Annonce

3F var i januar optimister : Nu indkalder Nemlig.com og 3F til fælles pressemøde

Det omstridte online supermarked har tilsyneladende opnået en forståelse med 3F Transport om organisering af chauffører
Foto: Jan Kjærgaard, Netavisen Pio
3F og det omstridte onlinesupermarked Nemlig.com er tilsyneladende blevet enige om at lande en flere år gammel konflikt omkring manglende organisering af Nemlig.com-chaufførerne.

I al fald indkalder Nemlig.com og 3F til fælles pressemøde klokken 12.30 mandag på Nemlig.coms hovedsæde i Brøndby. 3F vil være repræsenteret ved formanden for 3F Transport, Jan Villadsen, og Nemlig.com er repræsenteret ved administrerende direktør, Stefan Plenge.

4. januar udtalte Jan Villadsen til Netavisen Pio, at han nu troede på en snarlig overenskomst mellem 3F og Nemlig.com:

“Vi er nu i en fornuftig dialog med Nemlig.com. Virksomheden har aldrig - gennem nu tyve år - haft overskud. Jeg tror godt, man er klar over, at vejen frem er ordnede forhold,” sagde Jan Villadsen og føjede til:

Så jeg er optimist

“Så jeg er optimist.”

Coop opgiver hjemmelevering af madvarer

Siden er der sket det, at Coop opgiver at spille med på området for levering af mad. Coop nedlægger simpelthen hele Coop.dk MAD, og Føtex - under Salling Group - er ved at omlægge deres afdeling for levering af mad. Hjemmelevering droppes til fordel for en click and collect-ordning som Bilka kommer til at stå for.

Det betyder, at Nemlig.com igen kan komme til at sidde tungt på et skrumpet marked for hjemmelevering, og her tyder meget på, at Nemlig.com har benyttet den gunstige position og indgået en aftale med 3F om - på den ene eller anden måde - at få Nemlig.com-chauffører dækket af en overenskomst.

Der har været en strid mellem 3F og HK om, hvem der skal organisere Nemlig.coms lagerarbejdere. En faglig voldgift har i al stilhed tildelt HK retten til at organisere lagerarbejderne på Nemlig.coms lager i Aarhus. Indtil videre er Nemlig.coms lagerarbejdere på lageret i Brøndby dækket af en 3F-overenskomst.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet