Annonce

Fagboss med direkte opsang til Price & Co.: “Kom nu til fornuft”

Der var både solidaritetspølser, musik og taler, da 3F København markerede et års kamp for overenskomst med en fest foran Tivoli
Foto: Netavisen Pio/Emma Inge Hansen
Formand for 3F, Henning Overgaard, til konfliktfest med 3F
Et år er gået siden konflikten mellem Brdr. Price-restauranterne, Dragsholm Slot og A Hereford Beefstouw-restaurantkæden brød ud.

3F fejrede torsdag støtten, som sagen har fået, med musik og røde pølser.

Formændene for 3F og 3F København brugte anledningen til at sende et par svirpere afsted til arbejdsgiverne hos Brdr. Price-restauranterne og A Hereford Beefstouw-kæden.

3F-formand: Kom til fornuft

“Jeg kommer for at støtte op om medlemmernes markering af, at de i et år har kæmpet for helt almindelige, basale lønmodtagerrettigheder hos Hereford og Brdr. Price,” sagde Henning Overgaard, forbundsformand for 3F, til Netavisen Pio.

3F-formanden sendte en opfordring afsted til arbejdsgiverne hos Brdr. Price og A Hereford Beefstouw: 

“Kom nu til fornuft og få lavet en overenskomst, som er en del af helt almindelig dansk kultur, som vi kender den og er vant til,” lød det fra Henning Overgaard.

Hyldest til dem, der har støttet 

John Ekebjærg-Jakobsen, formand for 3F København, understregede, at festen var til ære for dem, som har støttet op om fagforeningen under konflikten:

“Vi kalder det en konfliktfest, men det er jo ikke fordi, vi fejrer konflikten. Vi vil helst have en aftale, så der ikke er nogen konflikt. Men det er en fest til de aktivister, der gennem et helt år år er dukket op og har bakket os op,” sagde John Ekebjærg-Jakobsen til Netavisen Pio.

Et af stridspunkterne i konflikten handler om lønnen til ufaglærte tjenere, hvor arbejdsgiverne ønsker en større forskel mellem faglærte og ufaglærte tjenere.

Den 6. august kunne Netavisen Pio fortælle, at 3F er kommet med et tilbud om, at ufaglærte tjenere starter på en lavere løn i det første år af deres indsættelse.

Hovedejer af Brdr. Price-restauranterne og eneejer af Dragsholm Slot, Mads Bøttger, afslog tilbuddet med argumentet om, at tidshorisonten var for lille:

“Vores tidshorisont er jo langt ud over et år. Det ville være som at tisse i bukserne at tiltræde sådan en aftale,” udtalte Mads Bøttger til Netavisen Pio.

Det er John Ekebjærg-Jakobsen bestemt ikke enig i:

“Hvis de ønsker sig en lav løn, lad os bare kalde det en indslusningsløn, i mere end et år, så er de jo fuldstændig misforstået af deres egen branche. De mangler arbejdskraft, og det har vi hørt hele sommeren, at hoteller, caféer og restauranter mangler arbejdskraft,” siger lokalformanden og tilføjer: 

Vi vil gerne imødekomme deres kritik af den gamle overenskomst

“Vi vil gerne imødekomme deres kritik af den gamle overenskomst om, at en ufaglært tjener fra dag et skal have det samme som en faglært tjener. Men der skal være en gulerod for dem, der er dygtige og dem, der kan lide branchen.”

Emma Inge Hansen er journalist og på Netavisen Pio. Derudover tillidsrepræsentant. 

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tak tak tak til 3F for at kæmpe utrættelig for ægte Socialdemokratiske værdier, nu hvor Mette Frederiksens Socialdemokrati svigter fuldstændig.

Undre over at en ufaglært tjener, skal have samme løn som en faglært. Er det rigtigt forstået.
Tænker ikke at en murer arbejdsmand får samme løn som en udd./ faglært Murer.
Hvem har sådanne O.E. Ellers ?

Søren Gyldendal: Nu findes der jo ikke noget som hedder faglærte murearbejdsmænd, så din sammenligning er noget vrøvl, desuden kan en dygtig murerarbejdsmand i en akkord sammen med murersvende godt have samme løn som faglærte murersvende, selv om de ikke udføre det samme arbejde, til forskel for de omtalte tjenere.
Når det gælder faglærte og ufaglærte tjenere er begge grupper ansat til at servicere gæsterne (kunderne) i restauranten ud fra hvad hvad de bestiller ud fra et menukort hvor de selvfølgelig skal kunne fortælle kunderne/gæsternes om hvad maden indeholder og hvilke vine de vil anbefale (gælder dog kun i de "dyre" restauranter) da de fleste kunder (som selv skal betale for middagen) vælger de billige retter og vine fra menu- og vinkortet.