Gul fagforening giver op: Det Faglige Hus henviser medlem til at søge hjælp hos 3F

3F Lolland haler 1,8 millioner kroner hjem til 70 maskinførere, der arbejder på Femern-forbindelsen - Femern-maskinførere, der er medlemmer af gule fagforeninger, beder forgæves om hjælp hos de gule
Foto: Det Faglige Hus
Det Faglige Hus' hovedkontor ved Esbjerg
3F Lolland har halet 1,8 millioner kroner hjem til 70 maskinførere, der arbejder for MSE Entreprise, som udfører opgaver på land i forbindelse med byggeriet af Danmarks-historiens største anlægsprojekt, Femern-forbindelsen mellem Danmark og Tyskland.

MSE Entreprise betalte gennem mere end et år ikke den fulde, overenskomstmæssige løn for overarbejde. 3F Lolland rejste sagen, og firmaet blev i oktober pålagt en bod på i alt 5,6 millioner kroner for brud på overenskomsten. Heraf gik 1,8 millioner kroner til 70 maskinførere, der er medlem af 3F.

Maskinførere, der var medlem af gule fagforeninger, blev bekendt med sagen via medierne (Sagen blev blandt andet omtalt i Fagbladet 3F, TV 2 Øst og Lolland-Falsters Folketidende), mente også at have penge til gode fra MSE Entreprise, og bad derfor om hjælp hos Det Faglige Hus og Krifa.

Det Faglige Hus: Det er meget indviklet

Men ifølge faglig sekretær hos 3F Lolland, Lars Meldgaard, har medlemmer hos de gule i flere konkrete, kendte tilfælde løbet panden mod en mur hos gule fagforeninger:

“Jeg fik i oktober en opringning fra en maskinfører, der var medlem af Det Faglige Hus. Han mente, at have et større beløb til gode fra sin arbejdsgiver, MSE Entreprise. Så han bad Det Faglige Hus om hjælp,” fortæller Lars Meldgaard til Netavisen Pio og fortsætter:

Så de rådede simpelthen deres medlem til at kontakte 3F Lolland

“Men Det Faglige Hus-medlemmet fik at vide, at det der med arbejdstidsaftaler og lokalaftaler, det var utrolig indviklet. Så de rådede simpelthen deres medlem til at kontakte 3F Lolland. Det gjorde han så, og jeg måtte fortælle ham, at vi gerne ville hjælpe ham fremadrettet, hvis han meldte sig ind hos os.”

“Men jeg måtte selvfølgelig også fortælle ham, at vi ikke kunne hjælpe med ting, der er foregået, mens han var medlem af Det Faglige Hus. Som jeg sagde til ham: Du kan jo heller ikke blive forsikret mod brand, når huset allerede er brændt ned.”

Lars Meldgaard, faglig sekretær, 3F Lolland

 

Krifa bad 3F Lolland om faglig bistand

Også tilbage i oktober fik Lars Meldgaard en opringning fra en faglig sagsbehandler ansat i Krifa.

Vedkommende sad med et Krifa-medlem, der var maskinfører. Han havde læst om hvordan 70 maskinførere havde fået 1,8 millioner kroner i efterbetaling for overarbejde. Og mente også at have et stort beløb til gode.

Hun fiskede efter indholdet i forliget mellem MSE Entreprise og 3F

“Hun fiskede efter indholdet i forliget mellem MSE Entreprise og 3F. Jeg måtte fortælle hende, at det jo var fortroligt, så det kunne jeg ikke hjælpe med. Det forstod hun godt, og så måtte hun vende tomhændet tilbage til sit medlem.”

Lars Meldgaard har for få dage siden fået endnu en henvendelse i MSE Entreprise-sagen. Denne gang var det en maskinfører, der var medlem af Krifa, der ringede:

“Krifa-medlemmet mente at have voldsomt mange penge tilgode hos MSE Entreprise. Jeg fortalte ham, at han var meget velkommen til at melde sig ind hos os, så ville han fremadrettet få hjælp fra os i faglige sager. Men også, at vi ikke kunne hjælpe ham med sager, der er foregået, mens han har været medlem af Krifa.”


