Diabetesforeningen dropper Krifa

Patientforeningen har valgt at aflyse samarbejdet med Krifa efter shitstorm på Facebook og kritik fra medlemmer.
Foto: Krifa
Jane Heitmann, formand for Krifa.
På Diabetesforeningens hjemmeside har patientforeningen mandag offentliggjort, at samarbejdet med Krifa er opsagt fra dags dato.

Det er sket efter kritik fra foreningens medlemmer.

Samarbejdet har vakt store følelser

"Vi har opsagt vores samarbejde med Krifa," udtaler marketingschef Sebastian Erbo Hoffmann på foreningens hjemmeside.

Ifølge marketingschefen sker det, fordi samarbejdet har vakt store følelser og bliver set som en arbejdsmarkedspolitisk stillingtagen.

"Vi har tænkt samarbejdet som et økonomisk fordelagtigt medlemstilbud og som en vej til at opspore flere med type 2-diabetes. Men siden det blev lanceret torsdag, har det gjort stort indtryk på os, at det vækker store følelser og bliver set som en arbejdsmarkedspolitisk stillingtagen," udtaler han.

Han understreger, at det ikke har været Diabetesforeningens hensigt.

"Og det var hverken vores ønske eller ærinde. Tværtimod: vores væsentligste opgave som patientforening er at samle alle ståsteder om diabeteskampen," udtaler Sebastian Erbo Hoffmann.

"Vi beklager den usikkerhed, samarbejdet har givet om vores ståsted. For ingen skal være i tvivl om, at vi fortsætter med det vigtigste: at forene medlemmer og omverden om kampen for et bedre liv med diabetes," tilføjer han.

Shitstorm på Facebook

Samarbejdet mellem Krifa og Diabetesforeningen blev offentliggjort torsdag den 23. november på patientforeningens hjemmeside og Facebook-profil.

Det vakte røre i vandene. Opslaget fik lynhurtigt et væld af negative kommentarer og reaktioner fra Facebook-brugere og medlemmer af Diabetesforeningen, som på det kraftigste tog afstand fra samarbejdet med den gule fagforening.

Flere medlemmer gav udtryk for, at de ønskede at melde sig ud af Diabetesforeningen som konsekvens af samarbejdet.

Mandag har Diabetesforeningen som sagt ophørt samarbejdet. Der gik altså ikke mere end fire dage, før Diabetesforeningen måtte trække i land og droppe Krifa.

Diabetesforeningens direktør, Claus Richter, var partisekretær for Venstre fra 2012 til 2019, og formand for Krifa, Jane Heitmann, sad i Folketinget for Venstre fra 2011 til 2022.

Jane Heitmann og Claus Richter har desuden tidligere været kærester i 2014 ifølge Fyens Stiftstidende. 

Diabetesforeningen har cirka 90.000 medlemmer og er dermed en af Danmarks største patientforeninger ifølge foreningens hjemmeside.

Læs også Netavisen Pios kommentar til sagen: "Krifas kamp for legitimitet: Et mislykket partnerskab"

Opdateres.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Respekt ! Det skulle alle gøre ! Vi får intet godt fra de gule ! De nasser på vores arbejde og aftaler

Netop, Jan. De gule er billige, men pengene er spildt.

Det var jo ærgerligt for de 2 Venstre-folk at de ikke fik barberet den ged.
Det var nok lidt for politisk åbenlyst.

Som medlem sf Diabetesforeningen kan man vælge en ny formand ved først givne lejlighed. Ved samme lejlighed tænke lidt over, hvad man får når man vælger venstre politikere til ledende poster.
Iøvrigt m.h.t. Krifa: Der ingen der har vundet den store gevinst på kvarte lodder.

Pyh-ha - - det var på et hængende hår og jeg nåede ikke at melde mig ud af diabetesforretningen, før jeg i dag kan se at de har sluppet taget i den gule fagforeningsforretning.

Krifa er IKKE en fagforening. Det er ikke slet IKKE en forening, for der er ikke noget medlemsdemokrati, for det er en forretning/firma som skal modarbejdet de rigtige fagforeninger og det er de borgelige og arbejdsgiverne der har lavet denne konstruktion for at man ikke skal melde sig ind i en rigtig fagforening

Ja Krifa er ikke en forening men en FAGFORETNING.

Det manglede også bare. Krifa masser på FH fagforeningerne og har ingen forhandlingsret i forbindelse med oveernskomsterne

KRIFA underminerer vores aftalesystem på den mest ukristelige måde. Mangler ganske begrebet solidaritet. Det er vores fagforeninger der sikrer vores rettigheder.

Det var godt. Jeg nåede så lige netop ikke at melde mig ud. Krifa er ikke en fagforening men en privat forretning, der giver en elendig dækning for de mennesker, der betaler til ejerne. Det er en provokation, at foreningens (Venstre)ledelse lavede det stunt.

Claus. Jeg nåede at melde mig ud, og har bestemt ikke til hensigt at melde mig ind igen, før der kommer andre folk i spidsen for Diabetesforeningen. Den nuværende ledelse har med al tydelighed vist, at politik går forud de diabetes ramte.

Det var heldigt, at Diabetesforeningen nåede at opsige samarbejdet med fagforretningen Krifa lige inden jeg opsagde mit medlemskab af Diabetesforeningen. Nu mangler vi bare at forpersonen og direktøren finder et andet job!

Respekt for diabetesforeningen...

Det kan være at Diabetesforeningen skal til at finde en ny direktør og Lad ham trække sig uden nogle gyldne håndtryk

Krifa udspringe af Indre Mission og hvornår har De gjort noget godt for nogen, måske kun for De få med de store formuer.
Det bliver nok svært (læs umulig) at få en post i ledelsen af Krifa, hvis man ikke kan fremvise et medlemskab i Indre Mission.

Bravo. Krifa er en gøgeunge, der nasser på ægte fagforeningernes overenskomster

Det er let at gætte, hvad Diabetesforeningen er, men hvad pokker Krifa?

Annonce