Pape raser over lokale konservative og Wolt får halveret overskuddet

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
I torsdagens nyhedsoverblik skal vi først en tur forbi De Konservative. Her er balladen om medlem af Europa-Parlamentet Pernille Weiss nemlig ikke helt slut endnu.

Desuden runder vi årsregnskabet for den omdiskuterede madleveringstjeneste Wolt. Firmaet har sorte sal på bundlinjen for 2022, men kun cirka halvt så mange som i 2021.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik ’Aktuelt’.

God læselyst!

 

Pape raser over lokale konservative

I foråret valgte De Konservative at droppe medlem af Europa-Parlamentet Pernille Weiss som partiets spidskandidat til næste EU-valg i 2024. Det gjorde de på baggrund af en intern undersøgelse, som viste at arbejdsmiljøet på Weiss’ kontor i Bruxelles var dårligt. Partiet opfordrede hende desuden til at trække sig med det samme, hvilket hun nægtede.

Eller partitoppen i form af forretningsudvalget gjorde i hvert fald.

Nu har to lokale konservative vælgerforeninger i henholdsvis Silkeborg og på Fanø valgt at trodse partiledelsen og opstille Pernille Weiss som spidskandidat alligevel. Det betyder at De Konservative skal tage stilling til sagen på det årlige landsråd til september.

Det har fået partiformand Søren Pape Poulsen op i det røde felt.

Det skriver Berlingske torsdag efter at have set en mail sendt fra formanden til de to vælgerforeninger.

Her lyder det blandt andet:

”Dette parti har altid været sin egen værste fjende, da intern ævl og kævl altid er udstillet i medierne. Men det må så være det, I ønsker. Jeg er dybt chokeret over jeres opførsel.”

Mailen fik vælgerforeningen i Silkeborg til at trække deres opstilling af Pernille Weiss tilbage, og da den var skrevet i fællesskab med Fanø er Weiss ikke længere opstillet. Dog har vælgerforeningen på Fanø endnu ikke afgjort, om de vil opstille hende igen.

 

Wolt får halveret overskud

Den omdiskuterede madudbringningsfirma Wolt har levet et overskud på cirka 3,2 millioner kroner i 2022.

Det viser årsregnskabet for Wolt Danmark ApS.

Det er næsten en halvering af overskuddet, som i 2021 lå på 6,3 millioner kroner.

Det skriver Fagbladet 3F.

Skattestyrelsen afgjorde en længerevarende strid i foråret ved at konkludere at Wolts bude er at betragte som lønmodtagere og ikke selvstændige, som Wolt ellers har holdt fast på.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Pernille Weiss behøver heldugvis ikke gå arbejdsløs, da hun med sin baggrund som sygeplejerske vil være særdeles ombejlet og nærmest selv kunne bestemme, hvilket sygehus hun vil tage ansættelse hos.

Men der er selvfølgelig også den mulighed, at hun fremfor at gære reel gavn vil vælge en tjans som enten lobbyist eller konsulent. Og selv uden at have set oddsene ville jeg nok sætte pengene på det sidste.

Pape har det ikke ret godt med demokrati og ytringsfrihed.
At nogle tillader sig at mene noget andet end ham og hans venner, er helt uhørt og skamløst.

Annonce

Annonce