Annonce

Harry Potters mor hyldet af højrefløjen i Danmark: “En forbilledlig kvinde” 

Den engelske forfatter får opmærksomhed af danske politikere, som støtter hende i stormfuld debat om transkønnede
Foto: Daniel Ogren, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons
J. K. Rowling
Joanne K. Rowling har skrevet Harry Potter-bøgerne, som er elsket af børn og unge verden over.

Forfatterinden har på det seneste fået opmærksomhed for andet end hendes bøger. Hun er nemlig kommet med en række udmeldinger, som placerer hende midt i en heftig debat om transkønnede og ytringsfrihed.

Det får nu flere borgerlige politikere i Danmark til at støtte op om Joanne K. Rowling.

Støtter Harry Potter-forfatter

Debatten har sit udspring i, at Skotland den 1. april har fået en ny lov mod hadforbrydelser, der gør det kriminelt at anspore til had, der er relateret til alder, handicap, religion, seksuel orientering, transkønnet identitet eller intetkønnede.

Det mener Joanne K. Rowling kan være en trussel mod ytringsfriheden, eftersom hun frygter, at loven kan blive brugt til at gøre nogle debatter om transpersoner ulovlige.

Joanne K. Rowling er tidligere kommet i stormvejr på grund af sine udtalelser om transkønnede.

Skønne kvinde

Den engelske forfatters holdninger til den nye skotske lov har fået værdiordfører og tidligere formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, til at rose Joanne K. Rowling på det sociale medie X med ordene “Skønne kvinde” over en artikel, der linker til Rowlings kritik af loven.

placeholder

Ligestillingsordfører for Liberal Alliance, Sólbjørg Jakobsen, skriver med et glimt i øjet, at hun overvejer at stille en statue af Rowling op i sin have.  

placeholder

Også Anders Vistisen, som sidder i Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, bekendtgør sin støtte Joanne K. Rowling, som han kalder en “modig og forbilledlig kvinde.”

placeholder


 

 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg har ikke været højreorienteret en eneste dag i mit liv, og jeg bakker hende også op i kampen mod antividenskabeligt nonsens, holdningspoliti, kvinders ret til at være fri for tissemænd i damernes omklædningsrum og på dametoiletterne, indsatte kvinders ret til ikke at skulle dele fængsel med voldtægtsdømte mænd, der nu identificerer sig som kvinder, for slet ikke at tale om transkvinders indtog i sport og en masse andet, jeg dårligt kan huske på stående fod.

Hvis det bliver gjort til en venstrefløjsting at være imod hende og alt, hvad hun står for, så har venstrefløjen allerede tabt. For Danmark og verden er (heldigvis) ikke lig med Nørrebro, Østerbro og Vesterbro. Og længere er den faktisk ikke.

Og nej, JK Rowling hader ikke transseksuelle, og har aldrig udtrykt ønske om at undertrykke dem. Og jeg er i øvrigt ikke en, der er enig med hende i alt.

Ikke et ord om, hvad Rowlings rent faktisk siger og mener, men en hel masse referencer til diverse højrefløjskoryfæer, som er enige med noget af det, hun siger. Denne artikels formål synes helt klart at være at påføre Rowlings "guilt by association", som det hedder i den engelsksprogede verden. Om Rowlings holdninger giver mening eller ej, er ikke målet for denne artikel; hvad det derimod handler om er alene at forsøge at svine hende til. Hvis Hitler siger, at 2+2=4, og Rowlings siger det samme, må hun jo være nazist.

Med andre ord er der her tale om et stykke luderjournalistik af værste skuffe.

Her er i øvrigt lidt info om den nye lovgivning i Skotland, som nævnes i artiklen:

https://www.youtube.com/watch?v=28eApJT8hDE

Hvem i alverden er det, der har fundet på, at woke skulle være venstreorienteret? Det er noget sludder.
Kunne vi ikke snart blive fri for at høre dét?

Selvfølgelig er Woke venstreorienteret! Hvem ellers tror på at mænd kan føde børn?

Liberal-anarkister. Folk der mener alt kan købes for penge. LGBT er overvejende skabt for nogle marginale mandetypers rettigheder til leve 'kvindeliv'. Graviditet synes dog stadig at være helst ikke det er jo ikke sjov. Det omvendte hedder kvindebevægelsen. Remember kvindebevægelsen ?

Rowling kæmper for Emma! Men det forstår venstreradikale Emme ikke! Hun vil hellere hjælpe et mikroskopisk mindretal med at undertrykke alle kvinder!

Jeg kan oplyse redaktionen om at mange tusind venstreorienterede kvinder her i landet,og globalt taler vi millioner,i årevis har været politisk hjemløse og gået forrest i kampen mod kønsideologien ligesom vi støtter J.K Rowling.
Det ville klæde journalist standen at tage deres job alvorligt og rapportere sandheden, nemlig at modstanden er tværpolitisk og ikke højreorienteret.

Meget overfladisk journalistisk uden noget konkret om hvad det drejer sig.. Jeg er også politiker valgt for Enhedslisten og stor fan af Rowling, som jeg åbent har støttet det sidste år. Det gør jeg fordi Rowling insistere på at kvinder er voksne mennesker af hunkøn og deres kønsbaserede rettigheder i sport, fængsler med mere skal beskyttes og fordi hun insitere på at man frit skal kunne kalde en trans ved vedkommendes biologiske kæn uden at blive angrebet som transfob og forsøgt kriminaliseret med lovgivning imod had.