Annonce

Ny udvikling: Dansk Metal skal mødes med Tesla Danmark

”Vi vil forklare Tesla Danmark, at begge parter har fordel af en overenskomst,” siger næstformand i Dansk Metal
Foto: NASA
Elon Musk, direktør i Tesla
Dansk Metal skal inden for de nærmeste uger mødes med Tesla Danmark.

Det oplyser næstformand i Dansk Metal, René Nielsen, over for Netavisen Pio.

“Vi vil forklare Tesla i Danmark, at begge parter har fordel af en overenskomst. Det er ikke kun lønmodtagersiden, der har nytte af en overenskomst. Det har arbejdsgiversiden også. O'Leary fra Ryanair sagde i sin tid, at han hellere ville have skåret begge arme af, end at tegne overenskomst med fagbevægelsen. Nu har Ryanair så tegnet overenskomst med Dansk Metal, men han har da begge arme endnu, mig bekendt,” siger René Nielsen.

Han oplyser, at Dansk Metal mødes med Tesla Danmark på forbundssekretær-niveau, mens Tesla Danmark stiller med folk på HR-chefniveau.

Dansk Metal har tidligere fremsendt sine overenskomstkrav til Tesla Danmark.

Tesla Danmark har seks værksteder i Danmark. Et syvende Tesla-værksted er på vej i Køge. Pt. arbejder omkring 150 lønmodtagere på de danske Tesla-værksteder.

vil vi fortælle Tesla Danmark om den rejse Ryanair har været på

“Vi er i løbende dialog med Tesla. På det kommende møde vil vi fortælle Tesla Danmark om den rejse Ryanair har været på,” føjer René Nielsen til.

Han understreger, at Dansk Metal - akkurat som søsterorganisationen i Tyskland IG Metall - i øjeblikket arbejder på at højne organisationsprocenten blandt Tesla-medarbejderne.

“Organisering er en væsentlig del af en arbejdskamp,” understreger René Nielsen.

Teslas administrerende direktør og ejer, den excentriske multimilliardær Elon Musk, har tidligere gjort klart, at han er arg modstander af fagforeninger.

Tesla-fabrik i Tyskland med 11.500 ansatte

I Tyskland har den amerikanske bilgigant afvist et krav om fælles overenskomst på elbilproducentens kæmpefabrik i Grünheide i nærheden af Berlin.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Økonomiministeren i den tyske delstat Brandenburg, hvor Grünheide ligger, Jörg Steinbach, er varm fortaler for overenskomst mellem Tesla og IG Metall:

Det vil give mange fordele til begge sider

“Det ville selvfølgelig være godt, hvis IG Metall og Tesla kunne blive enige om en fælles overenskomst - eller i det mindste drøfte det. Det vil give mange fordele til begge sider,” siger Jörg Steinbach til dpa.

IG Metall regner med, at der på et tidspunkt vil komme gang i overenskomstforhandlinger med Tesla.

Ifølge IG Metall er det "op til vores kolleger i virksomheden at beslutte, hvor hurtigt dette vil ske".

Tesla-bilfabrikken har omkring 11.500 ansatte. Fabrikken producerer årligt mere end 250.000 elbiler.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Og det er selvfølgelig også en vigtig sag, men det helt store sag kommer nu nok først i tyskland, når de titusindvis af arbejdere på Teslas kæmpefabrik i Berlin kræver vilkår svarende til dem på ladets øvrige bilfabrikker.

Har man været ansat i en amerikanskejet virksomhed i DK, så ved man hvor tåbeligt nogen emner bliver håndteret
.

Annonce