Annonce

Stolt af overenskomster som beskæftigelsesminister - men nu holder han og V julefrokost hos Price

”Jeg har tidligere undervurderet, hvor vigtigt det er for det danske samfund, at man kan aftale sig frem til ansvarlige overenskomster og skabe løsninger i fællesskab,” sagde Troels Lund januar 2019
Foto: Brdr. Price og Folketinget/Steen Brogaard - Fotografik: Anders Bredsdorff
Adam og James Price, Troels Lund Poulsen (V), forsvarsminister, formand for Venstre
Da Venstres formand, forsvarsminister Troels Lund Poulsen, var beskæftigelsesminister i Lars Løkke Rasmussens VLAK-regering, erklærede han igen og igen overenskomster sin store kærlighed.

“Jeg har tidligere undervurderet, hvor vigtigt det er for det danske samfund, at man kan aftale sig frem til ansvarlige overenskomster og skabe løsninger i fællesskab. Jeg har også undervurderet, hvad dette betyder for vores konkurrenceevne og omstillingsevne,” sagde Troels Lund eksempelvis til Berlingske 22. januar 2019.

Troels Lund Poulsen erklærede sig også vildt stolt af den danske model:

blevet meget mere pinlig bevidst om, hvor stolt - og glad for - vi skal være af den danske model

”Jeg er blevet meget mere pinlig bevidst om, hvor stolt - og glad for - vi skal være af den danske model. Ikke kun fagbevægelsen, men også arbejdsgiverne. I Danmark kan vi løse svære sager ved at bede arbejdsmarkedets parter om at forholde sig til dem. Og de kommer nogle gange med løsninger, som vi ikke kan komme på, på Christiansborg,” sagde Troels Lund Poulsen til A4 Medier oktober 2018.

Men nu er der kommet andre boller på suppen. I al fald holdt Venstres folketingsgruppe - med netop Troels Lund Poulsen i spidsen - julefrokost på en af Brdr. Price-restauranterne i København først i december.

De tre Brdr. Price-restauranter (Tivoli, Rosenborggade i Københavns Indre By og Herning) Dragsholm Slot og A Hereford Beefstouw-kæden opsagde i et samarbejde pr. 1. marts overenskomsten med Horesta Arbejdsgiver og fagforbundet 3F.

Lige siden har 3F kæmpet for at de ansatte på restauranterne igen dækkes af overenskomst. Mens Brdr. Price-restauranterne på sin side har meldt sig ud af Horesta Arbejdsgiver.

Vanskelig opklaring i V-landskabet

Den tidligere Venstre-kærlighed til overenskomster er således - tilsyneladende - ganske forduftet.

Vi skriver ‘tilsyneladende’, fordi det pt. står uklart, om Venstre-valget af konfliktramte Brdr. Price er en enlig svale - en lapsus, en fejl i en vanskelig situation. Eller om Venstre med sit restaurant-valg ønsker at sende et tydeligt signal om, at Troels Lunds tidligere kærlighed til overenskomster er passé.

Fredag spurgte Netavisen Pio Venstres partisekretær, Christian Hüttemeier, om, om det er Venstres måde at bakke op om den danske model på “ved lige netop at vælge at afholde folketingsgruppens julefrokost på en Price-restaurant, som tidligere i år har valgt at at stå uden for den danske model ved at opsige sin overenskomst med Horesta Arbejdsgiver/fagforbundet 3F?”

Svaret - formidlet af Venstres pressechef pr. sms - lød:

Vi havde en rigtig god julefrokost med god mad og fin betjening på Brdr. Price

“Vi havde en rigtig god julefrokost med god mad og fin betjening på Brdr. Price,” hedder det i sms’en, der fortsatte:

“Blot to dage før julefrokosten skulle afholdes, blev vores oprindelige reservation aflyst, og vi skulle dermed finde et nyt sted, der med kort varsel og midt i julefrokostsæsonen kunne huse og bespise 70 personer til en festlig aften. Det lykkedes heldigvis, og vi er glade for, at de hos Brdr. Price kunne sørge for, at vi fik en god aften sammen.”

Svaret er et hverken-eller-svar, der åbner for flere fortolkninger.

Derfor forsøgte Netavisen Pio at få svaret uddybet hos Venstres gruppeformand, Lars Chr. Lilleholt. Men det kunne gruppeformanden ikke hjælpe med.

Svaret på om Venstre har ændret grundlæggende holdning til indgåelse af overenskomster - fra det positive til det negative - blafrer således i vinden.

3F og SF ikke i tvivl: Venstre sparker til den danske model

Hos SF’s beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, er sagen ligetil:

“Venstre sparker bevidst til “Den Danske Model” for arbejdsmarkedet,” skriver Hønge i et opslag på Facebook.

Formanden for 3F, Henning Overgaard, lader heller ikke megen tvivl tilbage om sin holdning til Venstres aktuelle ageren. Han skriver således i et opslag på Facebook:

“Alle i SVM’s “arbejdsfællesskab” stod sammen om 3-parter og den danske model. Undtagen Venstre som midt i alle julemiddagene simpelthen var så sultne og måtte spise - men det eneste sted med plads fordi alle andre havde forladt de usmagelige forhold var hos Brdr. Price.”

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Jens Joel, er mere tilbageholdende med at konkludere nærmere på baggrund af Venstres valg af en julefrokost-restaurant:

“Det må Venstre selv forklare, det kan jeg ikke gøre for dem,” skriver han i en sms.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Alle flygter fra brødrenes priser!

“Selvom inflationen har betydet, at danskernes leveomkostninger er steget det seneste år, er rejselysten ikke forsvundet, lyder meldingen fra Bravo Tours.
Danskerne trodser tidens økonomiske udfordringer og booker ferie i god tid. Det skriver Bravo Tours i en pressemeddelelse.
Rejsebureauet vurderer, at det største problem til sommer potentielt bliver, at efterspørgslen overstiger hotelkapaciteten på populære rejsemål.”

Jo Tjæreborg og Spies har ikke levet forgæves!

Danskerne har for længst lært hvor man “får noget for pengene”, når det er ferietid!

Hvordan skal hjemlige leverandører dog kunne klare sig i det marked!

Danskere er prisbevidste som aldrig før!

Og klimaet -det skidt - som engang i radio og tv hed vejret - ja, det kan man aldrig stole på, så….

Sydeuropa - here we come!

Og ingen spørger om overenskomster når man får billig @ll-inclusive!

Klimaet i Danmark er noget lort!

Men!

Moral er godt!

Dobbelt moral er dobbelt så godt!

“dos cervezas por favor!”

Din næste er din næste ferie eller næste øl. Og alle hütter sit eget skind i Sydens sol. Og når marken er mejet, skal der festes til jul! Uanset prise!

Den danske model gælder kun i Danmark!

Og Bravo får det!

Penge i kassen!

Venstrefløjen sparker ubevidst til den danske model!

Skål!

Adam og Eva har for længst fundet deres paradis på jord langt borte fra 3F og SF!

“dos cervezas por favor!”

Troels Lund Poulsen har de holdninger, der lige passer til lejligheden. Og kommer der en anden festlig lejlighed, har han også nogle andre festlige holdninger.

Jeps - han er absolut intet bevendt - har ødelagt nok i den danske stat...

Annonce