Annonce

Tidligere Enhedsliste-profil scorer kassen på tung bestyrelsespost 

Pernille Skipper står til at indkassere millionløn for bestyrelsespost i andelsforretning.
Foto: Enhedslisten
Pernille Skipper
Den tidligere politiske ordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper, er indstillet til at blive ny formand for Coop.

Med en omsætning på cirka 40 milliarder kroner om året er det bestemt ikke en lille biks, Pernille Skipper kommer til at sidde for bordenden.

Skipper har udsigt til at blive formand for Coop Amba, som er en dansk andelsforretning ejet af forbrugerne. Coop Amba ejer Coop Danmark.

Det skriver Coop Amba i en pressemeddelelse.

Skipper: Et vigtigt område 

Pernille Skipper, som med al sandsynlighed bliver valgt som formand for Coop Amba, får ansvaret for foreningsdelen af Coop.

Formand for bestyrelsen i Coop Danmark, Jeff Gravenhorst, har samtidig ansvaret for den forretningsmæssige del af Coop.

I forbindelse med sit kandidatur understreger Pernille Skipper vigtigheden af fødevarer og fællesskab:

Det betyder noget, hvad vi putter i kurven, når vi handler

”Det betyder noget, hvad vi putter i kurven, når vi handler. For vores klode, vores sundhed og fremtidige generationer. Hvis vi står sammen i et stærkt fællesskab, har vi mulighederne for at ændre på fremtiden”

Derfor er Skipper glad for muligheden for at stille op som bestyrelsesformand for Coop:

“Coop har ikke bare været en forandrende og bærende kraft i vores land og samfund i over 150 år. Det skal vi også være de næste 150 år. Vi skal styrke foreningen Coop, være tydeligere om værdierne og bruge den kraft, de knap 2 mio. medlemmer repræsenterer.” 

Valg til april

Valget af den nye formand for Coop Danmark finder sted den 20. april til landsmøde i foreningen.

Her vil de 126 medlemmer af Coops landsråd beslutte, hvem formanden for Coop Amba bliver.

Pernille Skipper er blevet indstillet til posten af Coops Landsråd.

Lasse Bolander, som har været formand for Coop Amba i 16 år, har valgt ikke at genopstille til posten.

Som formand for Coop Amba får man helt præcist 1.251.915 kroner om året ifølge coopforum.dk. Dermed kan Skipper med stor sandsynlighed se frem til en ekstra luns i lønposen.

Om Coop Amba

Pernille Skipper har udsigt til at blive formand for Coop Amba.

  • Coop Amba er en andelsforening med næsten 2 millioner medlemmer, som altså sammen ejer foreningen.

  • Coop Ambas øverste myndighed er Coops Landsråd med 126 Coop-medlemmer, som beslutter vedtægterne og vælger bestyrelsen i Coop Amba.

  • Coop Ambas bestyrelse udpeger bestyrelserne i Coop Danmark, Coop Bank og Coop Invest, som Coop Amba ejer.

Kilde: Coop

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Godt jeg kun har råd til at handle i de private kapitalistiske foreninger Rema1000 og Lidl. Det må være dejligt at være kystbanesocialist og have råd til at handle "almennyttigt" i Irma og Super Brugsen.

Pssst .. Irma er lukket, SuperBrugsen fusionerer med Kvickly under navnet COOP, og Coop365 var i en nylig test det billigste supermarked i landet.

Jeg ser det for mig: Damen kan ikke sidde stille i den position; hun skal naturligvis gennemføre en grøn omstilling af virksomheden.
Det kommer til at skabe ballade i landbruget som hun ikke har en dyt forstand på (jeg har dog set hende på foto fodre en and i den grønne andelsgårdhave hun muligvis stadig bor i på Nørrebro).
Kunderne?
De får næppe et ord indført. Damen er jo socialist.

Ja, og?
Er du en idiot,? 🤔

Pernille Skippers næste parti bliver Socialdemokratiet. Hvis hun altså som Pernille Rosenkrantz-Theill vender tilbage til politik med lyst til andet end at sidde på sidelinjen. :-)

Man kunne jo også erkende, at hun ganske enkelt er dygtig. Hun er blot en ny i rækken af tidligere enhedslistekvinder, der scorer et flot job - Næppe en tilfældighed!

Nemlig Dan. Og den misundelse jeg mærker bag de andre kommentarer er fandens opfindelse.

Næee !!! Hvis man er socialist, skal man leve af skrald, gå i grim tøj, og bo i en jord hule.
Trist at så mange ikke fatter at et samfund er en holdsport, og at Pernille Skipper er med i toppe kan kun gavne holdet.

Jeg så og hørte hende første gang til en 1. Maj i Odense. Hun var lige blevet folketingskandidat for EL i Odense. Hun var blændende, og jeg spåede hende en ledende rolle på et tidspunkt. Det fik hun.

