Enhedslisten-ordfører talte foran symbol fra militant venstrefløj: Nu fortryder hun

Til Socialistisk Ungdomsfronts stormøde holdt Anne Hegelund (EL) tale foran et flag for Antifascistisk Aktion. Men det var en fejl, indrømmer hun nu, og tager skarpt afstand fra bevægelsens voldelige metoder.
Foto: SUFs profil på Instagram(skærmbillede)
Anne Hegelund (EL) holder tale foran flag fra Antifascistisk Aktion til stormøde i Socialistisk Ungdomsfront.
I weekenden 10. til 12. november 2023 afholdt Socialistisk Ungdomsfront (SUF) stormøde i Tilst ved Aarhus.

Et af weekendens indslag var en tale om uddannelsespolitik ved Anne Hegelund fra Enhedslisten.

Hegelund er stedfortræder i Folketinget for Mai Villadsen, som er på barsel, og blandt andet partiets uddannelsesordfører.

Et billede delt på SUFs profil på Instagram viser Anne Hegelund som taler.

Bag hende hænger et sort flag fra bevægelsen Antifascistisk Aktion (AFA) på den yderste, militante venstrefløj, som beskriver sig selv således på deres danske hjemmeside:

”I over 25 år har vi været aktive i kampen mod racisme og nazisme. Igennem aktioner, demonstrationer, kampagner, forebyggelse, hjemmesider og koncerter har vi været med til at skabe en antifascistisk kultur og bevægelse.”

Bevægelsen er også kendt for at gøre brug af vold i deres kamp mod racisme og nazisme, blandt andet til 1. maj 2019, hvor bevægelsen kom i slagsmål med politiet.

SUF har forbindelse til Enhedslisten, ikke som et decideret ungdomsparti, men via en samarbejdsaftale.

Anne Hegelund (EL) til stormøde i SUF. Foto: SUF's instagram(skærmbillede)

Vold kan ikke retfærdiggøres

Netavisen Pio fanger Anne Hegelund på telefonen, som lyder overrasket over at blive spurgt ind til hendes tale hos SUF foran flaget fra AFA.

Hun beder derefter om at få tilsendt spørgsmålene på mail. I det følgende interview fortryder Anne Hegelund, at hun deltog i mødet hos SUF, og tager afstand fra AFA.

Da du holdt oplæg hos SUF for nylig om uddannelsespolitik, bed du så mærke i, at der bag dig hang et flag fra Antifascistisk Aktion?

”Jeg holdt en tale om uddannelsespolitik hos SUF og opdagede desværre ikke, at det flag hang der før bagefter.”

Hvad er din holdning til AFA? Og hvad mener du om vold som middel til at nå politiske mål?

”Jeg tager fuldstændig afstand fra AFA og deres metoder. Politisk vold er ikke et legitimt middel og kan ikke retfærdiggøres. Punktum.”

Fortryder du i dag, at du holdt det oplæg hos SUF?

”Jeg vil ikke tale med den slags i baggrunden, og det havde jeg heller ikke gjort, hvis jeg havde set flaget, før jeg talte.”

Netavisen Pio spurgte også Anne Hegelund om hun mener, at det er foreneligt at sidde i Folketinget og at holde oplæg foran et AFA-flag med tanke på AFAs metoder? Og med tanke på at Enhedslistens ordfører, Pelle Dragsted, tidligere har brugt meget energi på at tage afstand fra sin egen tid i AFA.

Men uden at få svar.

Ikke første flirt

Det er nemlig ikke første gang, at Enhedslisten-medlemmer flirter med den militante venstrefløj.

Så sent som sidste år gjorde daværende folketingsmedlem og beskæftigelsesordfører Jonathan Simmel sig bemærket i forbindelse med en anti-islam-demonstration.  

Og partiets ordfører Pelle Dragsted er tidligere medlem af AFA. Et medlemskab, som resulterede i en dom for hærværk og flere anholdelser, og som han ved flere lejligheder har måtte tage afstand fra.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Enhedslisten og deres kuleskøre bagland vil også et godt stykke ud i fremtiden være stabile leverandører af topunderholdende historier fra Bizarroland. Simpelthen fordi de gennem årene har tiltrukket så mange besynderlige typer lige fra dem med begge ben solidt plantet i den blå luft, over islamistapologeterne og til revolutionsfantasterne. Plus alle de jeg ikke fik nævnt her.

Kommunister er ligesom muslimer og andre ekstremister. De taler med to tunger; En tunge internt og en anden tunge eksternt. Det er noget rod, når det bliver sammenblandet.

Mit råd er:
1) Bedøm aldrig kommunisten på hans egne løgne, men på kommunistens ideologi og dennes manifest.
2) Bedøm aldrig muslimen på hans egne løne, men på islams ideologi og dennes manifest.

Læs blot selv Det Kommunistiske Manifest eller Koranen, hvis du møder en kommunist eller muslim, som påstår, at deres ideologi er fantastisk.

Hilsen
En ex-SUF'er

Enhedslisten er, når man skraber lidt i malingen, tæt på et antidemokratisk, revolutionært parti. Der blev dannet af et sammenrand af totalitære venstrefløjspartier. (bl.a. Danmarks Kommunistiske parti, Venstresocialisterne og Socialistisk Arbejderparti). De har altid været imod krig og militæret (NATO). Men de har til gengæld ofte støttet op om politisk vold for at få deres dagsorden på plads.
Så det er ikke usædvanligt at Anne Hegelund gør som hun gør.

Enhedslisten er opsamling fra bl. andet det gamle kommunistparti og andre 5te kolonne folk.

Uha da, hvor er det graverjournalistik. Er det ikke at synke noget lavt Emil Vendelbo Johansen og Netavisen Pio Pio. Man har indtryk af et partisk indspark, orkesteret af den socialdemokratiske presse. Anne Hegelund har helt sikkert ikke haft tankerne på flaget bag hende. Og at være Antifaschist er vel ikke det værste man kan være, i denne tid hvor de militaristiske faner holdes højt, selv i Socialdemokratiet. Had og militarisme følges hånd i hånd, og kan meget let rystes til en fascistisk kocktale. Socialdemokratiet spiller et farligt politisk spil, som meget let kan rende dem af hånde.

Annonce

Annonce