Annonce

Folketingsmedlem Rasmus Jarlovs råd mod stress: Blokér alle de negative

Acceptér tårnhøjt fravær fra udvalgsmøder, fravælg mange mediehenvendelser og sig nej til henvendelser fra skoleelever.
Foto: Det Konservative Folkeparti
Rasmus Jarlov (K), finansordfører
Stress rammer i stor stil medlemmer af Folketinget. Senest er Venstres formand, forsvarsminister og vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen blevet ramt stress og har meldt sig syg på ubestemt tid.

Af samme grund er stress det store samtaleemne på Christiansborg i disse dage. Og nu har De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov, på Twitter offentliggjort otte gode råd til, hvordan man som medlem af Folketinget kan undgå stress.

Jarlov takker nej til morgenradio- og TV

“Man kan gøre en del som folketingsmedlem for at formindske stressfaktorer. Her er helt gammelmandsagtigt otte praktiske tips, som nye medlemmer (måske) kan bruge til inspiration. En del bruges nok også af andre mennesker,” skriver Jarlov.

Hans første råd til kollegerne er, at acceptere, at man kommer til at have et tårnhøjt fravær til udvalgsmøderne i Folketinget:

“Indse helt grundlæggende, at du har fået et job, hvor du aldrig kan gøre det hele grundigt nok. Eksempelvis kommer du til at have tårnhøjt fravær til udvalgsmøderne i Folketinget, og det er helt ok. Det har vi andre også.”

Hans andet råd er, at folketingsmedlemmer konsekvent bør sige nej til mange af henvendelserne fra pressen:

vælg konsekvent mange af dem fra

“Hvis der kommer mange mediehenvendelser, så vælg konsekvent mange af dem fra. Jeg tager ikke selv i morgenradio og -tv. Til gengæld stiller jeg ofte op til aftenprogrammer, hvis jeg bliver inviteret. Man kan ikke det hele.”

Tag aldrig opkald fra ukendte numre

Tredje råd lyder, at man skal slukke sin telefon, når man sover eller holder fri:

“Journalister ringer på alle tider af døgnet.”

Jarlov råder kollegerne til at “sparke hårdt tilbage”, hvis ministerierne indkalder til møder med al for kort tidsfrist, eller udsender papirer, der skal læses inden for kort tid:

“Spark hårdt tilbage, når ministerier og ministre behandler dig som om du bare er et ekspeditionskontor for deres sagsbehandling og derfor ikke giver dig ordentlig tid til at læse papirer eller indkalder til møder uden ordentligt varsel.”

Sker det bør folketingsmedlemmet fortælle embedsmænd og regering, at Folketinget “er det øverste organ i Danmark”.

Femte råd fra Rasmus Jarlov lyder: “Tag aldrig opkald fra ukendte numre.”

På den måde slipper man som folketingsmedlem for en række tidrøvende henvendelser fra borgerne:

Så slipper du for folk, der ikke respekterer din tid

“Så slipper du for folk, der ikke respekterer din tid eller som meget insisterende ikke vil respektere, at du ikke kan være deres personlige advokat i deres komplicerede skatte- eller socialsag mod myndighederne.”

Sig nej tak til alle skoleopgaver om politik

Jarlov råder til, at man som folketingsmedlem takker nej til at deltage i hovedparten af de møder, man opfordres til at deltage i:

“Sig nej til de fleste mødeforespørgsler. Især fra lobbyister, som ellers kan sidde lårene af dig, hvis de får lov. Brug testen: "Ville jeg tage dette møde, hvis det lå i morgen?"

Jarlov siger nej tak til at medvirke i alle henvendelser fra skoleelever, der ønsker hans hjælp til at svare på hvad De Konservative mener politisk. Han råder sine kolleger til at gøre det samme:

Deltag ikke i spørgeskemaundersøgelser og skoleopgaver om politik

“Deltag ikke i spørgeskemaundersøgelser og skoleopgaver om politik. Sæt autosvar på din email, så folkeskoleelever får at vide, at de skal bruge Google, når de skriver "Hej Rasmus, vi skriver opgave om politik. Hvad går konservatives økonomiske politik ud på?"

Skriver man en mail til Jarlov hedder det blandt andet i hans automatiske mail-svar:

“For at kunne prioritere lovgivningsarbejdet deltager jeg desværre ikke i spørgeskemaundersøgelser og forskning og skoleopgaver om politik. Skoleelever kan skrive til skole@konservative.dk, hvis I har spørgsmål om vores politik.”

I sit automatiske mailsvar understreger Jarlov også, at han gerne viser grupper af mennesker rundt på Christiansborg, og tager møder med grupper af mennesker på borgen. Men kun hvis det er grupper af mennesker, der kommer fra Rasmus Jarlovs egen valgkreds, nemlig Københavns Omegns Storkreds:

“Jeg laver meget gerne rundvisninger og møder på Christiansborg for grupper fra min egen valgkreds (Københavns Omegn) og anbefaler andre, der ønsker at mødes med et folketingsmedlem at kontakte de lokalt valgte MF'ere fra jeres område,” hedder det i Jarlovs automatiske mailsvar.

Blokér alle anonyme, hadefulde og negative

Rasmus Jarlov opfordrer også kollegerne i Folketinget til at blokere de personer på de sociale medier, som opfører sig aggressivt - eller alternativt helt at stoppe med at læse kommentarerne:

"Vælg enten a) aldrig at læse kommentarer eller b) at blokere alle negative anonyme profiler og alle, der skriver indlæg, hvis eneste formål er at nedgøre dig. Du skal kunne holde ud at være på din egen profil på sociale medier.”

På debattråden på Twitter, hvor Jarlov har lagt sine stressråd ud, anviser Rasmus Jarlov helt praktisk, hvordan han slipper af med negative vælgere:

I kommentarsporet skriver en Hans-Henrik Ulhøj eksempelvis:

“Hvor er du dog mega selvoptaget.”

Den slags kommentarer gider Rasmus Jarlov ikke bruge sin tid på. Så Jarlov blokerer simpelt hen prompte Hans-Henrik Ulhøjs adgang til nogensinde igen at kunne kommentere et tweet fra Jarlovs hånd:

Hvorfor skal jeg finde mig i folk som dig? Farvel

“Hvorfor skal jeg finde mig i folk som dig? Farvel.”

placeholder

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg kan godt forstå, at folketingsmedlemmer uden for FP, DF og NB går ned med stress. Tænk at have stemt for love om indfødsrets meddelelse til tusindvis af kulturfremmede kriminelle terrorister, bandemedlemmer, knivstikkere, røvere og voldtægtsforbrydere fra MENAPT-landene.

Så piver Jarlov igen.
Han opfører sig tit som en gadedreng på de sociale medier, men får åbenbart stress, når han får igen af samme skuffe.
Kan godt forstå de Konservative mangler vælgere.

Rasmus Jarlovs råd handler i høj grad om at kunne prioritere sin tid, så han som folketingsmedlem får forberedt sig, vendt spørgsmål med mennesker, der har indsigt på fagfeltet, og stukket fingeren i jorden hos egne vælgere. Så bliver man bedre til at tage stilling og til at forklare/formidle til mange andre mennesker, der også gerne vil vide for at kunne tage stilling. Han er bestemt inde på noget af det rigtige.

Hvis man er så skrøbelig, skal man nok ikke selv spille op som en karl smart. Og det har Jarlov en stor tendens til.