Annonce

Pelle Dragsted om Price-optræden: “Et slag i hovedet på lønmodtagerne”

Formanden for 3F København John Ekebjærg-Jakobsen undrer sig også: " Jeg synes helt klart, at det er et mærkeligt signal regeringen sender".
Foto: Brdr. Price
James Price(tv) og Adam Price.
Enhedslistens leder, Pelle Dragsted, undrer sig over, at SVM-regeringen har valgt lige netop at lade James Price stå for underholdningen under tirsdagens stormøde i Fredericia om fremtidens ældrepleje.

“Mærkeligt signal,” skriver Pelle Dragsted i et opslag på det sociale medie X - med henvisning til Netavisen Pios artikel tirsdag om, at James Price - sammen med Lisbet Dahl - står for underholdningen under stormødet.

Pelle Dragsted linker til Pio-artiklen, hvoraf det fremgår, at James Price - sammen med sin bror, Adam Price, er medejer af tre Brdr. Price-restauranter, som siden 1. marts sidste år har ligget i konflikt med fagforbundet 3F.

placeholder

 

Pelle Dragsted uddyber over for Netavisen Pio, at valget af James Price som underholder er et slag i hovedet på lønmodtagerne:

"Jeg synes, det er mærkeligt, at en S-ledet regering vælger at hyre James Price i en situation, hvor hans restaurant har opsagt en overenskomst og ligger i konflikt med 3F. Det synes jeg er et slag i hovedet på lønmodtagerne og deres kamp for ordentlige arbejdsvilkår."

det er et meget mærkeligt signal, at James Price her skal underholde

"Regeringens møde handler om ældre, der har knoklet mange år på arbejdsmarkedet, og om vores social- og sundhedsansatte, der fortjener bedre arbejdsvilkår og bedre løn. Jeg synes, det er et meget mærkeligt signal, at James Price her skal underholde."

Konflikten skyldes, at Brdr. Price-restauranterne - sammen med A Hereford Beefstouw-kæden og Dragsholm Slot - 28. november 2022 opsagde overenskomsten med 3F og Horesta Arbejdsgiver med virkning fra 1. marts 2023.

Lige siden har 3F ligget i konflikt med Brdr. Price-restauranterne, A Hereford Beefstouw-kæden og Dragsholm Slot.

3F København: Helt forkert signal

Også 3F er alt andet end begejstret for SVM-regeringens valg af James Price som underholder:

"Vi er glade for, at han ikke er der for at lave mad," sagde 3F-formand Henning Overgaard således til Netavisen Pio tirsdag.

Hos 3F København, der igen og igen har demonstreret foran Brdr. Price-restauranterne i protest mod den manglende overenskomst for de ansatte, er man endnu mere uforstående over for regeringens valg af entertainer:

Jeg synes helt klart, at det er et mærkeligt signal regeringen sender

"Jeg synes helt klart, at det er et mærkeligt signal regeringen sender. En række politikere, inklusive EU-politikere fravalgte julefrokoster  hos Brdr. Price. Regeringen burde sende samme signal og ikke vælge at bruge brødrene Price," siger formanden for 3F København, John Ekebjærg-Jakobsen, til Netavisen Pio

Socialdemokratiet afviser kritikken 

Socialdemokratiets vikarierende politiske ordfører, Rasmus Stoklund, afviser kritikken:

"Det jeg har forstået er, at man har inviteret Lisbeth Dahl, fordi hun skal optræde med et revynummer, som James Price er en del af. Det har ikke noget at gøre med hans virke som restauratør," skriver Stoklund i en sms til Netavisen Pio.

Opdateret kl 12.10 med kommentarer fra formanden for 3F København

Opdateret kl. 12.20 med uddybende kommentarer fra Pelle Dragsted

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg tror at regeringen sender et meget præcist signal, om hvordan denne ældrereform vil blive foldet ud, der sker ikke så meget tilfældigt i en sammensat regering.

Vi må opfordre 3F til at arrangere en sympatiaktion.
De blå socialdemokrater sover tornerosesøvn!

Annonce