Ét tal får 3F til at juble: “Det her er ægte fagforeningsarbejde!”

Opmuntrende tal minder 3F’s forbundsformand, Henning Overgaard, om vigtigheden af konventionelle fagforeninger. I sammenligning giver gule fagforeninger “ikke andet end pebernødder" til deres medlemmer, slår han fast.
Foto: 3F/Joachim Rode
Forbundsformand Henning Overgaard til åbning af 3F's kongres 2022.
1,7 milliarder kroner.

Så mange penge har 3F hentet i erstatning til deres medlemmer i løbet af 2023.

Det forklarer forbundsformand Henning Overgaard i en video på det sociale medie X.

placeholder

“Medlemmer, der er blevet snydt i løn, uberettiget afskediget, blevet udsat for en arbejdsskade eller uberettiget trukket i offentlige ydelser,” opremser han som de grupper, der især har vundet økonomisk på deres medlemskab af 3F.

De 1,7 milliarder kroner svarer ifølge 3F til, at hvert medlem har fået deres penge knap halvanden gange igen.

En stikpille til de gule

Overgaard bruger også lejligheden til at sende en stikpille i retning af de gule fagforeninger.

“Lad være med at falde for det, som de gør i de her tarvelige huse og gule kopiforretninger. Fordi det er ikke andet end pebernødder i sammenligning med det, vi gør i fagforeningen 3F.”

Et af de mere højtprofilerede eksempler på, at 3F hiver klækkelige erstatninger hjem til deres medlemmer, kom mod slutningen af året.

Her lykkedes 3F Lolland med at vinde 1,8 millioner kroner i erstatning til 70 maskinførere, der arbejdede for MSE Entreprise med opgaver på land i forbindelse med byggeriet af danmarkshistoriens største anlægsprojekt, Femern-forbindelsen mellem Danmark og Tyskland.

Som Netavisen Pio tidligere kunne berette, oplevede 3F at få henvendelser fra sagsbehandlere i både Krifa og Det Faglige Hus, som ønskede at få hjælp af 3F til at give også deres medlemmer del i erstatningspengene.

Faglig sekretær hos 3F Lolland, Lars Meldgaard, fortalte dengang om en opringning, han havde fået fra en maskinfører, der var medlem af Det Faglige Hus og mente, at også han burde have en del penge til gode.

Eftersom maskinføreren ikke havde været medlem af 3F, måtte Meldgaard dog skuffe ham.

“Men jeg måtte selvfølgelig også fortælle ham, at vi ikke kunne hjælpe med ting, der er foregået, mens han var medlem af Det Faglige Hus. Som jeg sagde til ham: Du kan jo heller ikke blive forsikret mod brand, når huset allerede er brændt ned.”

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Annonce