Diabetesforeningen i shitstorm efter partnerskab med gul fagforening

Patientforeningen har indgået samarbejde med den gule fagforening Krifa, hvilket har afledt massevis af utilfredse kommentarer på foreningens Facebook-side.
Foto: Krifa
Krifa i Aarhus.
Lyder et tilbud om 12 måneders gratis fagforening i Krifa, hvis du samtidig melder dig ind i Krifas A-kasse, som noget for dig? 

Eller hvad med et tilbud om gratis A-kasse og fagforening i Krifa samt et gavekort på 250 kroner, hvis du er under 30 og i gang med en uddannelse af mindst 18 måneders varighed?

Du kan også få et tilbud om tre måneders gratis lønsikring, når du køber lønsikring hos Krifa?

Alt dette er en del af en pakke, som Diabetesforeningen nu tilbyder sine medlemmer. Foreningen har nemlig indgået samarbejde med den gule fagforening Krifa.

Og det har fået Facebook-brugere i massevis til at udtrykke sin utilfredshed med samarbejdet på Diabetesforeningens Facebook-side.

Vrede på Facebook 

Den 23. november offentliggjorde Diabetesforeningen på sin hjemmeside, at den indgik samarbejde med Krifa. Samme dag blev samarbejdet offentliggjort i et opslag på foreningens Facebook-side.

Og det vakte bestemt ikke begejstring på Facebook.

På under 24 timer har opslaget fået over 200 kommentarer, hvor langt de fleste er negative.

placeholder

En Facebook-bruger ved navn Gitte Schmidt skriver:

“Ja så er jeg ikke medlem af diabetes foreningen længere ! Jeg er ikke tilhænger af at i samarbejdet med en fag forretning, jeg er medlem af en ovenskomst bærende fagforening”

Hun bliver bakket op af adskillige andre i tråden, som skriver, at de enten vil melde sig ud af Diabetesforeningen eller overvejer at gøre det som konsekvens af samarbejdet med Krifa.

En anden bruger, Ole Kobberup Larsen, er stærkt utilfreds med, at Diabetesforeningen i hans øjne vælger side i en politisk sag: 

“Hvad sker der? Hvorfor vælger I politisk side i denne sag? Jeg er dybt chokeret over, at man indleder et samarbejde med en såkaldt gul fagforening,” siger han i en kommentar til opslaget.

I tråden er der desuden flere brugere, som giver udtryk for at have tillidsposter i Diabetesforeningen og som udtrykker deres utilfredshed med samarbejdet med Krifa.

“Jeg synes, det er så upassende at Diabetesforeningen indgår i et samarbejde med en fagforretning som Krifa. Jeg sidder i bestyrelsen for Ringkøbing-Skjern lokale Diabetesforening og overvejer kraftigt at trække mig og opsige mit medlemskab,” skriver Frederik Røgen Roesgaard i tråden.  

Også John Erik Nyborg, formand for Fredericia Diabetesforening tislutter sig:“Fredericia Lokalforening har allerede fået udmeldelser og på denne baggrund har jeg indkaldt til ekstraordinær bestyrelsesmøde i foreningen hvor vi kommer til at drøfte denne samarbejdsaftale med KRIFA som der er indgået og evt. konsekvenser af denne beslutning,” skriver han.

Facebook-brugeren John Nyborg bakker op: “Randers Diabetesforening tilslutter sig dine argumenter. Jeg har tænkt mig at skrive til både Claus Ritcher (red. administrerende direktør i Diabetesforeningen) og Jørgen Andersen (red. formand for hovedbestyrelsen i Diabetesforeningen). De er ganske enkelt nødt til at trække sig fra aftalen med Krifa”

Opslaget har i skrivende stund 218 reaktioner, hvor brugeren kan vælge den følelse, de oplever i forbindelse med opslaget. Langt størstedelen er negative. 107 er således vrede, 20 er kede af det, 79 er glade, 8 elsker opslaget, 3 er overraskede og 1 person har valgt at trykke på omsorg.

Diabetesforening: Vi har mange samarbejder

Diabetesforeningen har reageret på de mange utilfredse kommentarer og reaktioner.

I et kommentar til opslaget skriver, marketingchef Sebastian Erbo Hoffmann, således:

“Tak for jeres kommentarer her i tråden. I Diabetesforeningen samarbejder vi med tæt på 100 virksomheder, organisationer og foreninger. Altid med det for øje at vi vil diabetes til livs, opdage sygdommen i tide, forebygge at den udvikler sig og løfte livskvaliteten for dem med sygdommen inde på livet”

Han bemærker, at Diabetesforeningen også har haft et samarbejde med 3F i 2021 om at opspore diabetes blandt deres medlemmer, og at fokus nu er på Krifa:

“Når vi har indgået et samarbejde med Krifa så er det ud over opsporingsaktiviteten også ud fra et gensidigt ønske om at arbejde for at nedbryde det tabu det kan være for nogle at tale om deres diabetes med deres kollegaer og ledelse på arbejdspladsen, bl.a. på grund af fordomme og myter om sygdommen,” udtaler han.

