Annonce

Nordic Waste-milliardær tjener penge på at rydde op efter sig selv

Ejeren af Nordic Waste og hans familie står bag selskab, som bliver betalt for oprydningen efter jordskred.
Foto: USTC
Torben Østergaard-Nielsen og hans to døtre ejer USTC Group, som ejer hovedparten af Nordic Waste. Familien ejer også - sammen med en fynsk rigmand - Jensens Bøfhus
Torben Østergaard-Nielsen, ejer en stor del af den skandaleramte jordrensningsvirksomhed Nordic Waste, som gik konkurs fredag den 19. januar.

Derudover har han sammen med sine døtre, Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Rechnitzer, selskabet SDK Shipping.

Selskabet bliver betalt for at håndtere forurenet jord på Randers Havn. Det skriver TV2.

Skatteyderne betaler regningen 

Ifølge Randers Havn håndterer SDK Shipping 25.000 kubikmeter forurenet jord.

Jorden er blevet fjernet fra Nordic Waste’ grund i Ølst som en del af oprydningsarbejdet efter jordskredet, som siden midten af december har truet med at forurene, blandt andet den nærliggende Alling Å.

I alt får SDK Shipping cirka 350.000 kroner for opgaven.

I alt får SDK Shipping cirka 350.000 kroner for opgaven. Randers Havn bliver betalt af Randers Kommune for at hjælpe med oprydningen.

I sidste ende er det altså skatteydere, som pengene kommer fra.

En af Danmarks rigeste familier 

Torben Østergaard-Nielsen og hans døtre kan bryste sig af at være Danmarks 6. rigeste familie.

Familien ejer hovedparten af Nordic Waste. Derudover står familien også bag USTC Group i Middelfart.

USTC Groups har aktiviteter inden for levering af bunkers til shippingindustrien, tankskibsfart, dør-til-dør logistik, risikostyring, it-aktiviteter og bæredygtige energiløsninger.

Østergaard-Nielsen familien ejer også Jensens Bøfhus-kæden sammen med en anden fynsk rigmand. Jensen Bøfhus-kæden opsagde i marts 2020 overenskomsten med 3F.

Siden da har bøfhuset ligget i konflikt med 3F.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hele Nordic Waste affæren er en veltilrettelagt pengemaskine. I alt er der modtaget 3.800.000 tons forurenet jord gennem årene. Intet er kørt væk igen andet end 160.000 tons sand og grus. Ellers er det bare blevet bunket op. Og det selv om der har været skred i jorden i flere år uden nogen har reageret på det. Dette er IKKE en naturkatastrofe. Men en vel gennemtænkt og veltilrettelagt forretningsstrategi, som ender op i en konkurs og ansvarsfraskrivelse efter omsætningen på modtagelse af de 3.800.000 tons forurenet jord er kanaliseret væk gennem årene.

Velkommen til det "moderne" liberale Danmark, hvor privatisering skal ordne alle samfundsudfordringer.

God fornøjelse til Jer unge og yngre generationer, som kommer til at betale hele Jeres liv for den "moderne" model. Præcis som almindelige mennesker gør det i lande som Tyskland, Storbritannien og USA for at bane vejen for de få som lever i uordentlig, uanstændig og uansvarlig vil luksus, som forårsager største delen af den udledning og forurening, som ødelægger klima, vandmiljø og nált andet i naturen.

Men I vil det jo slev. Ellers havde i vel stemt anderledes og vi havde haft en anden regering.

Hvor lang tid ville det have taget NW at 'rense' den jord der var deponeret, på det tidspunktet hvor NW blev erklæret konkurs i skifteretten, med den produktionskapacitet der var tilgængelig?

Hvem kører forbi TØN og spørger?

Torben Østergaard-Nielsen
Gl Strandvej 171
5500 Middelfart

er evt. i sommerhuset som vist ligger her:
Niels Ottesens Vej 17
9990 Skagen
https://nordjyske.dk/nyheder/byens-liv/erhvervsmand-koeber-hollaenderhus...
.

Der er ikke noget at komme efter når vi vil kræve penge ind fra et firma der er gået konkurs, politikerne har selv lavet selskabsloven.
Men fremadrettet så kunne man måske begynde at bruge tiden på at lave en konstruktiv løsning så vi ikke igen står i denne situation.

1. Den der afsender forurenet jord skal ind på en portal og anmelde jorden og derved få en kvittering i 3 eksemplar som koster et beløb efter hvad det er der bliver registeret.
2, Den der sender jorden med vognmanden aflevere 2 kopier af kvotteringen
3. Modtageren af det forurenet jord modtager den sidste kvittering.

Overtræder man reglerne ved en kontrol i virksomheden som afsender betaler man en bøde på 100.000 kr. pr. tons der ikke kan dokumenteres for.
hvis man bliver stopper transporten og man ikke har dokumentation iorden for man en bøde på 100.000 kr pr, tons.
Hvis den der modtager jorden ikke har dokumentation iorden for en bøde på 100.000 kr. pr. tons.

De penge det koster at registere jorden går i en fond til at betale for forureningen.

Det er et simpeæ system hvor kontrollen er dem der har med jorden at gøre og bøderne hvis man bliver taget i det skal være så stor så der ikke er nogen der har lyst til at overtræde regkerne.