Annonce

Iskoldt omkring Pernille Weiss: "Folk blev syge af at arbejde for dig"

Konservativ vælgerforening indstiller Pernille Weiss som spidskandidat ved det kommende EP-valg - meldingen modtages med væmmelse fra partiledelsen, der opfordrer Weiss til omgående at trække sig
Foto: Jacob Jepsen/Det Konservative Folkeparti og Marie Hald/Folketinget
Pernille Weiss (K), Mette Abildgaard (K), Mai Mercado (K) og Mona Juul (K)
Bestyrelsen i De Konservatives Fanø Vælgerforening indstiller partiets nuværende medlemaf Europa-Parlamentet, Pernille Weiss, til EU-spidskandidat til det kommende valg til Europa-Parlamentet.

Det sker på trods af at De Konservatives partiledelse - forretningsudvalget, hovedbestyrelsen og partiets folketingsgruppe- har opfordret Pernille Weiss til omgående at trække sig fra Europa-Parlamentet. Partiledelsen begrunder opfordringen med, at en intern undersøgelse viser, at arbejdsmiljøet på Weiss’ kontor i Bruxelles har været udtalt dårligt.

Pernille Weiss glæder sig i et opslag på Facebook over opbakningen fra Fanø:

så det bliver partiets Landsråd, der afgør dette spørgsmål

“Fanø vælgerforenings bestyrelse har valgt at indstille mig som spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, så det bliver partiets Landsråd, der afgør dette spørgsmål. Det har de meddelt for lidt siden. Og de kan fortælle, at Fanø ikke er alene,” skriver Weiss og fortsætter:

“Indstillingen bæres frem af et voksende antal byrådsmedlemmer, regionsmedlemmer, folketingskandidater og menige medlemmer fra hele Danmark.”

“Så har man ikke opført sig ordentligt”

Den melding modtages med væmmelse af to ledende medlemmer af den konservative folketingsgruppe.

Partiets politiske ordfører Mette Abildgaard skriver således i debattråden til Weiss’ opslag:

“Det skuffer mig, at du ikke har respekt for den beslutning et enigt forretningsudvalg har truffet, den beslutning HB har bakket op om, ja hele Folketingsgruppen - og så videre. Vi ønsker en ny spidskandidat til næste Europa-Parlamentsvalg, efter at dine tidligere medarbejdere har fortalt om forholdene hos dig.”

Abildgaard fortsætter:

“Når man behandler sine medarbejdere på en måde, så de siger op på stribe og bliver langvarigt sygemeldt, så har man ikke opført sig ordentligt. Når de beskriver et arbejdsmiljø med mobning og ydmygelser, så har man ikke været sit ansvar voksen. Desværre,” skriver Abildgaard, der undrer sig over at sagens forløb ikke har ført til selvransagelse hos Pernille Weiss.

Abildgaard understreger, at hun personligt har dårlige erfaringer med Pernille Weiss:

“Og så må jeg tilføje: Mit samarbejde med dig de seneste år, har ikke givet mig grund til at tvivle på dine medarbejdere, tværtimod.”

Mercado til Weiss: Folk blev syge af at arbejde for dig

De Konservatives gruppeformand, Mai Mercado, er om muligt endnu mere syrlig og uforstående i en anden kommentar i debattråden:

“Kære Pernille. Når du ikke blev indstillet som EP-spidskandidat, så er det fordi folk blev syge af at arbejde for dig.”

Mai Mercado omtaler i sin kommentar, at hun har læst indberetninger fra Weiss’ tidligere medarbejdere:

Det er grov grov mobning, chikane og det er langt over grænsen

“Jeg har, som medlem af FU, selv læst hver enkelt beretning. De er meget voldsomme. Det er grov grov mobning, chikane og det er langt over grænsen for, hvad nogen medarbejder skal finde sig i.”

Også Mercado undrer sig over det, som hun betegner som Weiss’ manglende refleksion:

“Og at opleve din reaktion på de pågældende beretninger, så må jeg sige, at jeg er rystet over din måde at tage så voldsom en kritik ned på. Når alt preller fuldkommen af, og du har nul refleksion, så siger det mig at det er den helt rigtige beslutning at du ikke genopstilles.”

“Du ved lige så godt som jeg, at alt ikke er lagt frem”

Partiets erhvervsordfører, Mona Juul, lægger heller ikke skjul på, at hun ikke er nogen stor fan af Pernille Weiss:

“Kære Pernille. Jeg under dig alt det bedste. Men du ved lige så godt som jeg, at alt ikke er lagt frem. For din skyld. For at du kan komme videre. For at partiet kan komme videre.”

For at du kan komme videre. For at partiet kan komme videre

Mange deltager i debatten på debattråden til opslaget. Både partimedlemmer og ikke-partimedlemmer.

placeholder

 

De Konservative opstiller sine kandidater til Europa-Parlamentsvalget næste år på sit landsrådsmøde sidst i september.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Pernille Weiss har altid været alt for radikal til at være konservativ.
Nå, dem om det.