Annonce

Skæbnemøde om SU og ny donation til Ukraine

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Magnus Heunicke vil have pant på dåser fra tysk grænsehandel.

Skæbnemøde pm SU-reform i aften.

Danmark og Sverige går sammen i donation til Ukraine.

Hermed velkommen til dagens Aktuelt.

Forslag om pant på dåser fra tysk grænsehandel 

Miljøminister Magnus Heunicke (S) vil fremme et forslag om indførelse af pant på dåser fra den tyske grænsehandel under et kommende EU-ministerrådsmøde.

Dette skridt sigter mod at tackle miljøproblemerne forårsaget af dåser uden pant, som ofte ender i den danske natur. Ifølge Danmarks Naturfredningsforening findes der årligt tusindvis af sådanne dåser i naturen. Heunicke understreger også vigtigheden af at sikre retfærdig konkurrence mellem danske og tyske grænsebutikker.

Det skriver EkstraBladet.

Møde om SU-reform

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) har indkaldt til møde mandag klokken 19 for at diskutere regeringens forslag til ændringer i SU-systemet.

Detaljerne i regeringens planer forventes at blive præsenteret under mødet, hvilket kan indebære betydelige ændringer for studerende.

Det fremgår af Altinget. 

Danmark og Sverige støtter Ukraine med militærudstyr

Forsvarsministre fra Danmark og Sverige, Troels Lund Poulsen (V) og Pål Jonson, har annonceret en fælles donation af CV90-infanterikampkøretøjer til Ukraine. Donationen, til en værdi af 1,8 milliarder kroner, er et led i støtten til Ukraine i deres konflikt med Rusland.

Det skriver Ritzau via Politiken.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så nu er Ruslands ulovlige overfald og blodige krig for at nedlægge et helt land blevet til Ukraines 'konflikt med Rusland'!

Enig. Virkelig besynderligt ordvalg.

Enhver krig er en reaktion på en underliggende konflikt. Når konflikten bliver løst, standser krigen som regel.

Så hvad besynderligt er der ved at forsøge at fokusere på konflikten frem for krigen?

Hvis det 6. SU år forsvinder, vil det kun være de velhavende pg riges børn, som får mulighed for at ændre studie retning og/eller tage en kandidat uddannelse. Men det er jo helt i det "moderne" Danmarks ånd, hvor arbejderklassen skal kende sin plads og makke ret.

Rent økonomisk betyder SU reformen mindre end intet. lattelige få millioner. Men det er til enorm stor økonomisk skade for studerende, som kommer fra mindre bemidlede familie. Målet er tilsyneladende at stoppe den sociale mobilitet med lige muligheder og chancer for alle. Der er et stort behov for at skaffe service arbejdere, som skal betjene de velhavende og rige, som lver fortrinsvis af arbejdsfrie indkomster. Og for at skaffe den arbejdskraft skal de mindre bemidlede nu afskæres fra uddannelse.

Et lille skridt i den blå retning, som ingen umiddelbart bemærker. Præcis som i de foregående 20 år, hvor velfærdsstaten er blevet nedbarberet efter salami metoden skive for skive og helt ubemærket for de fleste, men til enorm stor skade for de almindelige danskere. Samtidig er alle de sparede penge de seneste 20 år gået nærmest ubeskåret til skattelettelse til dem, som i forvejen har langt mere end nok.

Og det udelukkende til forbrug. Et overflødig luksus forbrug, som skader klimaet og miljøet umådeligt meget. De 10% rigeste er gennem deres overflødige forbrug skyld i 80% af alle udledninger og ødelæggelse af klime og miljø. Det rene vanvid.

Dine og mine børn skal stoppe med at spise kødsovs, så de velhavende og rige kan flyve videre.

Annonce