Ugens Citat: Staten skyld i de allerfleste problemer

Danmarksberømt bankdirektør og cykelholdejer giver staten skylden for de fleste af samfundets problemer – herunder milliardsvindel med udbytteskat!
Netavisen Pio udvælger hver uge et citat, som på den ene eller anden måde fortæller noget om ugen der gik eller fortjener at blive fremhævet for enten det gode eller det dårlige. Citatet er derfor også kun udtryk for personens egen holdning.

Den seneste tid, har særlig en historie trukket overskrifter, ikke bare herhjemme, men over hele Europa.

Nemlig den, som DR og Politiken sammen med 17 andre europæiske medier har afdækket om formodet bedrageri og spekulation med udbytteskat på tværs af hele Europa. Journalister fra 12 lande har arbejdet sammen om projekt #CumExFiles i mere end et år koordineret af den uafhængige tyske researchorganisation Correctiv.

En historie om en gruppe finansfolk og advokater, med hjælp fra nogle af Europas mest velrenommerede banker, har tilsnusket sig minimum 410 milliarder kroner i uretmæssig udbytteskat – og det er bare i fem lande. I Danmark er mere end 12 milliarder forsvundet.

De aflører de formentlig mest omfattende, organiserede tyveri af offentlige penge i det europæiske kontinents historie.

Det her ført til en heftig diskussion i hele Europa om hvordan det kunne gå så vidt. Var det skattemyndighederne der ikke var gode nok, er der en rådden kultur der gennemsyrer store dele af finanssektoren, har været nævnt. Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener, at det kan være et argument for at Danmark går med i EU's bankunion.

Men det var ikke alle der mente, at de mest skyldige skulle findes i finanssektoren selv. Kriminaliteten ville aldrig have fundet sted, hvis det ikke havde været for ”utilstækkeligt kvalificerede medarbejdere” og ”urimelige skattesystemer”, kunne man fredag læse i Weekendavisen.

Ugens citat går i denne uge til Lars Seier Christensen, den tidligere direktør og stifter af Saxo Bank, der fra sit skattely i Schweiz, giver selve staten skylden for, at dybt kriminelle finansfolk igennem en årrække har plyndret alt det som ikke var naglet fast:

Og det er Ugens Citat.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce