Annonce

Løkke lever fedt på konservativt kaos, og en valgkamp begynder i USA

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til dagens nyhedsoverblik.

Vi starter med en opsummering af de nyeste udviklinger i Det Konservative Folkepartis fløjkrige, som har kastet hele to nye medlemmer til Moderaterne af sig den sidste uge, og så har Alternativet valgt en ny politisk ordfører.

Til sidst varmer vi op til præsidentdebat i USA i aften.

Løkke lukrerer på konservativt kaos

Tidligere formand for Det Konservative Folkeparti, Lars Barfoed, har meldt sig ind i Moderaterne.

Det fortæller han i et interview til Berlingske tirsdag.

Særligt skuffet er Barfoed over sit gamle partis valg om ikke at gå i regering. “Det var et stort slag for mig, at man fravalgte at være med i den retning, og at man derfor overlod det til Moderaterne og Venstre at varetage borgerlige synspunkter,” udtaler han til dagbladet.

Barfoeds skifte til Moderaterne kommer, kun tre dage efter at tidligere folketingsmedlem for De Konservative, Katarina Ammitzbøll, også fandt tilflugt i Lars Løkke Rasmussens parti efter at have fået nok af interne konservative fløjkrige.

Ifølge politisk kommentator Henrik Qvortrup skal den konservative veterans farvel til De Konservative ses som udtryk for partiformand, Søren Pape Poulsens, problemer med at holde ordentlig kontrol med sit parti.

“[Der] tegner sig et billede af, at Søren Pape ikke har fat i sine folk og medlemmer på den måde, som han burde,” udtaler han til Ekstra Bladet.

 

Ny politisk ordfører i Alternativet

Alternativet har fundet en ny politisk ordfører, efter at det hidtidige folketingsmedlem på posten, Torsten Gejl, blev sygemeldt med stress tidligere i august.

Valget er faldet på den nyvalgte Sascha Faxe, kan Altinget berette.

Faxe, der er valgt i Sjællands Storkreds, er tidligere chef for politikudvikling i partiet.

 

Valgkamp skydes i gang

Og vi slutter dagens nyhedsoverblik af med et tip til natteravnene:

Holder man sig oppe til kl. 3 i nat dansk tid, kan man se valgkampen om at blive USA’s næste præsident så småt begynde. Her bliver den første debat mellem dem, der stiller op til at blive Det Republikanske Partis præsidentkandidat mod Joe Biden næste år, nemlig sendt.

Donald Trump har allerede udtalt, at han ikke agter at møde op til debatten.

Men det behøver han muligvis heller ikke, da han i målingerne fører stort over de andre republikanske kandidater.

Blandt de andre kandidater kan nævnes Floridas konservative guvernør, Ron DeSantis, og Trumps egen tidligere vicepræsident, den evangelisk kristne Mike Pence.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Gad vide, hvad der sker, hvis Trump vælges til præsident, mens han sidder i fængsel. Kan han så benåde sig selv? Eller rykker Secret Service ind i nabo-cellen, så de kan beskytte ham mod de andre fanger? Rykker hans ministre ind i den anden nabo-celle? Skal udenlandske statsoverhoveder så besøge ham i fængslet? Find evt. selv på flere spørgsmål ..