Annonce

Lars Løkkes ramponerede bus har kurs mod bunden i ny måling

Moderaterne har laveste vælgertilslutning siden valget. Socialdemokratiet ligger også og roder rundt i nærheden af historisk lav opbakning. Hos både SF og Venstre går det til gengæld godt
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Det er længe siden, at det danske medielandskab har oplevet en uge uden uro i Moderaterne, og det kan man se i meningsmålingerne.

Ikke siden partiets tilblivelse har det ligget så dårligt i meningsmålingerne

I dagens Voxmeter-måling for Ritzau når Moderaterne et nyt bundniveau. 3,4 procent af stemmerne - svarende til 6 mandater - står Lars Løkkes klovnebus til at få, hvis der var valg i morgen.

Ikke siden partiets tilblivelse har det ligget så dårligt i meningsmålingerne.

partiet har udsat sine medarbejdere for en sundhedsmæssig risiko

Ved folketingsvalget den 1. november 2022 fik Moderaterne 9,3 procent af stemmerne - svarende til 16 mandater. 10 mandater står partiet altså til at tabe efter knap to år.

Denne uges vælgerdyk kan måske forklares med arbejdstilsynets konklusion fra sidste uge om, at partiet har udsat sine medarbejdere for en sundhedsmæssig risiko. Det har Netavisen Pio skrevet om her.

Måske vælgerne er rykket til Venstre

Lars Løkkes svipser med at lade skatteborgerne betale for hans indhug i minibaren, som Ekstra Bladet kunne berette om i sidste uge, har nok heller ikke hjulpet på partiformandens popularitet hos vælgerne.

Måske vælgerne er rykket til Venstre. Det er i hvert fald det eneste regeringsparti, der går frem i denne uge.

Venstre rykker nemlig pænt frem fra sidste uges 9,9 procent - svarende til 18 mandater - til i denne uge at få 11,1 procent af stemmerne - svarende til 20 mandater.

2 frem og 1 tilbage

Apropos regeringspartier, så nærmer Socialdemokratiet sig igen deres tidligere bundniveau. Hverken uddannelsesreform eller pensionsudspil lader til rigtig at have ræsonneret hos vælgerne.

Også her er vælgerne muligvis rykket til venstre. Ikke partiet, men retningen

I denne uge går det røde regeringsparti i hvert fald tilbage fra i sidste uge at få tildelt 20,1 procent af stemmerne - svarende til 36 mandater -, til at få 19,6 procent af stemmerne - svarende til 35 mandater i denne.

Også her er vælgerne muligvis rykket til venstre. Ikke partiet, men retningen.

Partiet står dermed til at fordoble sit mandattal, hvis der var valg i morgen

SF går nemlig frem fra sidste uges 15,8 procent - svarende til 28 mandater - til i denne uge at få tildelt 16,9 procent af stemmerne - svarende til 30 mandater.

Ved folketingsvalget den 1. november 2022 fik de 8,3 procent - svarende til 15 mandater. Partiet står dermed til at fordoble sit mandattal, hvis der var valg i morgen.


 

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvad kan man forvente af en mand der lader sig beklæde af sit parti.

Der er et stort kaos hos Moderaterne som deres tilhængere ikke længere kan se sig selv i. Håndteringen af medarbejdernes klage til Arbejdstilsynet er perfekt kørt og helt efter den umoralske arbejdsgiverhåndbog.

Du bliver fyret hvis du klager over arbejdsforholdene står der på side et i den bog.

Fortjent tilbagegang til dem.

Socialdemokratiet udfordrer endnu en gang mit socialdemokratiske DNA ved at forsvare besparelser på arbejdstilsynet. Ane Halsboe er ovenikøbet ude og sige at besparelserne på tilsynsvirksomheden ikke har nogen betydning for deres arbejde.

På samme måde forsvarede hun at Arne+ pensionen var en forbedring af pensionen til nedslidte. Jeg får virkelig tunge øjenlåg når ministre og ikke mindst socialdemokrater kan forsvinde ind i en verden, hvor der kun er tal på en skærm og ikke mennesker fra den rigtige verden der er i synsfeltet.

På trods af Tesfaye,s bestræbelser på at forklare uddannelsreforemen i vendinger, som selv jeg forstår det meste af og Mette F,s pensions-stopklods er det ikke nok til os socialdemokrater at sætte krydset ved A i meningsmålingerne.

Der ligger lidt halvgamle sager fra den første tid i SMV regeringsperioden og fiser rundt bag de tunge øjenlåg og distraherer klarsynet.

