Annonce

Departementschef går i rette med SF'er

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Departementschef i Finansministeriet afviser Lisbeth Bech-Nielsens (SF) udtalelser om fordelingen af pengene til aftalen 'Børnene først'.

Hungersnød truer i Gaza.

I fremtiden skal folketingsmedlemmer fremvise en lægeerklæring, hvis de ønsker sygeorlov.

Hermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

Departementschef afviser SF'er i sag om finansiering

Finansministeriets departementschef, Kent Harnisch, modsiger offentligt SF's folketingsmedlem Lisbeth Bech-Nielsen om fordelingen af 364 millioner kroner. Bech-Nielsen hævder, at pengene fra aftalen 'Børnene Først', oprindeligt tiltænkt udsatte børn, nu omfordeles til skattelettelser for ejere af erhvervsejendomme. Harnisch afviser, at medarbejdere eller rådgivere i ministeriet har fremsat disse synspunkter.

Læs mere her.

 

Hungersnød truer hundredtusindvis i Gaza

Generaldirektør for Oxfam Danmark, Lars Koch, advarer om en forestående humanitær katastrofe i Gaza, hvor der er risiko for hungersnød. En FN-støttet analyse af fødevaresituationen viser, at mindst 378.000 mennesker i området lider af akut mangel på mad. FN's humanitære ambassadør, Martin Griffiths, har tidligere advaret om stigende sult og sygdom i regionen. Over 90 procent af Gazas befolkning er i en kritisk situation, hvor mange er tvunget til at spise græs og planter for at overleve.

Læs mere her

 

Folketinget strammer reglerne for politikere, der melder sig syge

Folketingets Præsidium har besluttet at ændre reglerne for folketingsmedlemmers sygeorlov. Fremover skal medlemmer, der melder sig syge, indsende en lægeerklæring direkte til Folketingets formand, aktuelt Søren Gade (V). Ændringen, der også omfatter angivelse af sygdommens forventede varighed, er en stramning i forhold til den tidligere procedure, hvor kun gruppeformanden skulle se erklæringen. Denne ændring kommer efter kontroversen omkring Mike Fonseca, der sygemeldte sig efter at være blevet smidt ud af Moderaterne.

Læs mere her

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Som jeg har forstået forløbet - Så er det normal praksis at penge der er bevilget men ubrugte til et aftalt område føres tilbage til det efterfølgende finanslovsår -i øvrigt i overensstemmelse med partierne bag aftalen -
Altså er pengene jo ikke væk når de kan bruges til det aftalte formål i det nye finanslovsår -

Hvordan SFeren kan få det til at de ikke brugte men bevilgede midler - bliver brugt til skattelettelser det forstår jeg ikke -

Annonce