovenstående her jeg skrevet noget om TØNs ansvar?

Nordic Waste med milliardæren Torben Østergaard-Nielsen som ejer vil stadig ikke give et klart svar på, om firmaet vil betale for den voldsomme miljøkatastrofe, det er ved at udløse ved Randers.

Det provokerer kulturminister Jakob Engel-Schmidt voldsomt.

- Jeg har bemærket, at Nordic Waste på sin hjemmeside skriver: 'Hvordan kan vi hjælpe dig?'. Det lyder jo utroligt sympatisk.

- Så jeg vil da håbe, at Nordic Wastes ejer, Danmarks sjetterigeste mand, Torben Østergaard-Nielsen, vil hjælpe med til - og sørge for - at regningen for det, der kan blive en enorm generationsforurening i Kronjylland, bliver samlet op, siger han.

Dronningen af Nye Borgerlige” abdicerede og den nye konge af de blå partier LA leder Alex Vanoupslaugh stod med åbne arme.

Men hvad var de 25 leve-brøds-politiker-journalisters spørgsmål på Christiansborg!

Alle handlede om den nye leve-brøds-politiker Pernille Vermund!

LA støtter regeringen i deres nye helhedspleje udspil, især hvis Lars Løkkes friplejehjem bliver en realitet!

Alex blev i folketinget spurgt, hvad så hvis friplejehjemmet går konkurs?

- Det klarer kommunen som det er i dag, lød svaret!

Og i Randers, og ved Jammerbugten og i Kalundborg ved de nøjagtig hvad LA Alex mener:

De rige scorer kassen og resten overlades til skatteyderne!

Milliardærernes svineri og ødelæggelse af Danmark og dansk natur er blevet mere aktuel end indvandring og muslimer i Danmark!

De rige må for Guds skyld reddes!

Og hvad er mere naturligt for Pernille Vermund end at falde i favnen på de riges nye konge Alex Vanoupslagh!

Alt imens alle Folketingets partier sover tornerosesøvn!

I Kalundborg, ved Jammerbugten og i Randers er de lokale vågnet op!

En hel by forsvinder under al velfærdssamfundets svineri!

Politikerne og de bonede gulves leve-brøds-politiker-journalister på Christiansborg har ansvaret!

Inger Støjberg der er udkants-Danmarks leve-brøds-politiker var 14 dage i Israel alt imens en landsby forsvinder i dybet i hendes baghave!

De dygtige forskere der i årevis har forudset klimakrisen på Århus universitet, kunne ikke forudse katastrofen i Randers!

Og forureneren betaler?

Ja, det ved Århus universitet alt om!

Spørg blot i Harboøre og Thyborøn!

SF har som de eneste kæmpet imod generationsforureningerne fra Cheminova!

Alle venstrefløjspolitikere taler om klimakrise, alt imens Danmark forsvinder i lort og svineri fra velfærdssamfundet!

CO2 afgifter på landbruget?

Hvad med livstidsfængsel til milliardærer der løber fra “forureneren betaler oprydningen”?

Og har du været hæler og købt af deres produkter, ja, hvad er prisen så?

Alex Vanoupslagh har svaret:

- Kommunen betaler!

De rige passer på de rige!

De blå dronninger og konger søger sammen!

Og leve-brøds-politiker-journalisterne stiller deres sædvanlige ligegyldige spørgsmål!

I Randers forsvinder en hel by i lort!

Spørgsmålet er hvor flytter Heunicke minkaffaldet hen næste gang?

Og hvad betalte Mette Frederiksen Nordic Waste milliardæren Torben Østergaard-Nielsen for at modtage minkaffaldet?

1 milliard, 2 milliarder, 3 milliarder, etc.

Alle folketingsmedlemmerne og journalisterne på Christiansborg sover deres velfærds-tornerose-søvn!

Og Inger Støjberg jagtede muslimer, nu med en ny agenda - det er så synd for jøderne!

Nej, det er så synd for jyderne lige ved siden af Mariager!

Danske politikere har så travlt med alt det som de ingen indflydelse har på!

Lortet i Randers skyldes ene og alene lokale politikere, regionale politikere, og folketingspolitikere!

I har skylden!

Og Nordic Waste med milliardæren Torben Østergaard-Nielsen griner af jer hele vejen ned i banken og ud over alle aktierne!

Den kloge narrer den mindre kloge!

De rige narrer de fattige!

Leve-brøds-politikere betalte af danske mangemilliardærer siger tak og velkommen til Pernille Vermund!

Ekstrabladet, Politiken, BT, DR og TV2 sov videre!

Milliardærer forskønner deres liv dagligt!

Hvordan afslører den 4. statsmagt i Danmark aldrig!

Leve-brøds-politiker-journalister!

Hvor skal Mette Frederiksen minkaffaldet nu hen?

En forsker fra udlandet burde følge lortets gang!

De danske universitetet betales primært af de danske storkoncernerne-milliardærer?

Den uafhængige forskerstand i Danmark burde for længst have stoppet svineriet i Randers!

Regnmængderne har klimaforskerne forudset i årevis?

Og CO2 udledningerne fra de danske lavbundsjorde!

Forbundne, men endu ikke forpligtet!

Godt Danmark fik en ny konge!

Kong Frederik kender om nogen de rige og deres metoder!

Og han har med egne øjne studeret deres resultater overalt i Danmark!

Forbundne og forpligtet!

De rige kan med rette frygte den nye konge og Ekstrabladet må erstatte side 9 pigen med billeder fra de riges affald overalt i Danmark!

Kong Frederik har en plan!

Han vil redde Danmark!

Forbundne forpligtet for kongeriget Danmark!

Milliardærerne går hårde tider i møde!

Kald en spade for en spade og en skovl for en skovl!

I Randers graver de løs!

Men hvor ender hver spadefuld?

Og hvor ender hver skovlfuld?

Og så sikkert som Amen i kirken, ender regningen hos borgerne:

- spørg blot Alex Vanoupslagh?

- Hvem skal betale når friplejehjemmet går konkurs?

Kommunen!

Kommune (fra fransk: commune og latin: communis, 'fælles', af kon- og munus 'hverv') er i mange lande den mindste politiske og organisatoriske enhed. Kommunen udøver et nærmere bestemt selvstyre over visse anliggender, som er fælles for kommunens borgere.

Og Alex er fransk! Han kender ordenes værdi!

Og de unge elsker ham!

Nu betaler de prisen!

Voila!

Aksel, når du bruger så lang tid på at brygge dit vrøvl sammen inden du trykker 'Udgiv', så bliver overhalet af virkeligheden!
"... vil stadig ikke give et klart svar på, om firmaet vil betale for den voldsomme miljøkatastrofe ..."
.

Aksel, hvorfor f..... skal du absolut ødelægge tråden med dine l a n g e intetsigende indlæg.

Aksel J

Det er en ordentlig mundfuld at skulle forholde sig til som du her får sat ord på - Men et punkt som at der er økonomiske kræfter bag forskerteam på universiteteterne vil jeg gerne tilslutte mig - Det fik man syn for da minkbranchen fik et prima kvalitetsstempel tildelt af et forskerteam fra Århus universitet - betalt af interesseorganisationen Landbrug og fødevarer og pelsbranchen Kopenhagen fur -

Selv om det beviseligt var et erhverv der blæste højt og flot på dyrevelfærd - udelukkende for at maksimere egen indtjening - ( “Det blinde øje”’Mathilde Walther Clark )

"Torben Østergaard-Nielsen modtager Årets Hæderspris 2022"
https://www.pwc.dk/da/presse/meddelelser/2022/torben-oestergaard-nielsen...

og det var blot året efter Dan-Bunkering sagen!!! Tankevækkende.
.

Tænk hvis Ekstrablads paparazzi‘erne havde fulgt efter minkaffaldslastbilerne dengang?

Tænk hvis Ekstrablads paparazzi‘erne i morgen følger efter affaldslastbilerne fra Randers?

Og afslører det altsammen på side 9!

Hver uge!

Så ville Ekstrabladet langsomt få kendskab til alt det som den 55-årige Frederik har lært og erkendt i sit lange liv sammen med dansk erhvervsliv og på egne ture ud i naturen.

Forbundne forpligtet for kongeriget Danmark!

Det er slut med Ekstrabladet dumsmarte bemærkninger om Kong Frederik den 10.

Ekstrabladet skal til at forholde sig til virkeligheden!

Virkeligheden som Kong Frederik den 10. ved langt mere om end de underbetalte journalister på Ekstrabladet

VIRKEligheden der med kongelig chatGPT ender i:

Forbundne forpligtet for kongeriget Danmark!

I Norge flygtede laksemilliadærerne ud af landet da de blev forpligtet på brugen af norske fjorde!

I Kalundborg betaler de nu prisen for det norske olieeventyr!

Hækkerup-fadæsen lever lykkeligt videre i det kongelige danske socialdemokrati!

Kong Frederik den 10. vil gøre socialdemokraterne endnu mere royale i de kommende år!

Kong Frederik kender om nogen de danske milliardærer!

Han kender lusene på sin gang!

Royal run har gjort Kong Frederik folkelig og statskundskabs-kongen har lagt to og to sammen!

Forbundne forpligtet for kongeriget Danmark!

Forlorenheden står for fald af en mand der ikke skal genvælges!

Virkeligheden bestemmer kongegerningen!

Og kong Frederik har set mere end de fleste!

Konge chatGPT’en er velfodret!

Skandalen i Randers står allerede øverst på nytårstale-papiret!

Forpligtet er mangemilliardærerne!

Og Ekstrabladet!

Voksen-mobberiet fra mangemilliardærer og Ekstrabladet er slut!

Dronning Mary’s mission og kong Frederiks viden kommer til at slå hårdt på de danskere der har pligten!

Forureneren betaler!

Mobberen betaler!

“Så kommer forureneren med deres danske humor og små dumsmarte bemærkninger. Så møder de danskerne med kølighed, og så er der ikke langt til chikane og grovere metoder. Danskerne står med regningen. Det kan forureneren ikke være bekendt.”

Kong Frederik og dronning Mary vil på skift komme med eksempler!

Konklusionen læser de op i kor!

Forbundne forpligtet for kongeriget Danmark

Nordic Waste har vel bare fulgt myndighedernes anvisninger og deponeret den forurenede jord der hvor Randers kommune sagde. Borgerne skal vel følge de ansvarlige myndigheders anvisninger.

Den mand er jo i forvejen godt flosset i kanten med sine skibe. MEN dette med al den forurenede jord virker som om han bevidst har bare lagret det og malket det offentlige og firmaer. Dette tangerer vel som noget bevidst svindel så og så er det STRAFFELOVEN som kan bruges - Hvis det er det han har gjort!! Så kan man INDEFRYSE ALLE HANS LUKSUSBILER, EJENDOMME og PENGE - som i narkosager.

Randers Kommune har indgået en aftale med leverandøren Nordic Waste. Det har kommunen formentligt gjort ved en licitation, hvor laveste pris har været parameter. Det er kommunernes ansvar at stille krav til de leverandører, der byder på en licitation. Der er en kravspecifikation.
For andre licitationsområder er der fx krav om ansvarsforsikring op til et fastsat beløb. Det må således være kommunens ansvar nøje at undersøge hvem man entrerer med, og om de fornødne tilladelser og ressourcer er til stede, samt at føre løbende tilsyn med, at kravspecifikationen overholdes.

Er dette mon noget, som Randers Kommune helt har overset? Man har fokuseret på pris i forhold til øvrige tilbud, og tilsidesat alle forsigtighedsregler? Endda med et ejerforhold, hvor alle alarmlamper burde blinke?

Randers Kommune må også have godkendt oplagringspladsen. Uden hensyn til jordbundsforhold og nærliggende åløb?
Har man helt undladt at indtænke risikofaktorer og worse-case-scenario? Hvordan kan de ske? Sidder der nogle totalt inkompetente folk i Randers Kommune? Hvem er ansvarlig for godkendelser og løbende tilsyn?

