Tidligere minister i retten: Kaldte fagforeningsformand mafialeder

Liberal Alliances Ole Birk Olesen skal i retten for mulige injurierende udtalelser om stilladsarbejder-formand.
Liberal Alliances gruppeformand, Ole Birk Olesen, skal mandag i retten og konfronteres med de udtalelser, han kom med på direkte tv i programmet "Debatten" på DR2 i december 2019.

Det er skriver Ritzau.

Det er formanden for Stilladsarbejdernes Landsklub, Thomas Strømsholt, der har sagsøgt Ole Birk Olesen for injurier, efter at de på tv debatterede optøjer ved en byggeplads på Nørrebro i København, hvor et stillads og flere biler blev væltet.

Selvfølgelig burde han være i fængsel

En gruppe stilladsarbejdere protesterede blandt andet over, at et stillads ifølge dem var ulovligt opsat.

Burde være i fængsel

I DR-programmet sendte folketingspolitikeren, der er tidligere transportminister, flere beskyldninger mod Thomas Strømsholt.

"Han er leder af en gruppe, som går rundt og udøver hærværk og skræmmer konkurrenter væk fra at yde et arbejde for folk, der gerne vil bestille dem. Selvfølgelig burde han være i fængsel. Han er jo sådan en mafialeder," sagde Ole Birk Olesen i programmet.

Udtalelser som Ole Birk Olesen efterfølgende undskyldte på Facebook. Det var dog ikke nok for Thomas Strømsholt, der vil have rettens ord for at Liberal Alliance-politikerens ord var over stregen.

Sagt i en politisk debat

Ole Birk Olesens advokat Rene Offersen, der også er en af Inger Støjbergs advokater i rigsretssagen, mener, at hans klient har udvidet ytringsfrihed, fordi udtalelserne er fremsat i en politisk debat.

Senest at et folketingsmedlem blev dømt for injurier var i 2011, hvor tidligere minister Karen Jespersen fik 10.000 kroner i bøde for at have påstået, at en muslimsk talsmand, Zubair Butt Hussain, gik ind for stening.


 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ole Birk Olesen er Liberal Alliances 'gadedreng'. Ligesom Henrik Sass Larsen var det for Socialdemokraterne.

Kurt Jensen. Det er ok at mene noget om Ole Birk Olesens udsagn, men det er ikke OK at tilsvine en person, der intet har med sagen at gøre.
Mig bekendt er de to personer slet ikke sammenlignelige.

Ole Birk Olesen gik over stregen i 2019 - og det har han gjort flere gange - nu må han betale regningen, ellers udvikler politisk debat sig til noget MEGET grimt...

Annonce