De 70 maskinførere, der har fået efterbetalt 1,8 millioner kroner, betjener blandt andet disse gravemaskiner ved Femern-forbindelsens landanlæg på den danske side
 

Opdateret 15.40 med kommentar fra Det Faglige Hus

Har I taget forskud på julesnapsen?

Netavisen Pio har forelagt oplysningerne fra 3F Lolland for Det Faglige Hus.

Det Faglige Hus' kommunikationskonsulent, Teddy Gehrke, spørger Netavisen Pio, om redaktionen har taget forskud på julesnapsen - og skriver så:

"I har ikke talt med et eneste medlem, som vi skulle have svigtet, men bringer uden videre en enkildehistorie med en 3F-medarbejder som afsender. Sæt navn på medlemmet og skaf en fuldmagt fra ham, så skal vi nok undersøge, hvad der er op og ned i den sag."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvad piver dem der har valgt at være medlem af en gul fagforretning for? Det kræver vel ikke en studenterhue at vide at man får hvad man betaler for.
Og en stor ros til 3F for ikke at ville føre deres sag bagud rettet.
Det må jo give stof til eftertanke for dem der er medlem af Krifa og det faglige skur.
De får ingen indflydelse, kontingentet går jo til henholdsvis Indre Mission og Johny Nim.
Men det er jo billigt..😂😂😂

Hvor blev de 2/3 af de 5,6 millioner af, hvis der kun var 1,8 millioner til maskinførerne?

Boden tilfalder den arbejdsgiver- eller arbejdstagerorganisation som har klaget over brud på overenskomsten. Maskinarbejderne får blot den løn, de har krav på.

Så vidt jeg har forstået det.

Torben, det er da meget enkelt at regne ud, det er medlemmer
af Krifa, som har sparet at betale til en fagforening, så derfor
har de ingen til at "kæmpe deres sag" som 3F fortæller,
så har de mistet 3,8 Mio. ved at være A-kasse medlem hos Krifa.
Men så har de selvfølgelig sparet et par kroner ved ikke at være
medlem af en fagforening. Det er så deres valg.
De som er medlem af Krifa, har sikker pralet med hvor lidt de
betaler for at være medlem af en A-kasse, i den tro at de også
var medlem af en faglig forening. Jeg tror ikke de som har fået
efterbetalt de 1,8 Mio. står og peger finger af Krifa medlemmerne,
3F medlemmerne har KUN fået det de har betalt for, den aftalte løn.

Dette er en simpel konstatering!
De gule er IKKE fagforeninger. Det er FORETNINGER!!

Så er der rent faktisk nogen medlemmer der kan sættes navn på? Eller er 3F som venligt fulde af løgn og bare ude på at tvinge medlemmer ind i deres røde diktatur?

Ingen er tvunget til at være medlem i 3F, det er frivilligt, men det ser ud til at være nogle fordele ved at betale kontingent til en rigtig fagforening. Og dem som er kunde hos en "gul" forretning, har jo sparet en del penge, glæd jer over det..... Det er for sent at betale fuld kasko forsikring, når bilen er total skadet....

Hans Lindeflugh, er det fordi du ikke ved bedre,
hvis man vil være medlem af en fagforening, skal man melde
sig ind i en fagforening, hvis man KUN vil være medlem af
en A-kasse, så er man da ikke samtidig medlem af en fagforening.
En A-kasse er en af staten godkendte A-kasser, som ikke behøves
at være en fagforening, sådan er det med Krifa og Det faglige hus.
De administrerer en A-kasse for staten, og det er sikkert en
god forretning for Krifa og Det Faglige hus. Men det bliver det
da ikke en fagforening ud af. At de der er medlem af en A-kasse
i Krifa og Det Faglige hus tror at de også er medlem af en
fagforening, er da deres eget problem, derfor synes jeg at dit
indlæg ikke giver nogen mening, at man vælger at melde sig ind i
en fagforening er da et frit valg, ingen kan tvinges ind i en
fagforening, der har retten og pligten at forhandle deres
overenskomst, som foregår via en demokratisk valgte forhandlere,
hvor der på den anden side af forhandlingsbordet sidder valgte
repræsentanter for arbejdsgiverne. Og det resultat bliver først
gyldig, når medlemmerne har stemt det hjem med et flertal.
Har du nogensinde hørt om afstemning i Krifa om en overenskomst.

At Det Faglige Hus og Krifa ikke er der for deres medlemmer, lønmodtagere, men arbejdsgiverne, det ved vi da godt.

Det er med Det Faglige Hus og Krifa som det er det med Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne. Det vil ikke det almindelige menneske noget godt.

Forhåbentlig begynder 10 øren så småt at falde på de mennesker, som er medlem af Det Faglige Hus og Krifa, samt de vælgere som stemmer på et af de højre populistiske partier. Før det endegyldigt snart er for sendt og Danmark ender endegyldigt som Tyskland, Storbritannien og USA, hvor udsatte medborgere og lavtlønnede må sejle deres egen sø i en prekær tilværelse uden udsigt til forbedring nogen sinde.

Vågn nu op.

Det faglige hus lyver/overdriver, når de ringer en op. De lover, at man får nøjagtigt det samme, som i andre fagforeninger. Selvom man spørger direkte ind til, om de har overenskomster, hvilket de har med en enkelt - i telefonen er den ene, den de lige kan huske.
Da jeg blev ringet op, blev de ved med at holde fast i, at man får det samme hos dem, som hos andre, selvom jeg var kritisk og gik dem på klingen.
Jeg forstår godt, at nogle folk falder i, fordi de slet ikke kan gennemskue, at der er en reel forskel. De bliver vildledt

Dokumentation tak er selv medlem af FOA men en historie af den Pio Pio lige har nævnt kræver altså at nogle vil stå frem og bekræfte den ellers er det bare en påstand

Birgitta 3F ville aldrig kunne fremstille en sådan historie,
fordi hvis det ikke passede, ville alle medierne overfalde 3F.
Medierne venter kun på at de kan få skovlen under fagbevægelsen.
Fordi så vil medierne kunne bruge det overfor deres hadepolitiker
Nr.1 Mette Frederiksen, og medlemmerne ville da flygte over til Krifa,
hvis man der for 1/3 af den kontingent som de overenskomst bærende
opkræver. Men der er lys forude, nu bliver der snart et lavere kontingent
for medlemmerne at de RIGTIGE fagforeninger. Bare vent og se.

Elon Musk, Tesla, går i krig med de nordiske fagforeninger efter Tesla har været ramt af en strejke for første gang i historien. Tesla nægter at indgå overenskomst i Norden. Men det kommer Tesla til. Elon musk vil gøre alt, hvad han kan for at undergrave den nordiske model. Aldrig har nogen musk ansat haft en overenskomst. Men det skal de have nu i Danmat´rk og Norden som det første sted i verden. For der står store principper på spil. Principper, som har potentiale til at brede sig kloden rundt alle de steder Musk har ansatte. En overenskomst med Tesla i Danmark og Sverige vil være en betydningsfuld sejer for de nordiske fagforeninger og være med til at hjælpe andre ansatte, i f.eks. USA, til menneskelige løn- og ansættelsesforhold.

Så køre der en Tesla bag dig, så sæt farten ned. Indtil Elon Musk har indgået overenskomst i Danmark med Tesla ansatte. Bøjkot Tesla indtil da. Hvis sympati med de ansatte.

Ja, vi bør alle bakke om om sympatikonflikt imod Tesla!

Det var daværende Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen der skabte Det Faglige Hus, og som I kan læse her gik det ikke ærligt for sig http://fagforeningsfup.dk/vis1.php?side=sider/fuppede_sig_til_akasse.htm

Krifa = 0F- 0 faglighed, 0 fælleskab og 0 forbund. Og det gælder også Det Tarvelige Hus.

Annonce

Annonce