Annonce

Dansk Folkeparti giver Jens Rohde en tur i køleboksen

De radikales boligordfører Jens Rohde var lige kæk nok ved udsigten til et muligt blåt bolig-forlig, derfor spiller Dansk Folkeparti nu med musklerne
Dansk Folkeparti giver de radikale - og i særdeleshed partiets boligordfører Jens Rohde - en tur i køleboksen.

Af samme grund er en annonceret blå aftale på boligområdet, som ellers lå klar til offentliggørelse onsdag eftermiddag, stødt på forhindringer, erfarer Netavisen Pio.

Jens Rohde var onsdag så forhippet på at få annonceret boligaftalen mellem de radikale og blå blok med ham selv i hovedrollen, at han spændte ben for sig selv

Jens Rohde var onsdag så forhippet på at få annonceret boligaftalen mellem de radikale og blå blok med ham selv i hovedrollen, at han spændte ben for sig selv. I hvert fald fik han i forløbet godt og grundigt rippet op i Dansk Folkepartis historisk anstrengte forhold til netop de radikale. DF trak i bremsen og spiller nu med musklerne.

Dansk Folkeparti forhindrede en annoncering af aftalen onsdag eftermiddag med henvisning til, at sagen først skulle omkring DF's folketingsgruppe torsdag formiddag. Torsdag omkring frokost var der endnu engang dårlige nyheder til Jens Rohde. Dansk Folkeparti meddelte således Rohde, at Dansk Folkeparti lige skulle læse på forligsteksten endnu engang. Derfor blev et indkaldt pressemøde om det blå bolig-forlig torsdag eftermiddag aflyst, erfarer Netavisen Pio.

Intet spekulant-indgreb

Boligaftalen mellem de blå partier, inklusive Liberal Alliance og Fremad, som onsdag tilsluttede sig aftalen, indeholder ifølge en pressemeddelese fra den alternative partialliance en øget retsstilling  til lejerne ved huslejetvister og et øget krav om klimarenovering.

Den blå bolig-aftale indeholder derimod intet, der imødegår den massive spekulation

Den blå bolig-aftale indeholder derimod intet, der imødegår den massive spekulation i opkøb af udlejningsejendomme og efterfølgende renovering efter den såkaldte 5.2.-bestemmelse, som har hærget ikke mindst hovedstadsområdet de sidste par år.

En af de helt store spillere i spekulationsbølgen har været den amerikanske kapitalfond Blackstone, som i løbet af to år har opkøbt mindst 160 store udlejningsejdnomme og i stor stil formået at få rystet de oprindelige lejere ud af lejlighederne. Herefter har Blackstone overfladisk renoveret lejlighederne og genudlejet lejlighederne til en husleje på mellem det dobbelte og tredobbelte.

Gennem måneder har boligminister Kaare Dybvad (S) forhandlet med partierne om et indgreb, der kunne lægge en dæmper på boligspekulationen. Udspillet fra S-regeringen har været et spekulations-stop på syv år.

Spekulations-stoppet ville betyde, at Blackstone og andre boligspekulanter først kunne renovere opkøbte udlejningsejendomme efter 5.2.-bestemmelsen efter syv års ejerskab.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Og DF vil fortsætte deres nedtur!
Tulle er og bliver socialdemokrat;-)

Det har hele tiden ligget i kortene, at Dansk Folkeparti står Socialdemokratiet langt nærmere end De Radikale. De Radikale har altid været nogle bløddyr, der har sat en ære i at trampe på den lille mand, og i de senere år er denne kendsgerning blevet tydeligere og tydeligere. Det forhold, at de i indvandrerspørgsmålet helt har sat sig udenfor det gode selskab og indtaget en forskruet, marginal position, har gjort dem politisk irrelevante. Men det er også kommet for en dag, at der i det socialdemokratiske vælgerhav er en kryptoradikal opposition, som Socialdemokratiet, qua sit samarbejde med De Radikale, har haft en snor i. og de synes ikke om samarbejde med Dansk folkeparti. Imidlertid er publikummet til Dansk folkepartis politik langt større, end hvad DFs vælgertilslutning udsiger. Dette er en kollision mellem mavefornemmelser, men det er glædeligt, at det danske Socialdemokrati har formået at sætte sig ud over den ørkenvandring, der er blevet udlandets Socialdemokratier til del, netop på grund af deres uvilje til at sætte sig ud over mavefornemmelser og vanetænkning. I politik er der brug for genuin tankevirksomhed og ikke blot administration af det bestående. Den nuværende socialdemokratiske ledelse har lagt det enestående talent til grund, at der er en dyb og bredt accepteret indsigt i problemernes natur, hvor det ikke har været nødvendigt med nogen indpisker,og det er et rigtigt godt udgangspunkt for at udrette noget godt for vort land. Hvis samarbejdet med DF bevirker fremgang for dette parti, så vil jeg se dette som et gode, især hvis konsekvensen heraf er at De Radikale bliver kørt ud på et sidespor, hvor de står til gratis afhentning.

Ja jeg må tilstå, jeg blev glad,da der blev indgået et fint forlig. DF får nok nogle stemmer retur på det. Rhode fik en dukkert, hvilket han åbent erkendte,og respekt for det, men men.. han skal nok lære det politiske håndværk i folketinget med tiden :). Det blev løn som forskyldt. Godt gået af Kåre Dybvad. Dygtig minister.

Det ville snart være interessant at høre Morten Østergaards eller Sofie Carsten Nielsens kommentar til Jens Rohdes forhandlingsforløb?
Er der fuld og hel opbakning til Rohdes håndtering af forhandlinger med Kaare Dybvad fra ledelsen i Radikale Venstre?