Nordic Waste-pressemand sletter i panik snyde-manual: Sådan snører du kritiske journalister

Den skandaleramte jordrensningsvirksomheds pressemand udbreder sig på det sociale medie X om, hvordan man som pressemedarbejder pumper journalister og giver intetsigende svar.
Foto: Randers Kommune
Nordic Waste, jordrensningsvirksomhed ved Randers, ejet af mangemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen
Den skandaleramte jordrensningsvirksomhed ved Randers, Nordic Waste’, pressemedarbejder, Søren Møgelvang Nielsen, udbreder sig på det sociale medie X om, hvordan man som presse- og kommunikationsansat snører journalister.

Et af Møgelvangs kommunikationsråd lyder, at man ved hjælp af "intetsigende svar” kan “lokke vigtig information ud af journalister”.

Foto: Skærmfoto fra X

Et andet råd lyder:

“Som alternativ kan et intetsigende svar på mail give dig den information, du står og mangler.”

Og:

“Alt du skal gøre er at skrive et intetsigende svar, som består af corporate bullshit med lige dele selvfølgeligheder og ligegyldigheder. Du svarer kort sagt ikke på en skid.”

Foto: Skærmfoto fra X

Et tredje kommunikationsråd fra Nordic Waste-pressemand Møgelvang lyder:

“Det er nemlig ofte i journalistens opfølgende mail, du får langt mere information. Journalister er trods alt også mennesker, og hvis de er på sporet af en god historie bliver de lige så ivrige og utålmodige, som alle andre, hvis de ikke lige får den info de er ude efter”.

Og:

“I deres opfølgende mail vil de derfor ofte røbe deres dybe indsigt i sagen.”

Foto: Skærmfoto fra X.

Sletter fluks fem opslag

Kort efter at Netavisen Pio kontaktede Søren Møgelvang Nielsen for en kommentar til opslagene på X, valgte Søren Møgelvang Nielsen at slette flere opslag med råd til kommunikatører.

valgte Søren Møgelvang Nielsen at slette sine opslag med råd til kommunikatører

Møgelvang Nielsen sletter på den konto fem af syv opslag - alle forfattet i 20. januar sidste år. Møgelvang har nu også slettet andre lignende opslag med kommunikationsråd om journalister udgivet i ugen op til den 20. januar sidste år.

Ud over at slette opslagene om, hvordan man snører journalister, reagerede Møgelvang Nielsen ikke på Netavisen Pios henvendelser.

Netavisen Pio kan fremlægge dele af opslagene, fordi vi inden vi henvendte os til Søren Møgelvang Nielsen tog skærmbilleder af opslagene på X.

Møgelvang Nielsen offentliggjorde opslagene kort efter, at han blev selvstændig kommunikations- og pressemand i september 2022. Før det var han kommunikationsdirektør i Danish Agro a.m.b.a.

Nordic Wastes hovedejer er mangemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen og hans to døtre.

Virksomheden beskyldes for at løbe fra sit ansvar i sagen om et forurenet gigantisk bjerg af urenset, giftigt jord, som truer med at forurene Alling Å og dermed også Randers Fjord og i sidste ende Kattegat. I værste fald risikerer den nærliggende landsby Ølst at blive begravet i urenset jord fra Nordic Waste.

Nordic Waste opgav før jul at begrænse skaderne af det jordskred af forurenet jord, som startede for en måneds tid siden. Samtidig fyrede virksomheden samtlige medarbejdere og indstillede virksomhedens drift.

Østergaard-Nielsens hovedvirksomhed hedder USTC Group og er baseret i Middelfart.

USTC Groups aktiviteter dækker levering af bunkers til shippingindustrien, tankskibsfart, dør-til-dør logistik, risikostyring, it-aktiviteter og bæredygtige energiløsninger.

Også pressekontakt for Jensens Bøfhus

Østergaard-Nielsen familien er også medejer af bøfkæden Jensens Bøfhus, der siden marts 2020 har ligget i konflikt med fagforbundet 3F, fordi Jensens Bøfhus - efter 30 år med overenskomst for sine ansatte - opsagde overenskomsten med 3F. Lige siden har der været konflikt mellem 3F og bøfkæden.