Kommunerne ønsker så lidt indblanding fra Staten og styrelserne som muligt. De vil så gerne klare det hele selv, men er slet ikke klædt på til at varetage så stort et ansvar og så mange brancher, som licitationerne omhandler. Jeg fatter ikke, at der ikke er et meget bredere samarbejde kommunerne i mellem via KL, med eksperthjælp for de enkelte områder. Denne type skandale burde slet ikke kunne ske, hvis man havde foretaget de fornødne undersøgelser og fulgt de fornødne sikkerhedsregler. Det er simpelthen for dumt!

Ja, og jeg undrer mig over, at du er den første, jeg har set bringe firmaets ansvarsforsikring ind i billedet.
Men det kan jo kun være borgerne i Randers Kommune, der skal til lommerne, da de ikke har holdt nok øje med deres politikere.

Tak Helle. De spørgsmål du stiller vil jeg også gerne have svar på. Ellers går jeg og laver konspirationsteorier om benovelse over for rigmænd og falden på halen for arbejdspladser for enhver pris. Det de set før, og det vil blive set siden!

Utroligt at vore lovgivere først vågner op nu. I umindelige tider har det været normalt at en virksom gik konkurs, og efterlod alle kreditorer, private og offentlige, med store tab, mens selskabets ejere gemte profitten.
DET skulle man nok have kigget på mens tid var.

Det der er den virkelige skandale her, er hvordan det kan koste så absurd store summer at rydde op. Alene de 42 mio. for de første 3 uger virker jo forrykt. Og at det skulle koste 2 milliarder i alt - er det en af Statens IT leverandører som skal stå for oprydningen!?

Jeg synes vi også mangler basal viden om den deponerede jord - det er jo åbenbart ikke mere forurenet end at man kan bruge det til en støjvold i Silkeborg.

I forhold til de generationsforureninger vi har fra Grindstedværket, Cheminova m.m., så tænker jeg det her er i den meget milde ende.

Sådan en ordentlig, anstændig og ansvarlig familie. Hvem havde lige regnet med det...

Jeg vil så benytte lejligheden til at udnævne mig selv til profet.
Men så svær at ramme var den måske nok heller ikke.

https://piopio.dk/comment/42038#comment-42038

Husk at boykotte Jensen,s Bøfhus. Gjorde det selv for flere år siden efter en frygtelig behandling.

En kommentar til Jan Kærgård. Jeg synes bestemt ikke at Nordic Waste har noget at være stolt af, men når Miljøstyrelsen (c/o Heunicke?) kræver en garanti på 205 mio. kr., så tror jeg at Nordic Waste ifølge loven er forpligtet til at erklære sig konkurs, hvis de ikke har pengene.

Nu er det jo ikke ualmindeligt at et firma, der er i økonomiske vanskeligheder, får tilført ekstra kapital. Det har ejeren af Nordic Waste (Torben Østergaard-Nielsen) jo gjort som "ejer" af Jensens Bøfhus, hvor der blev tilført ekstra midler til egenkapitalen, så firmaet ikke gik konkurs, som det ellers var på vej til.

Nordic Waste gjorde klar til konkursbegæringen allerede i december måned 2023, hvor kreditorer fik besked på regnnger ikke længere bliver betalt. Det er jo med at være på forkant med situationen. Og som en hver ved står lykken den kække bi.

Tænker der blev tilrettelagt en komplet situationsdrejebog lige fra den offentlige shitstormen efter der blev indgivet konkursbegæring, oprettelse for en klimatrøste pulje på 100.000.000 kr. (Skadene løber op over 2.000.000.000 kr. og omsætningen ved modtagelse af 3.000.000 tons forurenet jord ca. 3.000.000.000 kr.. Så 100.000.000 er småpenge i den forbindelse), optrin til der er en anden aktør i området, som er medskyldig, påpege Nordic Waste arbejder inden for rammerne af den miljøgodkendelse de har, sikkert fra Randers Kommune. Og finalen i situationsdrejebogen: Det har været kendt undergrunden hviler på den form for ler, som bliver til en glidebane ved tilførelse af vand som f.eks. store mængder nedbør og at det dermed er den myndighed, som har udarbejdet miljøgodkendelsen, som har det fulde ansvar. Sikkert Randers Kommune.

