Annonce

De Konservatives risikable spil: Niels Flemming Hansen er en belastning for Danmarks interesser

Den nyvalgte konservative EU-spids sætter med egne ord sin indtjening over Danmarks sikkerhed og frihed. Det skriver Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen, i dagens leder.
Foto: Grafisk afdeling
Netavisen Pios chefredaktør Niels Jespersen
På det netop afholdte konservative landsråd blev Niels Flemming Hansen udpeget som erstatning for den skandaleramte Pernille Weiss.

Men den konservative spidskandidat til Europa-Parlamentet, er et kontroversielt og risikabelt valg.

Hans medejerskab af Holst Sko, som fortsat sælger Ecco-sko på trods af Ecco's aktiviteter i Rusland, kaster skygger over hans troværdighed og sætter spørgsmålstegn ved hans evne til at repræsentere danske interesser på europæisk niveau.

Dobbelte standarder

Niels Flemming Hansen har tidligere hyldet danske virksomheders boykot af Rusland i sin rolle som forsvarsordfører for De Konservative.

"Det vidner om, at også de danske virksomheder er enige i, at vores sikkerhed og frihed er vigtigere end indtjening i dansk erhvervsliv," skrev Niels Flemming Hansen 1. marts 2022 på Facebook.

Derved fremstår Niels Flemming Hansen ikke bare hyklerisk, men også som en, der med sine egne ord prioriterer sin indtjening over Danmarks sikkerhed og frihed

Imens blev Holst Sko ved med at sælge Ecco-sko. Han forsvarede sig med at være en dårlig forretningsmand og drive en underskudsforretning, men den undskyldning holder ikke. Ecco tjente og tjener stadig penge på Holst Sko.

Derved fremstår Niels Flemming Hansen ikke bare hyklerisk, men også som en, der med sine egne ord prioriterer sin indtjening over Danmarks sikkerhed og frihed.

Risiko for Danmarks indflydelse i EU

Tilbage i 2022 kostede det ham forsvarsordførerskabet. Han trak sig fordi, der ikke måtte kunne sås tvivl om hans loyalitet. Den loyalitet er mindst lige så suspekt i Europa-Parlamentet.

Valget af den i forvejen svage kandidat, der kun fik 2452 personlige stemmer ved folketingsvalget sidste år, kan få vidtrækkende konsekvenser for danske interesser.

Dette ville være en uacceptabel svækkelse af Danmarks position og koste både arbejdspladser og indflydelse

Hvis De Konservative ikke får valgt et medlem ind, risikerer Danmark at miste sin eneste repræsentant i EPP-gruppen, den største og mest indflydelsesrige gruppe i parlamentet.

Dette ville være en uacceptabel svækkelse af Danmarks position og koste både arbejdspladser og indflydelse.

Alternativer for EPP-gruppen

Selv om Niels Flemming Hansen har en lang erhvervskarriere bag sig, har han aldrig udvist forståelse for den danske arbejdsmarkedsmodel. Det bliver næppe ham, der værner om vores aftalesystem.

Hvis De Konservative ikke selv opnår valg, bør de overveje at tillade enten Moderaterne, Danmarksdemokraterne eller Liberal Alliance at få en plads i EPP-gruppen.

Det er ikke bare De Konservatives troværdighed, der er på spil; det er nationens indflydelse i Europa-Parlamentet

Selv om disse partier har forskellige ideologiske ståsteder, vil de sandsynligvis være mere pålidelige repræsentanter for danske interesser på europæisk plan end en belastet kandidat.

På tide at genoverveje?

Hvis Niels Flemming Hansen ikke får styr på sin butik og dropper den indirekte støtte til Vladimir Putin, bør partiet enten finde en mere troværdig kandidat eller lave en aftale med et andet parti.

Det er ikke bare De Konservatives troværdighed, der er på spil; det er nationens indflydelse i Europa-Parlamentet.

Alt andet vil være en ulykke for Danmark

Partiet må tænke på vores fælles interesser i stedet for at beskytte en spidskandidat, der potentielt kan svække vores stemme ude i verden.

Hvad der virkelig tæller, er, at vi sikrer vores nationale interesser og værdier i et forum, hvor beslutninger med vidtrækkende konsekvenser træffes.

Alt andet vil være en ulykke for Danmark.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce