Annonce

Debat: Enhedslistens indblanding i Tesla-konflikten er et selvmål

En konflikt slipper sjældent for politiske lykkeriddere på jagt efter nemme stemmer. Pelle Dragsted (EL) og Victoria Velásquez (EL) ser ud til at gøre netop det på Esbjerg Havn.
Foto: UK Government/Wikimedia Commons/Folketinget/Marie Hald/Grafik: Emil Vendelbo Johansen
Pelle Dragsted og Victoria Velasquez fra Enhedslisten bør ikke gå efter billige point ved at blande sig i fagbevægelsens konflikt med Tesla-ejer, Elon Musk(tv), mener Peter Bøgh Kjærulff.
Det er altid rart at få et rygstød, når du stævner ud mod en konflikt, især når det trækker op til stormvejr.

For uanset om man vil det eller ej, så ligner den skandinaviske fagbevægelses konflikt med Elon Musk og Tesla en konflikt, hvor ingen af parterne giver sig frivilligt.

Og en konflikt slipper sjældent for politiske lykkeriddere, som plasker rundt i kølvandet, på fiskejagt efter nemme stemmer.

Desværre bliver Tesla-gate ingen undtagelse. Enhedslisten, som om nogen tordner mod regeringen for utidig indblandet ved store bededags-indgrebet, gør nu igen det, som de selv er så arge modstandere af; politisk indblanding i arbejdsmarkedsparternes konflikter.

3F Transports sympatikonflikt var da heller ikke mange timer gammel før Enhedslistens folketingspolitikere Pelle Dragsted og Victoria Velásquez var at finde på Esbjerg Havn.

Sympatisk

Der er ingen tvivl om, hvis Tesla vil operere på det danske arbejdsmarked, så bør det være inden for de rammer resten af arbejdsmarkedet.

Både Novo Nordisk, Coloplast og Vestas har vist, at den danske model ikke spænder ben hverken for storindustri eller grøn omstilling.

Derfor kan det også være ganske sympatisk, at de to politikere bakker op om den svenske fagbevægelseskrav om overenskomst hos Tesla.

Desværre står besøget på Esbjerg Havn ikke alene

Alligevel gør de det, som de selv harcelerede mod SVM-regeringen for knap et år siden, nemlig at blande sig i parternes konflikt.

Faktisk kan deres deltagelse sammenlignes med den opbakning, som borgerlige politikere i form af blandt andet Inger Støjberg og Kristian Thulesen-Dahl viste tilbage i 2012 ved i protest at spise stegt flæsk på Amin Skous restaurant, Vejlegården.

Bekymrende

Desværre står besøget på Esbjerg Havn ikke alene. Senest har Pelle Dragsted forsøgt sig, som influencer med en ”guide” til, hvordan og hvorfor Elon Musk skal tegne overenskomst.

Samtidig skal vi ikke længere tilbage end til de senest to overenskomstforhandlinger i 2020 og 2023, hvor Enhedslisten har holdt egne overenskomstkonferencer, hvor de forsøgte at påvirke udfaldet af parternes forhandlinger.

Det bekymrende er, hvorfor Enhedslisten ikke selv kan se, at de selv bidrager til den utidige indblanding, som de selv er imod.

Det er selvfølgelig medmindre, at det er en bevidst strategi, men det sænker ikke bekymringsniveauet.

Peter Bøgh Kjærulff er arbejdsmarkedskommentator og tidligere formand for Byggegruppen i fagforeningen 3F Frederiksborg.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nu er havnearbejderne på Esbjerg havn jo ikke kendt for at være hjertevenner med Socialdemokratiet, husker i en formand der røg i fængsel pga af falske anmeldelser fra folk som stod frem som havnearbejdere, men var simple kollaboratører, og der var jo også RI-BUS affæreren, derimod havde de i mange år en formand som vidste hvad arbejdskamp var, han kom senere i folketinget.

Øh... - politikere kommer med udtalelser om igangværende konflikter, hvad er problemet? Er det ikke netop, hvad vi forventer af vore politikere?

Dragsted tilkendegiver offentligt, at han gerne ser Tesla tegne overenskomst, hvad galt er der i det? Hvis Dragsted sad i regering, ville der måske - måske! - være noget at have kritikken i, men Dragsted er i opposition, så hvilken uskreven regel er det, Peter Bøgh Kjærulff mener, at Pelle Dragsted har overtrådt?

Sammenligningen med Støjberg falder lidt til jorden, for Støjberg gjorde jo heller ikke noget ulovligt ved at spise på en blokaderamt restaurant, tværtimod markerede hun meget tydeligt sin holdning til konflikter og blokader generelt. At denne holdning så blev opfattet som skandaløs af alle os, som støttede 3Fs blokade af Vejlegården, ændrer jo ikke på, at hun ikke brød nogen hverken skreven eller uskreven regel.

Sammenligningen med regeringens afskaffelse af Store Bededag derimod er helt i skoven: Her var der tale om et regeringsindgreb, hvor regeringen fuldstændig ignorerede arbejdsmarkedets parter. Hvordan i alverden Peter Bøgh Kjærulff kan mene, at en støtteerklæring til en igangværende arbejdskamp kan sammenlignes med et regeringsdiktat, er mig en gåde.

Hvad er egentlig din pointe, Peter Bøgh Kjærulff?

ARBEJDERKLASSEN HAR MISTET TROEN PÅ METTE.

OGSÅ TROEN PÅ S ER VÆK I FAGBEVÆGELSEN. HAR HØRT DE IKKE MERE KAN LÅNE KONTOR HOS 3 F !!!!!

S ER IKKE ET ARBEJDERPARTI MERE - STORE BEDEDAG - FOLK ER JO IKKE TABT BAG EN VOGN !!!!!

"Arbejderklassen" hvem er det ?
N.B. Hvis du trykker på "caps-lock" så slipper du for store bogstaver!