De Konservatives EP-spidskandidat: Jeg holder mit løfte

Niels Flemming Hansen donerer 21.500 til Ukraine fra overskuddet på salg af Ecco-sko
Foto: De Konservative
Niels Flemming Hansen, folketingsmedlem og kandidat til Europa-Parlamentet, De Konservative.
De Konservatives spidskandidat til næste års valg til Europa-Parlamentet, Niels Flemming Hansen, holder sit løfte om at donere sin del af overskuddet ved salg af Ecco-sko i skokæden Holst Sko, som han er medejer af, til Ukraine.

Det oplyser han over for Netavisen Pio.

“Jeg lovede, at jeg ville donere min del af et eventuelt overskud af vores salg af Ecco-sko, og det står jeg ved. Nu er vores regnskab klar, og mit overskud for salg af Ecco-sko udgør cirka 21.500 kroner efter skat,” skriver Niels Flemming Hansen i et mailsvar.

Af svaret fremgår det også, at Niels Flemming Hansen donerer beløbet til Den Danske Ukraine Komité:

de modtager pengene i løbet af næste uge

“Vi udbetaler ikke udbytte i virksomheden, derfor betaler jeg af egen lomme. Jeg har brugt lidt tid på at overveje, hvor pengene var bedst givet ud, og jeg er endt med Den Danske Ukraine Komité, som jeg synes gør et godt stykke arbejde for Ukraine. Så de modtager pengene i løbet af næste uge.“

Kom i modvind

De Konservatives EP-spidskandidat kom i modvind sidste forår, da han var sit partis forsvarsordfører.

I et opslag på Facebook hyldede Niels Flemming Hansen de danske virksomheder, som forlod Rusland - eller holdt op med at sælge varer til Rusland - efter Ruslands overfald på Ukraine 24. februar. Også selv om det kostede virksomhederne dyrt.

En enkelt dansk virksomhed har dog bibeholdt sine kommercielle aktiviteter i Rusland, nemlig skogiganten Ecco.

Kort efter Niels Flemming Hansens hyldest til de virksomheder, som trak sig ud af Rusland kom det så frem, at Holst Sko-kæden i stor stil sælger Ecco-sko.

Niels Flemming Hansen meddelte, at Holst Sko måtte dreje nøglen om, hvis skokæden fra den ene dag til den anden stoppede med at sælge Ecco-sko.

Holst Sko fortsatte derfor med at sælge Ecco-sko

Holst Sko fortsatte derfor med at sælge Ecco-sko. Til gengæld stoppede Niels Flemming Hansen som sit partis forsvarsordfører 24. maj sidste år.

I forbindelse med sin afgang som forsvarsordfører lovede Niels Flemming Hansen offentligheden, at såfremt Holst Sko, der havde et lille underskud i 2021, igen fik overskud, så ville han donere sin del af overskuddet til Ukraine.

I 2022 fik Holst Sko vendt underskuddet til et overskud på 212.000 kroner. Niels Flemming Hansens ejerandel er 40 procent. EP-spidskandidatens andel af overskuddet er - som beskrevet i Netavisen Pio tirsdag - 84.800 kroner.

Niels Flemming Hansen anslår, at maksimalt 35 procent af salget af sko i Holst Sko udgøres af Ecco-sko. På den baggrund er Niels Flemming Hansen kommet frem til, at han indfrier sit løfte ved at donere 21.500 kroner til Den Danske Ukraine Komité.

Under De Konservatives landsråd i weekenden udtalte Niels Flemming Hansen, at Holst Sko “stille og roligt udfaser salget af Ecco-sko”.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der er ukrainsk blod på sko fra Ecco.

Annonce