“Derudover tilbyder Krifa nogle fordele, som kan komme flere af vores medlemmer til gavn,” tilføjer marketingchefen.

Sebastian Erbo Hoffmann udtrykker desuden tristhed over, at samarbejdet med Krifa får nogle medlemmer til at melde sig ud: 

“Jeg er selvfølgelig ked af, at det får jer til at overveje udmeldelse af Diabetesforeningen, og håber, at I fortsat vil bakke op om det vigtige arbejde for et godt liv med diabetes.”

Jeg er selvfølgelig ked af, at det får jer til at overveje udmeldelse af Diabetesforeningen

Diabetesforeningens direktør, Claus Richter, var partisekretær for Venstre fra 2012 til 2019, og formand for Krifa, Jane Heitmann, sad i Folketinget for Venstre fra 2011 til 2022.

Diabetesforeningen har cirka 90.000 medlemmer og er dermed en af Danmarks største patientforeninger ifølge foreningens hjemmeside.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja Krifa kan jo ikke tilbyde noget, andet end gratis medlemskab - og hvad får man så - ingenting...vi kan ikke hjælpe dig...fup og svindel...

Venstre ved man, hvor man har! - lol

Nemlig til flæsk og persillesovs sammen med følgagtige politiske klakører på restaurant Vejlegården -

Der er jo stadig mange der ikke er opmærksom på at det hedder en fag forening så krifa må jo være fag forening
for præster og bedemænd. føj

Krifa har Gud, og for de hellige er de gået til yderlighederne. Alle andre trosretninger vantro. De hellige er indlemmet i Folkekirken. De hellige udtalte selv i en video for nylig på deres hjemmeside, at andre var vantro. Fornuftig nok er den siden blevet fjernet, men deres ideologi har de i behold. For de hellige er der kun "Dem og os".

Diabetesforeningen skal ikke forholde sig til noget religøst samfund. De skal være non-religiøse, derved kan alle rummes. At andre trosretninger måske så beskylder Diabetesforeningen til at være hedninge - er deres sag. Religion ud af Diabetesforeningen. Hvis Gud forbander diabetes, havde Han/hun vel ikke opfundet det.

Tænk at ledelsen af Diabetesforeningen er villige til at ødelægge patientforeningen for at støtte Krifa, en gul fagforening. Der er en meget større debat på mange platforme, meget mere end det fremgår af ovenstående artikel. Og vi er rigtig mange, der har meldt os ud af Diabetesforeningen, selvom vi gerne ville være medlemmer af en patientforening for diabetikere. Men når vores forening, indgår partnerskab med Krifa og i den grad reklamerer for indmeldelse i Krifa, må man jo melde sig ud, når man er modstander af den gule fagforening.

Det er jo den ældgamle historie. Hvis en forening synes, de har for mange medlemmer, skal de såmænd bare vælge side eller tage stilling i en sag, som ligger udenfor foreningens fokusområde, og som er tilstrækkelig kontroversielt og/eller splittende. Så går resten af sig selv.

Det er bemærkelsesværdigt, så mange foreningsmennesker der ikke har fattet eller lært denne enkle og helt fundamentale tommelfingerregel.

Krifa-nej tak---måske nogle kunne starte en ny Diabetesforening godt nytår

Har meddelt Diabetesforeningen, at jeg ER forhenværende medlem. - Gule fagforeninger skal Ikke inficeres i Diabetesforeningen, - slut herfra. Sv. Høholt

12 måneders gratis fagforening i Krifa med gratis 3F og FOA overenskomst oven i hatten.

- Krifa, vi er bare billigere. Hele vejen. Og hvorfor betale, når overenskomster fåes helt gratis?

Og hvis så sådan noget som diabetiker forening var drevet af frivillige af et godt hjerte. Men det er det ikke. Det er en stor organisation med GEO, CFO og et hav af vellønnede cafelatte hæve/sænkebords ryttere, som skummer fløden af andres elendighed. Et rigtig stykke "moderne" Nye Danmark.

Ja så blev diabetesforeningen en gul forening, så må vi jo håbe at der er nogle der danner en rigtig diabetesforening.

Er der ikke lidt meget Pjat - som i pladder politik . ? Hvorfor sige noget I ik'ved en dyt om. Bortset fra pamper sosser . Sørgeligt . Det er så OLD gl. ufaglærte / faglærte uden viden . .. om DK samfundet idag. dbh Mig

Annonce