Fortjent tilbagegang til S

Der er SÅ mange møgsager S er involveret i, at det enten må skyldes dovenskab, ligegyldighed eller uduelighed.
De seneste: Skats opkrævninger på nogle få øre, som udløser strafgebyr på flere hundrede kr. hvis de ikke betales.
Fødevareministeriet og Miljøministeriets manglende kontrol af landbruget. Ejendomsskat der opkræves hos uvedkommende. Miljøministeriet der fortsat giver tilladelse til udledning af giftigt spildevand. Ingen løsning på kriminelle på Kærshovedgård, men udvisning af velintegrerede mennesker er helt efter bogen. I kan selv fortsætte remsen. Og ministrene har som sædvanlig ikke noget ansvar.

Jo kønt er det ikke med de eksempler du skriver, Hans. Men vi må jo ikke lige glemme at Socialdemokratiet aldrig har haft absolut flertal i folketinget , så andre partier på begge sider af salen har også en stor del af ansvaret for skør lovgivning.

Sagerne med Skats åndsvage opkrævninger af fx. 4 øre der vokser til mere end kr. 400 fordi de ikke er indbetalt, kan ministeren og Folketinget ikke gøre noget ved, MEN folketingsmedlemmernes skattepligtige kørepenge, der aldrig er blevet beskattet, kan man straks lave en lov om, så de bliver skattefrie.
Pamperi af værste skuffe.

hans Jensen, det er ejendommeligt, at du ikke skriver,
at man i skatteministeriet har inddrevet flere Mia. kroner,
ved løntilbageholdelse hos skyldnere, det er vedtaget ved lov
i folketinget hvordan denne tilbageholdelse skal foregå.
Det er godt nok folketinget som har vedtaget disse love,
men der sidder en socialdemokrat som minister for området.
Det har sejlet på skatteområdet siden Hr. Kristian Jensen
var skatteminister, han er ikke længere i politik.
Sådan som jeg husker det var det da statsministeren hed
Anders Fogh og V K regeringen havde eneret til at lede
landet, med stor støtte af Pia Kjærsgaard, blot hun fik en
GRÆNSEBOM.

Man skal godt nok være en "god" socialdemokrat, skatteminister eller ansat i skattestyrelsen for at mene at opkrævning af en "restance" på 4 øre er en god ide og lige efter bogen. At indføre "sund fornuft" i skatteministeriet og i skattestyrelsen ville ikke skade deres renomme.

Bent, hvis der står et EDB anlæg som er programmeret til at
udskrive breve til borgere som er i restance til samfundet,
så står der ikke en ansat til at kontrollere hvad der står
af beløb til modtageren, men modtagerne, som også har gæld
andre stede, er selvfølgelig irriteret over at få en opkrævning,
som er lidt ude af fornuftens vej. Det vil koste langt mere, at
skulle sikre, at der ikke bliver udsendt en "restance" på 4 øre.
Digitalisering er i sig selv en kæmpe besparelse.
Der findes ingen ansatte i skattestyrelsen, som ønsker dette pjat.
Men som jeg skriver i denne tråd, så er der ikke så mange som skriver,
at skat har tilbageholdt 60 % af deres løn efter skat. !!!

Når man har kunnet udvikle EDB for "kunstig intelligens" burde det også være muligt at udvikle EDB for udskillelse af beløb med mindre end 3 cifre (som f.eks. kr. 99,00), tror næppe det vil formindske provenuet synderligt meget, men det vil helt sikkert gøre almindelige folk mere tilfredse med systemet og måske give skattestyrelsen tid til at inddrive de mere end 150 milliarder, som dele af befolkningen skylder det offentlige.
Det ville også være en god ide, hvis skatteministeriet sammen med skattestyrelsen fik ændret loven for ejendomsskat, således at en ejer af en grund med det oprindelige matrikelnummer for jorden som er udstykket til bebyggelse af flere ejendomme, ikke skulle hæfte for alle sine naboer på den udstykkede grund, det ville være sund fornuft, men det kræver nok også en form for selvstændig tænkning, som tilsyneladende en mangelvare hos de nuværende implicerede instanser.

