Annonce

Fagboss går på barrikaderne i konflikt med Price

3F-formand, Henning Overgaard, taler ved demonstration torsdag eftermiddag foran Price-restaurant i Tivoli i København. “Som 3F-formand er jeg naturligvis med i vores faglige kamp.”
Foto: 3F/Joachim Rode
Henning Overgaard, formand for 3F
Torsdag har 3F København demonstration foran Tivoli, hvor Brdr. Price-restauranten og A Hereford Beefstouw ligger.

Og nu får kampen et nøk opad. Den absolutte top i 3F - i form af formand Henning Overgaard - vil holde tale ved demonstrationen i dag.

Demonstrationen kommer i kølvandet på at selskaberne bag Brdr. Price og A Hereford Beefstouw opsagde deres overenskomst med 3F.

Usmageligt at opsige overenskomst 

3F har arrangeret en række demonstrationer foran både Brdr. Price-restauranten i Tivoli og den i Rosenborggade i indre København.

Torsdagens demonstration mod restaurantkæderne er første gang, hvor Henning Overgaard holder tale.

Det er usmageligt, når ejere og ledelse på restauranter som Brdr. Price og Hereford opsiger overenskomsten

“Det er usmageligt, når ejere og ledelse på restauranter som Brdr. Price og Hereford opsiger overenskomsten og ønsker at skære en voldsom luns af ikke mindst de ufaglærte tjeneres løn og fratage medarbejdernes ret til en uges ferie,” siger Henning Overgaard til Netavisen Pio.

Ifølge 3F København vil selskaberne bag de to restaurantkæder skære 11.000 kroner af lønnen for fuldtidsansatte tjenere.

Faglig kamp for overenskomster 

Henning Overgaard understreger, at overenskomsten mellem selskaberne bag Brdr. Price og A Hereford Beefstouw er indgået helt legitimt som en del af den danske model:

“3F har på helt sædvanlig vis her i Danmark indgået en frivillig, forhandlet overenskomstaftale med arbejdsgiverne i restaurationsbranchen om de ansattes løn- og arbejdsvilkår,” siger han.

Som formand ønsker han at støtte op om de fagligt aktives kamp for overenskomster.

“Som 3F-formand er jeg naturligvis med i vores faglige kamp for at få respekteret både den og vores mange andre overenskomstaftaler. Det er en af vores vigtigste kerneopgaver som fagligt fællesskab og fagforening,” siger Henning Overgaard.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Price-brødrene er så pinlige.
De burde skamme sig

Kan kun anbefale at boycotte Brd Price. Både deres restauranter og alle deres TV programmer. Isoler dem og udskam dem fra samfundet. De har tjent fedt på deres popularitet, derfor skal de mærke at det ikke er i orden at melde sig ud af det danske arbejdsmarked, ved at opsige overenskomsterne med fagforeninger, der på fuldt lovligt vis har tegnet dem på den almindelige danskers vegne. Det er ikke i orden at presse hverken faglærte eller ufaglærte i løn, ferie eller andre forhold i den scala, vi her er vidner til.