Er en beskæring af fagforeningsfradraget ikke en skatteforhøjelse, Jarlov?

De Konservative kalder afskaffelsen af håndværkerfradraget for en skatteforhøjelse. Men hvad er så partiets forslag om skære i fradraget for fagforeningskontingenter
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, Konservative
De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov, har kritiseret, at rød blok med sin finanslovsaftale vil fjerne håndværkerfradraget.

“Det er en meget stor skattestigning at fjerne et håndværkerfradrag på 25.000 kr pr. familie uden at andre skatter sænkes,” skriver Rasmus Jarlov således på Twitter.

placeholder

 

På den baggrund har Netavisen Pio forsøgt at få Rasmus Jarlovs svar på, om ikke De Konservatives forslag om at sænke fradraget for fagforeningskontingenter fra de nuværende 6.000 til 3.000 kroner så ikke også er en skatteforhøjelse.

Rasmus Jarlov har ikke reageret på Netavisen Pios henvendelser. Vi håbede på at kunne forelægge Jarlov vores spørgsmål i forbindelse med partiets gruppemøde onsdag. Men det gav heller ikke pote, for Rasmus Jarlov deltog slet ikke i gruppemødet.

Heldigvis traf Pio i stedet partiets formand, Søren Pape Poulsen:

De Konservative har foreslået en sænkning af fagforeningsfradraget fra de nuværende 6.000 til 3.000 kroner. Er der her ikke tale om, De Konservative reelt foreslår en skatteforhøjelse?

Altså, det får du lige svar på via vores finansordfører

“Altså, det får du lige svar på via vores finansordfører,” lyder det fra Pape Poulsen.

Således slået tilbage til nul har Pio bedt De Konservatives pressechef, Filip Lauritzen, medvirke til at hive et slags svar ud af partiets finansordfører.

Men det lykkes onsdag heller ikke pressechefen at opnå kontakt til Rasmus Jarlov.

S: Rigtig-rigtig skidt forslag

Til gengæld har Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, en holdning til De Konservatives forslag om at sænke fagforeningsfradraget fra de nuværende 6.000 kroner til 3.000 kroner:

Det er et dårligt forslag. Og en urimelighed

“Det er et dårligt forslag. Og en urimelighed. Og desuden et angreb på Den Danske Model, som jeg egentlig synes, vi burde kunne stå vagt om på tværs af politiske forskelle. Så det er et rigtig-rigtig skidt forslag, som vil stå samfundet dyrt,” siger Rabjerg Madsen til Netavisen Pio.

Han mener, at forslaget ud fra en K-logik er en skattestigning:

“I konservativ logik kan der ikke herske nogen tvivl om, at det som De Konservative nu foreslår, er en skattestigning - fordi partiet jo kalder håndværkerfradragets afskaffelse for en skattestigning.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kommentar:

At håndværkerfradraget ifølge Det Konservative Folkeparti er en skattestigning, viser vel egentligt at Storm P rammer fuldstændigt plet, med sit Citat:

"Det er pudsigt, at der med de relativ få ord, som findes i sproget, kan siges så meget sludder..Citat Slut...

God aften,
Erling Drews...

Det er også pudsigt Erling Drews, at socialdemokraterne ikke synes, at 30 års underfinansiering af pensionerne er et problem. Næste år stiger pensionerne så meget som nul (0) kroner. Det er vældig fint, at statsministeren får røde kinder, når Pape angriber Arnepensionen.
Men de absolut nederste i samfundet sparker hun til jvf. "reformen" fra december 2012: Ingen skal efterlades på perronen. Alle skal sparkes i gang om så for de sidste 5 ugentlige minutter. Hvilket også gælder cancerpatienter i terminalstadiet.
Mette kan godt undskylde forgængeres fejltagelser. Men hvordan skal en fremtidig afløser undskylde Mette Frederiksens åbenlyse, tusindtallige overgreb på syge mennesker?
Mette Frederiksen har stukket fingrene i ørerne, lukket øjnene, stukket hovedet i busken og lader som om det ikke foregår.
Hvor er hun et slet menneske!

Hold nu op, det er jo helt ude af proportioner Ole

Kommentar:

Tak for debat-svar Ole !

Hvis du taler om Folkepensionen for 2022, så stiger den både for Enlige og Par !

Personligt er jeg glad for, at jeg er født i et land som Danmark, hvor der er gode forhold på mange områder, selvfølgelig er der så også områder, som sagtens kan få hævet niveauet, sådan er det..

Mu har Pape jo sin fulde ret til at angribe den såkaldte "Arne-Pension, og vil afskaffe den, men begrundelsen for afskaffelsen er jeg helt uenig i...Personligt finder jeg den såkaldte "Arne-Pension" helt fair, da den gælder alle borgerer, som har haft et langt arbejdsliv på det danske arbejdsmarkedet, og bla. i alt slags vejrlig...

God aften,
Erling Drews...

"Hvis du taler om Folkepensionen for 2022, så stiger den både for Enlige og Par !"
Det glæder jeg mig til.
Folkepensionens grundbeløb stiger 0,44%. Det kan man ikke få et par sko for.
Og med henvisning til https://piopio.dk/mette-f-saetter-pape-paa-plads-loenmodtagerne-har-selv... (“Nej, det er for deres egne penge"),
så bliver egen pensionsopsparing beskattet dobbelt: først som indtægt og BRUTTObeløbet modregnet i pensionstillægget!
Det er ganske enkelt noget svineri! Hvorfor kan de 'røde' partier ikke se det?

Kommentar:

Tak for debat svar Kurt Jensen !

At man ikke kan få et par sko for den stigning der er i Folkepensionssatsen, er jeg helt enig i, men det betyder jo ikke, at der er en stigning i pensionssatsen for 2022, som Ole skriver den ikke gør,ret skal vel være ret...

Vedrørende diverse beskatninger, er der jo mange forskellige holdninger til, det kan hver enkelt vælger i Danmark, jo selv afgøre ved, at sætte sit kryds det sted man mener ens interesser m.m. ligger...

God aften, beklager det sene svar !

Erling Drews...

Erling, grundbeløbet stiger fra 6518kr. til 6547kr. , altså 29kr. før skat = 0,44%. Der er det rent ud sagt at gøre grin med pensionisterne.
Helt ærligt så tror at de fleste af folketingets partier har det helt fint med at holde pensionister i live men heller ikke mere. De skal jo også selv have, og EU parlamentarikerne (husk sidstnævnte får over 30.000kr. pr. måned skattefrit som de IKKE skal gøre rede for, de såkaldte blyantspenge). Da Bent Hvemsen (K) stoppede som EU parlamentariker ville han til at køre rundt i Europa, på sin spritnye BMW motorcykel. Jeg ved godt hvor penge kom fra, og jeg er stadig pissed over EU vederlag.

Hvis man forventer konsistens og integritet fra Rasmus Jarlov, kan man kun blive skuffet.

Her endnu engang et eksempel på en familie, som lever et luksus for andre folks penge, for andre folks arbejde. Det er på høje tid med en seriøs aktiebeskatning, samt formueskat. For det skal kunne betale sig at arbejde i det her land. Det er i hvert fald det det blå svindlerhold hyler op om i et væk.

Og den frase må vel så gælde for alle. Også dem på det blå svindlerhold, som slipper alt alt for billigt af sted med et liv på andre menneskers rygge og hårde arbejde uden nogensinde selv at rører en finger.
https://finans.dk/erhverv/ECE13541628/familien-villemoes-formue-vokser-t...

Annonce