Annonce

Billeder fra kampdagen: De røde flag smælder igen

Efter to års corona-pause rullede fagbevægelsen i går fanerne ud til den traditionelle markering af Arbejdernes Internationale Kampdag. Se nogle af billederne her.
Søndag i den forgangne weekend mødtes danskere fra fagbevægelsen, Socialdemokratiet og den øvrige venstrefløj til 1. maj-møder.

Netavisen Pio har samlet en række billeder fra arrangementerne i København.

Arbejdermuseets festsal i Rømersgade i København. Foto: Niels Jespesen

 

Der er tradition for, at københavnske fagforeninger og partiforeninger går i demonstration til Fælledparken på Østerbro fra Arbejdermuseet i Rømersgade. Museets festsal er derfor et naturligt knudepunkt, hvor deltagerne mødes.

 

Forbundsformand Henning Overgaard, 3F Foto: Joachim Rode

 

En af årets markante talere var den nyvalgte forbundsformand for fagforbundet 3F, Henning Overgaard, som begyndte sit arbejdsliv og sin karriere som tillidsmand på havnen i Esbjerg.

 

SFUs telt ved 1. maj-arrangementet i Fælledparken. Foto: Niels Jespersen

 

Udover den københavnske fællesorganisation er også en række faglige organisationer og politiske partier til stede med telte og boder. Besøgende kan tale om politik, møde bekendte eller bare få en fadøl og en bid brød. Her er det SF ungdomsorganisation (SFU), der har slået sit telt op.

 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgard taler i HK Hovedstadens telt i Fælledparken. Foto: Niels Jespersen

 

Beskæftigelsesminister Peer Hummelgaard holdt sin 1. maj-tale i HK Hovedstadens telt.

 

Folketingsmedlem Ida Auken (S) og Arne Juhl - tidligere frontfigur i kampagnen for retten til tidlig tilbagetrækning. Foto: Jan Kærgaard

 

To profiler hilser på hinanden. Til venstre er det det socialdemokratiske folketingsmedlem Ida Auken, mens det til højre er Arne Juhl, som lagde navn til kampagnen om den såkaldte Arne-pension - retten til tidlig tilbagetrækning.

 

Debat i SFUs telt 1. maj i Fælledparken. Foto: Anna Overlund Sørensen

HK Danmarks formand Anja C, Jensen i debat med SFs medlem af Europa-Parlamentet, Kira Marie Peter-Hansen (MEP, SF).

 

Enhedslistens stand 1. maj i Fælledparken. Foto: Niels Jespersen

Enhedslisten har en stærk tradition for at præsentere opbyggeligt læsestof, som angiveligt skal gøre læseren klogere på samfundets indretning.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"De røde flag smælder igen"

Det lyder da rigtig fint. Nu mangler bare Socialdemokratiet bliver Socialdemokratiet igen og kæmper for velfærdsstaten og de svageste i samfundet så vi kan vende til bage til at være Danmark igen efter det blå svindlerhold har forgrebet sig på det uden samtykke bag lukkede døre og nedrullede gardiner.

Skål.

det blå svindlerhold

Jeppe, hvem er det du prøver at overbevise med dit evindelige 'det blå svindlerhold'?
Mon ikke det har den modsatte virkning af hvad du forventer.

Nå ja, og så var der lige den om de 'de blå svindler fagforeninger'. BLÅ?
Jeppe Lindholm - 29 april, 2022 - 16:38 - #22927

Jeg tror du er ved at miste grebet, nej det har du mistet for længe siden.
Dine indlæg bliver længere og længere, og med 'Svar' til dine egne kommentarer.

Du må have været en splint i r.... for dine kolleger med den måde du agerer på.

.

DE røde flag smælder igen. Hvilken skam. Det gør de også i Rusland og på DEN røde Plads . Hvor der igen opføres et kæmpe skuespil med RØDE FANER og våben ved skulder for at vise MAGT.
INGEN grund til stolthed eller ejerskab over den Røde Fane i Dansk Politik Den fane der engang stod for solidaritet. Sammenhold . og kamp imod undertrykkende magthavere i Danmark. EN kamp for retfærdighed og lighed. Socialdemokraternes med fleres faner er i Danmark RØDE men det er SKAMMENS røde farve . SOCIALDEMOKRATIETS RØDE RODE er DØD og VISNET. DEN fik ikke nok næring. lys luft og trives ikke mere. RIP den Røde Rose