Annonce

Arbejdets land: Danskerne skal arbejde længst

Ifølge en ny undersøgelse kan unge i Danmark se frem til at være længst på arbejdsmarkedet sammenlignet med andre lande.
Foto: Colourbox
Hvis du tænker, at pensionsalderen i Danmark er usædvanlig høj, så er der noget om snakken.

Pensionsalderen er i dag på 67 år, men det bliver den ikke ved med. Frem mod 2070 er det udsigt til den vil stige til gradvist, så den til sidst rammer 74 år.

Det betyder, at unge danskere går en fremtid i møde, hvor de får den højeste pensionsalder af alle i OECD-landene.

Førsteplads til Danmark

OECD er et økonomisk samarbejde mellem 38 lande. Det dækker USA, Japan, de vesteuropæiske lande og Canada, Australien og New Zealand plus en række nyere EU-medlemmer og enkelte latinamerikanske lande.

Ifølge undersøgelsen fra OECD så vil Danmark med sine planer om at sætte pensionsalderen op til 74 år landet med den højeste pensionsalder, mens Estland ligger nummer 2. I Estland og Italien vil fremtiden byde på en pensionsalder på 71 år.

I Estland og Italien vil fremtiden byde på en pensionsalder på 71 år.

Selvom ingen andre lande planlægger at sætte pensionsalderen op i lige så høj grad som Danmark, så er det et generelt problem i OECD-landene, at befolkningen bliver ældre. Derfor sættes pensionsalderen op i størstedelen af landene.

Gennemsnittet i OECD-landene var sidste år på 64,4 år for ,hvornår man kunne gå på pension, men en person i starten af 20’erne kan gå på pension to år senere, når vedkommende er 66,3 år.

En omstridt beslutning 

Danmarks høje pensionsalder stammer fra, da VK-regeringen indgik et bredt forlig med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Radikale om Velfærdsforliget i 2006.

Her blev det besluttet, at folkepensionsalderen skulle stige i takt med at befolkningen havde udsigt til at leve længere.

Det vakte stor utilfredshed, da pensionsalderen blev hævet. Mellem 65.000 og 110.000 demonstrerede mod tiltaget ifølge Aarhus Universitet, hvilket gjorde det til en af de største demonstrationer i danmarkshistorien.  

Det var dog ikke nok til at få politikerne til at ændre mening.

Med Tilbagetrækningsreformen i 2011 blev pensionsalderen hævet yderligere.
 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

I begyndelsen af nullerne blev pensionsalderen nedsat fra 67 år til 65 år, fordi de kloge kunne se 20-50 år ind i fremtiden. Nu bliver den så sat op, fordi nye kloge kan se 20-50 år ind i fremtiden. Der var for resten også mange sure mennesker dengang, da pensionsalderen blev nedsat, nemlig de, der var på førtidspension eller efterløn, for de mistede penge dengang. Akja, sådan er der så meget.

Pensionsalderen blev nedsat fra 67 til 65 år under regeringen Poul Nyrup Rasmussen i 1999 i forbindelse med efterlønsreformen efter valget i 1998.

Nå ok, min hukommelse er lidt slidt :-)

Flere og flere prioritere målrettet at spare op til en tidlig selvpension. Det er kun de dårligt lønnede med det hårde nedslidende arbejde, som tvinges til at arbejde til de når 74 år. Og mange af dem vil dø før de overhovedet når pensionsalderen. Og de penge de så ikke får udbetalt i pension grunden døden kommer så de velhavende, som har haft det lette vellønnede arbejde tilgode gennem arbejdsmarkedspensionerne, som er en fælles opsparings kasse, hvor du har ret til en vis pensionsudbetaling - Hvis du ellers leve så længe. Ellers får du intet.

Ja, det er jo Socialdemokratiets politik.
De sørger også for, at pensionerne udhules og bliver mindre og mindre værd år for år.

Ifølge undersøgelsen fra OECD så vil Danmark med sine planer om at sætte pensionsalderen op til 74 år landet med den højeste pensionsalder, mens Estland ligger nummer 2.

Arbejdets land: Danskerne skal arbejde længst.

Landet med den bedste velfærd.
Landet med det bedste sundhedssystem.
Landet med flest flyrejser per person.
Landet med flest universitetsstuderende.
Landet med flest akademikere.
Landet med flest fridage om året.
Landet der er selvforsynende med fødevarer, drikkevarer, medicin.
Landet med den rigeste mellemklasse.
Landet med forholdsvis stor forsørgelse af tilflyttere.

Det koster alt sammen!
Tid er lig penge!

Hertil kommer så en krig.
Plus afdrag på tidligere krige.
Og nu også helt nye indkøb af alt militærudstyr herunder bygninger.

Utroligt at vi ikke skal arbejde til de 80 år!

Så kommer betaling af co2 afgifter og bygning af dæmninger og nye forsikringer imod storm, oversvømmelser og tørke!

Med halvanden grads målet ender danskere som 90 årige på arbejdsmarkedet og en skål ris i pausen!

Arbejdets land!

At spise størstedelen af dine daglige kalorier til morgenmad kan hjælpe dig med at leve til 100. Der har forskere, der studerer dem, der lever i Blue Zones, nu fundet ud af.

Zonerne inkluderer Ikaria i Grækenland, Okinawa i Japan, Sardinien i Italien, Loma Linda i Californien og Nicoya Peninsula i Costa Rica.

De foreslår, at du holder dig til mottoet: "Spis morgenmad som en konge; frokost som en prins; middag som en tigger."

Diæter varierer i regionerne, men alle har fokus på at afbalancere grøntsager, frugt, bælgfrugter, nødder, frø, sunde fedtstoffer og hele korn med minimalt kød og mættet fedt.

Det er interessant, at den næste gruppe, som er på vej til "bad standing" hos Socialdemokraterne er den gruppe, som i kraft af gode egenpensioner kan frisætte sig fra den snart indfasede absurd høje pensionsalder...

Formålet med den højere pensionsalder for kommende pensionister har jo hele tiden været at kunne "bestikke" de nuværende kernevælgere med attraktive seniorordninger, højere beskæftigelsesfradrag og meget mere, - primært finansieret ved at lade næste generation arbejde længere.

Det er ikke rettidig omhu, - det er organiseret generationstyveri. Og hvis du skulle være i tvivl, så tænk på det nye ejendomsvurderingssystem, som straffer kommende boligejere her efter 1. januar 2024 med meget højere ejendomsskatter for den samme ejendom, som deres forældre- eller bedsteforældregeneration netop har solgt dem..

Socialdemokraterne er blevet et parti for de gamle, som tager fra de unge..