Søren Møgelvang Nielsen har de sidste omkring ni måneder også været bøfkædens pressekontakt.

Torben Østergaard-Nielsen blev landskendt på grund af den såkaldte Dan-Bunkering-sag.

anklaget for at overtræde internationale regler ved at have leveret jetbrændstof til de russiske fly

Dan-Bunkering - et af Torben Østergaard-Nielsen daværende selskaber - blev i 2021 anklaget for at overtræde internationale regler ved at have leveret jetbrændstof til de russiske fly, som bistod det syriske diktatur under den syriske borgerkrig.

Retssagen endte med, at Dan-Bunkering måtte betale 34 millioner kroner i bøder. En fortjeneste på 15,6 millioner kroner blev beslaglagt, og den administrerende direktør i Dan-Bunkering blev idømt fire måneders betinget fængsel.

Under et retsmøde blev der afspillet en telefonsamtale, der var blevet aflyttet af politiet.

Under telefonsamtalen understreger Torben Østergaard-Nielsen, at man jo ikke ligefrem behøver at rutte med sandheden.

Netavisen Pio afventer fortsat Søren Møgelvang Nielsens reaktion

Opdateret 18.01. kl 11.15


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Rolig nu. Jeg er sikker på, at der er en god og helt naturlig forklaring.

Det kan jo f.eks. være, at han bare er en skurk, som arbejder for et slyngelfirma ejet af en bandit i habit.
Bare for at nævne en af de mange muligheder.

Privat er smart. Det danske samfund kan se frem til at blive røvrendt i uhørt grad, når de offentlige opgaver sættes "fri". Helt uden nogen former for moral eller samfundssind. Om ikke så mange år vil langt den største del af alle værdier være koncentreret blandt få procent af Danmarks befolkning af mennesker helt uden skrupler. Det er sandelig en konstrast til det tidligere Danmark inden Anders Fogh Rasmussen blev statsminister i starten af 00'erne, hvor meget i samfundet blev udført af frivillig arbejde uden nogen form for økonomisk indteresse andet end at gøre en positiv forskel.

God fornøjelse til Jer unge med det nye Danmark I kommer til at leve i.

Mere privat smart fusk for at se godt ud i på overfladen. Her fra det privatiserede forsyningsselskab Arwos i Aabenraa. https://pro.ing.dk/watertech/artikel/bestyrelsesreferat-peger-paa-fusk-m...

Må jeg komme med et gæt?

- lige om lidt ændrer Nordic Waste (cvr-nummer 39560186) navn til noget intetsigende som f.eks. "Aktieselskabet af 22. februar 2016".
- derefter erklærer virksomheden "Aktieselskabet af 22. februar 2016" sig konkurs pga manglende mulighed for at betale en regning på 41 mio kr. fra Randers Kommune.
- så oprettes et nyt selskab med nyt cvr-nummer og nyt navn, f.eks. "Aktieselskabet Pure Waste Ltd"
- og derefter bliver kuratorerne i konkursboet efter "Aktieselskabet af 22. februar 2016" så glade for at få et bud på 8.995 kr fra en interesseret køber af produktionsmidlerne/aktiverne i det konkursramte selskab, at
- køberselskabet, som tilfældigvis er ejet af et selskab med adresse i Middelfart og en milliardær på øverste øverste hylde, overtager de gode ting fra det konkursramte selskab og starter forfra med at opbygge nogle overskud, som løbende kan trækkes ud af det nye selskab og måske en ny ophobning af forurenet jord ...
- repeat

Iflg regnskaber har Nordic Waste - så vidt jeg kan se - trukket udbytter ud med
kr. 16.000.000 i seneste regnskabsperiode 01.01.22-30.04.23
kr. 12.000.000 i regnskabsperioden 01.01.21-31-12.21
altså i alt kr. 28.000.000 på de seneste 28 måneder.

Hej Leif
Dit gæt er givetvis 100% korrekt og som grebet ud af virkeligheden.

Du kan ligeledes være helt sikker på de ansvarlige personer bag ved Nordic Waste har sikret sig juridisk, så de ikke selv kan stilles økonomisk ansvarlig. Det betyder, at hvis Nordic Waste erklære sig konkurs eller der ingen penge er i kassen, så bliver det os, skatteydere, som betaler regnngen. Alt i mens kan de ansvarlige personer nyde livet i sydens sol i middelhavet på deres luksus yach, hvor de må holde sig på maven af grin.

Mit gæt er, at NW har modtaget meget mere forurenet jord end de kan rense. Dvs. mange penge i kassen, få udgifter til rensning. Hvor længe NW ville køre ad det spor er interessant.
Så kan vi spekulere over om det er helt bevidst
.

Naturligvis har firmaets ledelse og ejerkreds, lavet vandtætte skodder.
Alt andet ville være dumt.
Læste på et tidspunkt at i sidste regnskabs år, tror jeg. At der var trukket et større beløb ud af firmaet.
Men jeg mener nu også, at det kan være meget interessant at grave lidt, i kommunens rolle i dette her game.
For det er vel ikke sådan at kommunens miljø afd, har fået en "politisk tommeltot" oppefra, for at skaffe denne virksomhed til kommunen, alle de dejlige arbejdspladser.
Om at lade være med at "spænde ben" for virksomheden.
Det virker som om at nogen har beordret et se igennem fingerne med, jord-mængder, oplag af jord og den mængde jord man i virkligheden har fysisk mulighed for at forarbejde.
Om det er miljø afdelingen, der har optrådt forsømligt, eller der er et pres oppe fra, fra det politiske system, eller kombineret spil af alm menneskelig grådighed, politisk grådighed
Det kan være rigtigt interesant.

Nordic Waste stoppede i december med at betale sine leverandører.

De viste udmærket, hvad der venter. De har nu haft 2 måneder til at slette belastende spor og materialer og klargøre til at efterlade regningen for deres milliard omsætning til os skatteydere.

Sådan er det private erhvervsliv. Komplet plottet for moral og elsket af de blå ordentlige, anstændige og ansvarlige.

Mon Randers Kommune har ført tilsyn med, hvor store affaldsmængder Nordic Waste løbende har fået tilført?

Der er ingen tvivl om, at virksomheden Nordic Waste har været drevet helt uden moral, men så vidt jeg har forstået, så har Nordic Waste været den vigtigste kunde for den kommunalt ejede Randers Havn.

Jeg siger ikke, at det er sådan, men man kunne jo nemt få den tanke, at tilsynet med Nordic Waste fra Randers Kommunes side ikke har været ganske upåvirket af, at virksomheden samtidig var havnens absolut største kunde målt på volumen og dermed også på indtjening....

Beslaglæg eller indefrys Østergaard Nielsens luksusbiler og ejendomme og lystbåde. For fanden da. KOM IGANG kære STAT!!

Østergaard hæfter naturligvis ikke for noget personligt, sådan som det er juridisk konstrueret til formålet. For mig at se er Nodisk Wast en pengemaskine. Der er modtaget 3.000.000 tons til vel 1.000 kr. pr. tons. 3.000.000.000 kr. inkasseret. Jorden har været oplagret i årevis. Pengemaskinen er gået ud på at lade jorden ligge indtil den dag vejr og vind har gjort sit passive og gratis arbejde og laboratorie prøver vist jorden igen er rent og kan bruge som fyldmateriale landet over. mod betaling. Naturligvis.

Nu er det så så heldigt for pengemaskinen den er gået konkurs midt under en miljøkatastrofen. De 3.000.000.000 kr. indkasseret er forlængst digitaliseret til skattely og samfundet, du og jeg vi dumme, hænger på regningen, som kan ende på over 2.000.000.000 kr. i oprydningsomkostninger.

Østergaard har oparbejdet en formue på 42.000.000.000 kr.. Han har sikkert også modtaget en eller anden orden for sin indsats for fædrelandet. Det har den slags jo.

Annonce