Annonce

Vreden mod Nordic Waste-milliardær rammer nu også Jensens Bøfhus

”På baggrund af sagen om Nordic Waste har Jensens Bøfhus oplevet et stigende antal negative henvendelser,” bekræfter direktøren for bøf-kæden
Foto: Flickr. Niklas Morberg
Den udtalte vrede mod hoved-ejeren bag den nu konkurs- og skandaleramte jordrensningsvirksomhed, Nordic Waste, Torben Østergaard-Nielsen og hans to døtre, rammer nu også Jensens Bøfhus.

Torben Østergaard-Nielsen ejer nemlig halvdelen af Jensens Bøfhus.

Politikere og borgere har - siden Nordic Waste fredag morgen erklærede sig konkurs - stået i kø for at kritisere ejerfamilien bag Nordic Waste, som er Danmarks 6. rigeste, for at løbe fra både regeringen og ansvaret for miljøskandalen.

En genopretning af forholdene omkring Nordic Waste frygtes at kunne løbe op i 2,2 milliarder kroner. Ifølge Cowi kan det tage op til fem år at få ryddet fuldstændigt op efter miljøkatastrofen.

Nu rettes vreden mod Torben Østergaard-Nielsen og døtrene sig også mod de andre selskaber, som familien ejer - eller er medejere af. Blandt andet altså Jensens Bøfhus.

Direktøren for Jensens Bøfhus erkender, at bøfkæden er kommet negativt i søgelyset:

har Jensens Bøfhus oplevet et stigende antal negative henvendelser

“På baggrund af sagen om Nordic Waste har Jensens Bøfhus oplevet et stigende antal negative henvendelser,” erkender Jensens Bøfhus administrerende direktør, Anders Engdahl, over for TV 2 Fyn.

Ligner en regulær shitstorm

På de sociale medier er vreden mod Nordic Waste-ejer-familien udtalt. Det gælder både på Facebook og på det sociale medie X.

Tanja Bundgaard fra Randers-kanten opfordrede fredag morgen til boykot af samtlige Østergaard-Nielsen-ejede virksomheder i et opslag på Facebook, hvor hun vedlagde en oversigt over Østergaard-Nielsen ejede/medejede selskaber.

Opslaget er i skrivende stund blevet delt mere end 4.300 gange, har fået godt 3.000 likes og mere end 1.200 kommentarer. En stor del af kommentarerne tilslutter sig boykotten, herunder af Jensens Bøfhus.

Her er et par eksempler på vrede kommentarer i kommentarsporet til opslaget:

“Boykot alle hans virksomheder,” skriver Arne Jørgensen.

“Boykot alle disse selskaber,” skriver Jens Gade Larsen.

“Man kan jo boykotte manden/ hans firma, lade være med at handle ved Jensen Bøfhus, få lavet en facebook side over alle de steder han har med at gøre og så droppe dem,” skriver Jimmy Bak.

“Delt, det dumme svin,” skriver Kaspar Nielsen. I et andet opslag skriver han:

“Så denne gruppe, må genoplives.” Og så linker han til Facebook-gruppen “Boycott Jensens Bøfhus”.

Facebook-siden “Boykot Jensens Bøfhus” blev oprettet for knap ti år siden. Den blev oprindeligt oprettet i protest mod, at Jensens Bøfhus anlagde sag mod en mindre fiskerestaurant i Sæby i Nordjylland, fordi den kaldte sig Jensens Fiskehus. Sagde endte med at Jensens Bøfhus vandt over Jensens Fiskerhus i Højesteret.

Men folket brød sig ikke om bøfkædens korstog mod den lille restauratør - og blev mødt med en shitstorm.

Facebooksiden har fra fredag morgen, hvor Torben Østergaard-Nielsen-familien erklærede Nordic Waste konkurs, fået stor opmærksomhed. Af samme grund siger folkene bag gruppen fredag aften i et opslag velkommen til de mange nye, der har liket siden de seneste dage.

Bøf-boss: “Vi har intet med Nordic Waste-sagen at gøre”

I et mailsvar til flere medier understreger bøfkædens direktør, Anders Engdal, at det er skudt forbi, at rette kritik mod Jensens Bøfhus på grund af Nordic Waste-sagen:

“Jensens Bøfhus er et selvstændigt selskab med flere ejere, og vi bestræber os på at give vores kunder en god oplevelse hver dag. Vi har intet med Nordic Waste-sagen at gøre, og er derfor heller ikke part i sagen. Vi kan derfor heller ikke forholde os til kritikken.”

Bøf-direktøren appellerer til, at vreden mod Østergaard-Nielsen familien mindst af alt rettes mod ansatte i Jensens Bøfhus:

opfordrer til, at kritik rettes andre steder hen end til vores medarbejdere

"Vi ønsker alle velkommen i vores restauranter og opfordrer til, at kritik rettes andre steder hen end til vores medarbejdere. De har, om nogen, ikke en andel i denne sag.”

Jensens Bøfhus havde i over 30 år overenskomst med 3F. Men marts 2020 opsagde bøfkæden overenskomsten.

Siden da har 3F og Jensens Bøfhus ligget i konflikt.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tænk at junkmedierne kan hidse pøbelen så meget op over en bunke jord, imens vi har masseindvandring fra tredjeverdenen samtidig med dansk befolkningsunderskud, og imens regeringen sender milliarder, milliarder, milliarder af kroner ud i alle retninger i hele verden. I går da jeg kørte i min benzinbil i København efter tøvejret opdagede jeg, at vores veje i København nu er i dårligere stand end da jeg lejede bil i Kaliningrad, men det har folk intet imod trods verdens højeste bil- og brændstofsafgifter.

Du skal såmænd ikke være så ked af, at du har svært ved at overskue sagen med Nordic Waste.

En bunke på 6.000.000 tons forurenet jord er jo nærmest umulig at se for sig, hvis man ikke selv har været der. Det er enorme mængder og dermed også enorme tal. Så du er garanteret langt fra den eneste, der bokser med at forstå det.

Og ovenstående var i øvrigt fra mig, jeg fik bare trykt send uden at skrive under.

Den bunke jord du omtaler, er vel det i dit hoved ??

Hvis Jensens Bøfhus vil undgå shitstorm på grund af at de har samme ejerkreds som Nordic Waste, kan de jo bare finde en anden ejerkreds. Det burde ikke være et problem for en "overskudsgivende" virksomhed, der for at spare penge på personale, har opsagt overenskomst med 3F. Så hvad er problemet?

Tjaeh- JENSENS BØFHUS - kunne jo starte med at få en overenskomst. Med 3F
Så vil jeg måske begynde, at overveje at komme der !!!
Forøger i øvrigt aktivt, at appellere til rimelighed i sagen om Nordic Waste.