Ingen tvivl om at det er SF der høster stemmer fra S og har gjort det længe - Men hvor løber de bortfaldne Moderater hen ? Det er ikke til de Radikale som de ofte sammenlignes med - R er kun en my større end M i denne måling - Venstre går pænt frem , måske fordi Troels Lund ikke er afviser at kunne være en potentiel statsministerkandidat under de rette forhold -
K går frem på bekostning af LA og med DD er det stort set status quo -
Så bum bummelum og i næste uge kommer der ny måling , og så skal vi på den igen - ‘Hen til kommoden og tilbavs igen -

Man kan også glæde sig over, at BLÅ-mette er på vej til at køre Socialdemokratiet helt i sænk, ved at støtte Venstre i ALT.
Håber der snart er nogle rigtige socialdemokrater der vågner op!

Mette er ikke blå. Hun er socialdemokratisk statsminister i en regering hen over midten og gør det ok. SMV regeringen er en nyskabelse men glemmer at der så også skal kommunikeres på en ny måde.

Hvad sker der ved at fortælle at de indgåede aftaler kommunikeres som Venstre eller Moderaterne politik og ikke S politik, men nødvendige kompromisser for holdbare løsninger.

Hvorfor skal f.eks beskæftigelsesministeren forsvare besparelse på noget så vigtigt for medarbejdere som Arbejdstilsynet. Det er ikke socialdemokratisk politik at arbejde for dårligere arbejdsforhold ved at reducere tilsyn overfor amoralske arbejdsgivere.

Jeg undres over vælgernes x, SVM regeringen ,som samlet regering noget mere. Men de synes åbenbart at SF er svaret. Jeg er uenig

Fortjener noget bedre sku der stå

Hvad er så svaret?

Om så Mette F. gav Helle et los i r.... så ville hun vende sig om og takke for det.

hans Jensen, du behøves ikke at skrive flere gange, at du ikke synes om
Mette Frederiksen, vi har forstået det. Men prøv så at sætte ord på hvilken
regering du så ville sammensætte, du kan vælge ud fra meningsmålingerne,
eller du du kan vælge ud fra valgets resultat i 2022.
Og lad så være med at vælge de røde partier, for det har ingen gang på
jorden uden et stærkt Socialdemokrati, med Mette Frederiksen i spidsen.
Det eneste du skriver er ord, hvor der ikke er en politisk sammenhæng.
Du skriver på et Socialdemokratisk medie, som er opfundet af Henrik Sass.

Modsat dig Vent, er alt ikke sort eller hvidt for mig. Jeg husker tydelig, nullerne med Fogh, Hjort, Pia K. Og Løkke. Mange af de problemer der er i dag, stammer fra den tid, i skat, i miljø, landbrug.Forsvar
S har haft magten og forsøgt at rette op, , husk Digitaliseringsstyrelsen, skandale
Under Bendt Bendtsen. Så du glemmer meget, selv om Arne Jensen, altid sobert husker dig på nuancerne

Bent stå der stå. Og du behøver ikke synes Mette Frederiksen eller S , måske du ku oplyse hvad du synes om i stedet.

Man kunne også spørge om , hvad er alternativet - findes der egentligt et brugbart og regeringsdueligt flertal i dansk politik for tiden ?- Jeg har svært ved at se det for mig- men kom frisk med et bud hvis i er af en anden mening -

Det var et trist syn at se billeder af socialdemokratiske ministre iført medaljer og ordner, da de deltog i gallataflet på Christiansborg for den islandske præsident, men så ved man da hvilke personer man ikke skal stemme på ved næste folketingsvalg, det bliver så blandet andet hverken Morten Bødskov, Jeppe Brus eller Magnus Heunicke der får min stemme.

Jeppe Bruus

Hvorfor kan du ikke lide folketings medlemmer der modtager en
medaljer, det er trods alt en erkendelse af, at man har været
i "folkets" tjeneste", der har da også været andre Socialdemokrater,
som har modtaget en orden. De er gået stille med dørene.

Når man uddeler fortjeneste medaljer til personer, der har været ansat i samme firma i 40 - 50 år, er det ikke fordi de har ydet en særlig indsats for samfundet, men alene for at de har været ansat i det samme firma i de pågældende antal år, som om det er noget de skal havde en særlig belønning for, at være på arbejdsmarkedet i 40 - 50 år er trods alt noget de fleste opnår i deres arbejdsliv.
At folketingsmedlemmer og ministre får tildelt ordner og medaljer skylde ikke en særlig indsats for samfundet, men alene det "job" de besidder. Ordensvæsenet burde forlængst være afskaffet i et såkaldt "moderne" samfund med "ligestilling". Desuden er det et levn fra enevældens tid som trods alt blev afskaffet ved grundlovens indførelse i 1849.

