Annonce

Ellemann: “Stort tilbageskridt for den europæiske civilisation"

Et russisk angreb er væltet ind over Ukraine. Jakob Ellemann-Jensen kalder på vestlig solidaritet og øget internationalt engagement.
“Ruslands invasion af Ukraine bør føre til at øget internationalt engagement fra dansk side. Og en fuldtonet opbakning til internationalt samarbejde og sammenhold i Europa.”

Sådan lyder det fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som reaktion på Ruslands angreb på Ukraine natten til torsdag.

Putin har valgt vold, ødelæggelse og den stærkes ret 

Denne morgen vågner millioner af ukrainere op til en dyster virkelighed. Det samme gør danskere og europæere, efter rædselsvækkende meldinger om en krig i Europa.

Kort før klokken fire i morges rykkede russisk militær ind i Ukraine, og der er meldinger om eksplosioner ved flere byer, herunder hovedstaden i landet, Kiev.

“Putins uprovokerede og helt unødvendige angreb på Ukraine er et stort tilbageskridt for den europæiske civilisation. Putin har valgt vold, ødelæggelse og den stærkes ret som sine argumenter. Vesten må stå sammen mod denne frygtelige aggression,” skriver Jakob Ellemann-Jensen på sin Facebook-profil.

Ønsker “hårde” økonomiske sanktioner

Ifølge Ellemann-Jensen, er Danmark “dybt” afhængige af vores alliancer og samarbejdspartnere, da vi uden bare er “et lille land i en usikker verden”.

Der er derfor behov for et øget internationalt engagement fra dansk side, skriver han på Facebook.

Venstre-formanden kalder på iværksættelse af “hårde” økonomiske sanktioner, oprustning af det danske forsvar, og en målsætning om at gøre EU uafhængig af russisk gas.

“Som et lille land bør vi tage den her trussel meget alvorligt i Danmark. Fortællingen om, at vi i Danmark kan hygge os i fred og ro herhjemme og lukke øjnene for, hvad der sker ude i verden, bør forstumme,” skriver han.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Er Jacob Ellemann-Jensen ikke gammel soldat? Når han bliver færdig med NATO's demokratiprojekter i Libyen og Afghanistan, så lad os kigge mod Ukraine. Jeg lover at deltage ved fronten, hvis bare jeg må gå lige bag ved Jacob Ellemann-Jensen i kampen mod russerne.

Peter Jensen ,synes du selv at du er sjov?? Jeg synes at du er pinlig , Du skulle søge hjælp, for det må være svært at leve med sådan et sind . Du spilder din egen tid.

Måske Elleman skulle sætte sig hen i et hjørne sammen med andre fra den blå svindlerblok og tænke over, hvordan det er kommet så vidt - Der kunne sagtens være fundet en fredelig løsning før det kom så vidt. Men nej. Sådanne løsninger, de diplomatiske, findes ikke hos den blå svindlerblok. Her gælder det kun om penge og om at vinde. Koste hvad det vil.

-

Citat fra Putins tale til nationen:

"Et par vigtige ord, til dem, der kan blive fristet til at gribe ind i de igangværende begivenheder: Hvem der end vil forsøge at stoppe os og skabe flere trusler mod vores land, bør vide, at Ruslands svar kommer prompte og med konsekvenser, I aldrig har oplevet før. Vi er klar til ethvert udfald, og alle nødvendige beslutninger i den forbindelse er blevet truffet. Jeg håber, jeg bliver hørt" sagde præsidenten fra sin plads bag det massive træbord i Moskva.

-

Nu står vi i en situation, hvor Rusland i yderste konsekvens er parate til at indsætte atomvåben på Ukrainsk jord - Og Vesten/NATO kan intet gøre for at forhindre dette.

den blå svindlerblok
den blå svindlerblok

Måske Jeppe Lindholm skulle sætte sig hen i et hjørne og tænke over om han kan formulere sig uden at skrive 'den blå svindlerblok'.

indtil da: den RØDE SVIBDLERBLOK har hentet en etbenet pirat til Danmark!
.

Som en af lederne af oppositionen kan Ellemann tillade sig at bruge de rigtige ord.

Være focuseret på den reelle fjende!

Heldigvis skal NATO og det amerikanske efterretningsvæsen ikke bruge alt det rustne udstyr på danske kaserner.

To gange har amerikansk efterretningsvæsen og forsvar haft succes når målet og fjenden var targeted.

På gaden i Rusland, hos oppositionen i Danmark og hos spørgeren fra Ekstrabladet kan man finde svaret.

Biden har alderen, erfaringen og intet at tabe!

Tredje gang bliver måske lykkens gang for verdensfreden!

Hvorefter verden kan adressere klimakrisen!

Og bruge alle forsvarsmilliarderne herpå i respekt for fattige lande og fattige folk, der rammes af nedskæringer på de fossile brændstoffer som grønne og røde partier i alle demokratiske lande har så travlt med at udfase uden respekt for almindelige folks daglige indkomme, fødevarer og opvarmning.

Det kommer til at koste siger statsministeren!

Sidst var det for minkavlerne!
Nu er det for almindelige familier i Danmark.
I Tyskland, i Sverige, i Norge, på Færøerne, i Polen og især i Ukraine.

Vil de blive kompenseret?

Mette Frederiksen smilede som hvis et barn i folkeskolen stillede det samme spørgsmål vedrørende Hitlers hærgen i 30erne og 40’erne.

Blev folk kompenseret?

I Norge kender de til galninge og Stoltenberg vil overtale Sverige og Finland til at komme med i NATO straks.

En for alle. Alle for en.

Den bedste måde at stoppe galninge på!

Og det gør USA så! Måske for tredje gang!

Uden tøven! Og erindringen om dansk minkavl vil for længst være død og borte i verdenshistorien år 2022.

Hvad indad tabes, skal udad vindes!

Ved OL i Kina var der droner overalt! Vi så hver en detalje!
Hvad verden kan, når verden vil, er imponerende!

Og i aften giver folketinget sit demokratiske besyv med. Med opbakning fra alle løsgængere.

Løsgående missiler har alle respekt for. Demokratiet fungerer! Og tak for det!

Varmen og hyggen kan igen genoprettes i danske og europæiske hjem.

Aksel Jensen, du glemte at trykke på Deletetasten så vi andre på PIO kan slippe for dine "vrøvlede" indslag. Har du røget "sjov tobak", dine kommentarer tyder på det.

Eller bare forkorte kommentaren betragteligt så vi ikke skal scrolle så langt ned.