Det er et scoop for det kriseramte Coop at gafle hende. Og du har ret.

Kan i øvrigt ikke lide overskriften her. Den signaliserer lidt hvordan en fra EL kan tage mod et godt betalt job. Det var det samme, da hun med sin mand købte et hus i Valby.

Jeg er ikke i tvivl omtalt Pernille Skipper ville kunne blive en god formand for COOP.
Hun har en god og flot politisk karriere bag sig og har en kollosal forhandlings erfaring og ikke mindst kontakter til de politiske partier på Christiansborg..🌹

Finn Petersen.
Tak for en fin kommentar, helt enig, og så er Pernille Skipper også jurist.

Pernille er jurist, så hun har da helt sikkert forstand på forretning.
Jurister kan jo ALT.
Og kriseramte COOP har helt sikkert brug for uprøvede kræfter, der intet ved om ledelse af et milliardforetagende.
Men hun er da kendt, så hun er selvskreven til jobbet.

Super Brugsen er blevet ALT for dyr; hvorfor var det nødvendigt af bruge penge på at ændre Fakta til COOP365

hvorfor kan COOP ikke gøre det bedre end Salling Group, der kan poste mange mange penge i en godgørende fond der uddeler millioner af kr.

Det er da fint med en "godgørende fond", jeg vil nu hellere have dividende, som jeg får gavn af!

Du betaler jo selv dividenden ved at betale en højere pris for de varer, der kan købes billigere i de konkurrerende supermarkeder, f.eks. i Rema 1000 hvor de fleste dagligvarer, incl. kød og grøntsager er billigere end i Kvickly. Coop 365 er ikke sammenlignelig med Rema 1000, da deres sortiment er mindre, det er også kun på nogle få varer de er billigere.

"...Pernille Skipper, er indstillet til at blive ny formand for Coop".

Indstillet, af hvem?
.

Det står der jo......126 medlemmer af Coops landsråd indstiller den nye formand!

Mon ikke både Salling Group og Dagrofa ønsker Coop tillykke med valget af ny formand, så behøves de ikke at frygte mere konkurrence fra den kant når Coop omstiller deres varesortiment til den "grønne" omstilling med højere priser til følge.

Ja, ja, der kan siges meget om damen, men til en afveksling har man da fundet en kvalificeret kandidat. Ligesom præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening. Det ligner et mønster. Det er måske i virkeligheden sådan Enhedslistens utvivlsomme begavelser bedst kan gøre gavn.

Besynderlig indstilling.
Pernille har absolut ingen erhvervserfaring eller kendskab til virksomhedsdrift.
Det bliver interessant at se en begrundelse. Altså en fornuftig en.

Hvad så Henning Jensen. Hvad mener du så om de tidligere ministre fra Venstre og Konservativ, som får millionløn i Dansk erhverv og andre steder i industrien. Gælder der andre regler for dem? Eller er du bare en dum kvindehader?

Jack, er du et stakkels stupidt fjols der ikke kan fatte hvad sagen drejer sig om.
Det er Pernille Skipper der er i spil som formand for Coop.
Hvad jeg mener om Trump, Macron, Mette F. eller øvrige personer, har INTET med denne tråd at gøre.

Og de andre er altså bedre kvalificerede, er det det du mener. Selvfølgelig er Pernille både socialist og kvinde. Og det tåler du ikke. Du er et sølle væsen.

Ærgerligt, at mange ikke har de visionære briller på mht indstillingen af Pernille Skipper. Hun er garanteret knalddygtig og kan bidrage med en meget bred kompentence. Nogle af os gamle medlemmer glæder os til nye visioner og nyt luv i Kooperationen. Velkommen Pernille.

Denne debat-tråd afspejler som sædvanlig, at den mest udbredte folkesygdom i Danmark er: "ondt i røven!"

Ja, og fedtede briller, der ikke tillader alt i artiklen at fise ind i hovedet før kommentaren falder.

Pio’s artikel er lavmål af fnidder. Hvornår kommer Pio med en artikel og liste over socialdemokrater og SF’ere, der lever fedt af bestyrelseshonorarer fra “familien”. Ondt i bagdelen hedder det vist på pænt dansk.

Pernille Skipper er en af de absolut dygtigste mennesker i Danmark. Hvis nogen kan få COOP på ret køl er det Pernille Skipper. Den nuværende ledelse har fejlet absolut. Ingen kan i dag genkende COOP.

Tillykke til Pernille og tillykke med den flotte løn til en bestyrelses formand m/k. Jeg har meldt mig ud af foreningen og forudser ikke nogen lys fremtid for Coop som ødelægger den gamle bevægelse med høje kontinenter til de små daglig brugser rundt om i landet og et drønende underskud, der skal dække høje lønninger, Min lokale SuperBrugsen er blevet til en rodebiks man dårligt kan komme ind i. Det er sørgeligt ære være dens minde om føje År.