Jeg har sagt det før, og gør det gerne igen: SVM har gjort meget mere ondt på S end på V. Vejen tilbage til fordums styrke kan blive lang og sej, hvis det overhovedet vil lykkes.

Hvad er en socialdemokrat i dagens Danmark?

Ja, det viser målingen jo ganske godt!

Vi har fået nok af utilpassede muslimer: DF og Danmarksdemokraterne går samlet 7 mandater frem.

Vi har fået nok af forurenede danske fjorde: SF går alene 15 mandater frem.

Vi flyver mere og længere end nogensinde: Alternativet og radikale er gået samlet 3 mandater tilbage.

Vi synes at 10. klasse skal overleve med muligheder for at forbedre FA-karakterer: Konservative, SF, Danmarksdemokraterne og DF er gået samlet 24 mandater frem.

Vi synes generelt at velfærdsdanmark er på retur: Enhedslisten, DF og Danmarksdemokraterne er samlet gået 11 mandater frem.

Vi synes generelt ikke om Mettes krigeriske krig imod Putin: Socialdemokratiet er alene gået 15 mandater tilbage. Overenskomster og forhandlinger ligger i A-dna’et.

Vi synes at skat er blevet en umenneskelig robot, der ikke evner at løse de simpleste opgaver som skriger til himmelen: Socialdemokratiet og Moderaterne er samlet gået 25 mandater tilbage.

Vi synes at sundhedsområdet generelt er noget rod: Moderaterne er gået fra 16 til 6 mandater i løbet af blot to år med det fulde ansvar for sundhedsområdet skabt og gennemtænkt af Lars Løkke igennem de sidste ti år.

Vi synes at offentligt ansatte på trods af umulige regeringer udfører et fantastisk arbejde og bør belønnes derefter: SF er i løbet af to år gået fra 15 til 30 mandater.

Vi synes at nedslidte er mange andre end Arne’er: Socialdemokratiet er i løbet af to år blevet reduceret med 15 mandater.

Vi synes at senior-pensionen er mere oplagt end Arne-pension: Konservative, LA, DF og Danmarksdemokraterne er samlet gået 18 mandater frem.

Vi socialdemokrater deler os efter anskuelser:

”Del Jer efter anskuelser”, som Hørup måske oftest citeres for. Anskuelse betyder grundlæggende synspunkt eller standpunkt. For eksempel den anskuelse, at en regering må gå af, hvis den har Folketinges flertal imod sig.

Meningsmålinger er begyndende anskuelser.

Når folketingsvalget kommer resulterer de samlede anskuelser i et afgørende kryds for hver en vælger!

En regering er som et sejlende kæmpe containerskib. Stormvejr på stormvejr får de samlende anskuelser i vandet.

I Danmark har vi så mange partier at containerne i vandet kan samles op i anskuelser, som der kan sættes ord og navne på!

Del Jer efter anskuelser og det er Pios læsere gode til!

Råbene rundt om containerskibet bliver højere og højere og oftere og oftere!

Men kæmpen sejler roligt videre!

Århundredets storm venter fra øst! Ledsagerkrigsskibe finansieres som aldrig før!

Socialdemokrater er blevet våbenmontører står det til Mette, Lars og Troels!

Men, men, men,….

Mangen fagforeningsmand har reddet Socialdemokratiet med hidtil usete forhandlingsevner…

Containerskibet har en enkelt bus ombord der trækker skibet læg. Den hænger og dingler…

”Del Jer efter anskuelser”, som Hørup måske oftest citeres for. Anskuelse betyder grundlæggende synspunkt eller standpunkt. For eksempel den anskuelse, at en regering må gå af, hvis den har Folketinges flertal imod sig…

Lad falde hvad ikke kan fastholdes…

Socialdemokrater er så meget i dette forvirrede moderne teknologistyrede mastodont af et samfund, hvor alle skal være statsuddannede for blot at forstå og finde den næste eboksudmelding.

”Del Jer efter anskuelser”, HHX, EPX, HTX, STX, etc.

Og går det galt så en ekstra ældrecheck!

Vi socialdemokrater…

Dansk folkeparti er alene gået fra 5 til 8 mandater på den ekstra ældrecheck…

Del jer efter anskuelser….

Del jer efter anskuelser.. anno 2024 og frem -
På et andet medie kunne man læse at reality personligheden Gustav Salinas drømmer om, på et tidspunkt at komme i folketinget - Den lader vi så lige stå lidt ……