Annonce

Biden: Verden kommer til at stille Rusland til ansvar

"Rusland alene er ansvarlig for den død og ødelæggelse som angrebet vil medføre," siger den amerikanske præsident, Joe Biden.
USA's præsident, Joe Biden, fordømmer Ruslands "uprovokerede og uretmæssige angreb på Ukraine".

"Præsident Putin har valgt en overlagt krig, som vil medføre katastrofale tab af liv og menneskelige lidelser," siger Joe Biden i en udtalelse fra Det Hvide Hus.

"Rusland er ene og alene ansvarlig for den død og ødelæggelse, som angrebet vil medføre."

USA vil sammen med landets allierede og partnere respondere samlet og på afgørende vis, lover den amerikanske præsident:

Verden kommer til at stille Rusland til ansvar

"Verden kommer til at stille Rusland til ansvar."

Mødes med verdens top-ledere

Ruslands præsident, Vladimir Putin, meddelte natten til torsdag, at han havde iværksat en militæraktion i den østukrainske Donbass-region, hvor de to udbryderrepublikker Luhansk og Donetsk, ligger.

Men meldingerne fra Ukraine er, at russerne ikke kun har angrebet Donbas i øst, men har sat tropper ind langs hele den ukrainske grænse - herunder den til Hviderusland.

Joe Biden siger, at han vil følge situationen fra Det Hvide Hus.

Den amerikanske præsident vil i løbet af torsdag morgen mødes med lederne af G7-landene, som udover USA består af Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan og Storbritannien.

Senere på dagen vil Joe Biden tale til nationen og annoncere hvilke sanktioner og andre foranstaltninger mod Rusland: "For denne nytteløse aggressive handling mod Ukraine samt fred og sikkerhed globalt."

Joe Biden slutter sin meddelelse af med, at han og hustruen Jill vil bruge aftnen på at "bede for det modige og stolte ukrainske folk".

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er helt underligt at se Biden med åbne øjne, uden at han falder i søvn. Ukraine er mindst lige så russisk, som Grønland er dansk, og Puerto Rico er amerikansk.

bla bla bla

Peter Jensen, nu er Grønland vel heller ikke specielt dansk, de ønsker løsrivelse og oprettelse af deres egen stat, de har igangsat et udvalg til frembringelse af en grønlandsk grundlov. Det eneste der afholder dem fra at bringe det ud i livet for nærværende, er at de så mister det danske bloktilskud på ca. 4 milliarder om året + finansiering af de endnu ikke hjemtagne 32 opgaver som koster Danmark minimum 1 milliard om året, Så din sammenligning falder helt uden for skiven.

Verden kommer til at stille Putin til ansvar.

En enkelt russer på gaden stillede diagnosen.

Den diagnose som Ekstrabladet efterlyste fra statsministeren på dagens pressekonference.

Den diagnosen som blev ethvert barns viden efter 2. Verdenskrig.

Diagnosen som USAs efterretningsvæsen og forsvar to gange med to forskellige præsidenter har haft stort succes med at gennemføre.

Først dagen derpå vågner verden overrasket op til en helt ny virkelighed.

Skønt at se hvor årvågen og tændt både Mette og Biden er.

Rusland er allerede skrevet ud af ligningen. Historien kommer kun til at kende Putin.