Nordic Waste har intet juridisk ansvar for at der er opstået et så voldsomt jordskred. De har jo en miljøgodkendelse.

Astalavista Baby. Randers Kommune gåt konkurs med en milliard gæld til oprydninge. Eller hva?

-

PS. Det er iøvrigt den type situationsdrejebog Anders Fogh Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen udarbejdede til afvikling af velfærdsstaten til velfærdssamfundet med USA som forbillede sidst i 1990'erne og iværksatte i starten af 00'erne da Anders Fogh Rasmussen blev startsminister med Dansk Folkeparti som parlamentarisk grundlag. Dansk Folkeparti legene hellere end gerne nyttige idioter og brækjern mod velfærdsstaten, når bare de fik indrømmelser på udlændingepolitikken. Resultatet af den situationsplan kan vi se nu i 2024 med et ødelægt offentligt sundhedsvæsen, dagindstitutioner, ældrepleje som nu står over for en massiv privatisering. Helt efter bogen fra 1990'erne. Den slags ting tager tid. Men vil ufravigelig lykkes, når der holdes ved uanset hvad. Befolkningen er blevet godt og grundigt snydt af den blå blok.

Hvis de få skal være rige må de mange blive fattige.

Den som fisen lugte kan,den er fisens ejermand.
Det er alene politikernes ansvar, at der ikke er ført kontrol med virsomheden eller stillet krav om dækning, hvis uheldet er ude.
Nu flyder indholdet fra mettes minkgrave igen!

Mette, vi må nok lukke et par sygehuse, plejehjem og daginstitutioner grundet griske og egennyttige rigmænd, som aldrig får nok.

Viste du, at de 10% rigeste står for 60% af alle klima- og miljøskadelige udledninger grundet deres absorde livsstil?

Ellers så ved du det nu.

Det er ikke mennesker, som vil os noget godt.

Mette. -
Jeg ved ikke hvilken type indhold fra minkgravene du mener der flyder igen - Til din orientering så blev alt det nedgravede minkmateriale gravet op igen og destrueret ved forbrænding - det er kun jorden fra de omgivende jordlag i minkgravene der er blevet sendt til jordrensninganlægget i Randers -
Så det er næppe den lille andel fra minkgravene der kan udløse en evt miljøkatastrofe - men mere sandsynligt fra de millioner af tons jord der kommer fra udgravninger til byggeprojekter og andet - hvor der beviseligt er fundet et stort indhold af tungmetaller og lignende der er til skade for miljøet og vores grundvand -

Hvor mange penge har firmaet modtaget pr ton,
og hvor mange ton er renset,
og hvor mange ton mangler at blive renset ???

1.000 kr..
0.
3.000.000.

Der skulle vel stå 3.000.000.000 eller 3 Milliarder

Og det er kroner jeg taler om

Hvor meget af jordbunken er af anden etnisk herkomst end dansk? Politikerne har under alle omstændigheder sovet godt og grundigt i timen. Juridisk ekspertise ved aftalens indgåelse har tilsyneladende været en mangelvare.

I over 20 år er alt det gode ved Danmark blevet talt ned til fordel for mennesker som Torben Østergaard-Nielsen.

Var alt det her muligt uden en godkendelse / godkendelser mv. fra Randers Kommune.

Iflg. DR som er højeste sandhedsvidne, siger de selv - så må det jo være sandt, at der har været jordskred i området siden 2021 og at Randers Kommune ved flere lejligheder har afvist at dette skulle være tilfældet.

Hvis man tror at nogen har vendt det blinde øje til eller på anden måde været ualmindelig imødekommende mht. diverse godkendelser er det måske forståeligt. Det synes at være på tide med en kritisk gennemgang af den sagsbehandling der har fundet sted, både i kommune, region og div. statslige organer.

Husk at vi ikke har korruption i DK, Medierne hævder at de ikke er "til fals" ,erhvervslivet siger noget lignende, ellers kunne det jo blive noget værre noget, ikke ?

Potentiel miljøkatastrofe!

Der er tale om klasse 2 jord. Det vil sige lettere forurenet jord. For at sætte perspektiv på, hvad klasse 2 jord er, så er jord inden for en byzone siden 01. januar 2008 som udgangspunkt klassificeret som lettere forurenet klasse 2 jord. Så at kalde det for en miljøkatastrofe virker noget overdrevet.

Men sådan er de "moderne" tider jo. Alt skal overdrives for at skabe nyhedsoverskrifter. Og alle kloge hoveder medvirker gerne med at tale det op. Ulven kommer. Det er lidt som den storm der var sidst i 2023, hvor den ikke fik for lidt i medierne i Danmark. Nærmest Danmarks undergang. Hos vores nabo Tyskland blev stormen knap nok omtalt for lige at sætte det i perspektiv.

Hele Ølst er bekymret over deres helbred og skal ligge søvnløse natten lang. Big bussines.

-

Jord inddeles i følgende klasser:

Klasse 0:
Defineres som ren jord og kan anvendes frit efter miljølovgivningen. Jord fra landbrugsarealer og villaområder uden for de gamle bykerner er normalt klasse 0 jord. Det forudsætter dog, at der ikke tidligere har været potentielt forurenende industri på arealet.

Klasse 1:
Defineres som ren jord, der ikke udgør nogen sundhedsmæssig risiko ved kontakt. Klasse 1 jord kan frit anvendes uden for områder med særlige drikkevandsinteresser, indvindingsoplande til vandværker og 300 m beskyttelseszonen omkring vandværksboringer.

Klasse 2:
Defineres som lettere forurenet jord og kan anvendes til bygge- og anlægsprojekter uden for områder med særlige drikkevandsinteresser, indvindingsoplande til vandværker og 300 meter beskyttelseszonen omkring vandværksboringer.

Klasse 3:
Defineres som jord, der er omfattet af Genanvendelsesbekendtgørelsen, og kan anvendes efter bestemmelserne i denne.

Klasse 4:
Defineres som forurenet og kraftigere forurenet jord til deponering eller genanvendelse på et deponeringsanlæg og deponering i et specialdepot med særskilt kontrol. Jorden kan genanvendes til interne veje og daglig afdækning.

Klasse 5:
Defineres som kraftigere forurenet jord, der kan renses på anlæg med ekstensiv eller intensiv biologisk rensning.

Det bliver spændende at se, hvad den næste store historier bliver.

Har du iøvrigt husket at fylde klæderen op med dåsemad? Så kan du jo sidde i din kælder og nyde livet, når russerne kommer.

Straffeloven § 196
§ 196Med fængsel indtil 6 år straffes den, der under skærpende omstændigheder i strid med miljølovgivningen
1)forurener luft, vand, jord eller undergrund med den følge, at der sker betydelig skade på miljøet eller fremkaldes nærliggende fare derfor, eller
2)opbevarer eller bortskaffer affald eller lignende stoffer med den følge, at der sker betydelig skade på miljøet eller fremkaldes nærliggende fare derfor.
Stk. 2. På samme måde straffes den, der i strid med miljølovgivningen forurener luft, vand, jord eller undergrund eller opbevarer eller bortskaffer affald eller lignende stoffer, når der er tale om overtrædelser af mere systematisk eller organiseret karakter.

Det kommer til at tage mange år med juridisk og økonomisk arbejde for at kortlægge, hvad der er foregået siden Nordic Waste blev etableret og frem til i dag. Og jeg tør æde min gamle hat på, at der findes meget mere af lignende sager landet over de senste 10-20 år, hvis nogen begyndte at grave i det. Privatisering af affaldsbehandling af en hver art har åbvnet en kæmpe ladeport for svindel og bedrag. For slet ikke at tale om gråzoneområdet blottet for moral og samfundssind.

Velkommen til det "moderne" nye liberale private Danmark. Et Danmark til gavn for de få og til skade for de mange.