3F får medhold i sag mod jysk anlægsgartner og Kristelig Arbejdsgiverforening

"Sagen sætter røde streger under, at man som arbejdsgiver ikke bare kan shoppe ind og ud af aftalesystemet," siger formanden for 3F Byggegruppen Claus von Elling
Arbejdsretten har onsdag afsagt dom i en sag mellem anlægsgartnerfirmaet Lauge Bonde fra Skjern, der er medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening, og 3F.

Sagen handler i korthed om, at Lauge Bonde – på trods af indgået overenskomst med 3F - har undladt at indbetale pension til Pension Danmark. 3F har fået medhold, og firmaet Lauge Bonde er onsdag blevet pålagt at overholde den indgåede overenskomsten.

3F Byggegruppen glæder sig over dommen:

“Vi er glade for at sagen nu har fået sin afgørelse, og vi er selvsagt tilfredse med, at vi fik medhold. Vi har gennem hele forløbet overholdt gældende regler og forsøgt med dialog,” siger formanden for 3F Byggegruppen, Claus von Elling.

"Overenskomster er gensidigt forpligtende"

Han glæder sig særligt over, at dommen fastslår, at man ikke bare kan shoppe ud og ind af aftalesystemet:

“Vi er som fagforening helt naturligt optagede af, at ansatte skal have de bedst mulige løn- og ansættelsesforhold. Og det gør man nu engang via det danske aftalesystem, som vi er en del af. Sagen sætter røde streger under, at man som arbejdsgiver ikke bare kan shoppe ind og ud af aftalesystemet. Overenskomster er gensidigt forpligtende. Det er netop det, der giver de ansatte den tryghed de skal have.”

Claus Elling ser frem til at samarbejdet med anlægsgartnerfirmaet Lauge Bonde igen kommer tilbage på sporet:

“Vi ser frem til, at der nu falder ro på, og vi kan få gang i et godt samarbejde fremadrettet.”

Kristelig Arbejdsgiverforening, som nu hedder Arbejdsgiverforening KA, meddeler via sin presseafdeling, at man først er klar til at kommentere Arbejdsrettens afgørelse torsdag.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce