Annonce

Holdt julefrokost hos Price: "Venstre sparker bevidst til den danske model"

Både Venstres partisekretær og gruppeformand svarer udenom påtrængende spørgsmål. SF’er og fagboss langer ud.
Foto: Brdr. Price
Adam og James Price
Venstres folketingsgruppe valgte - som tidligere omtalt -  tidligere på måneden at holde julefrokost på en af de tre Brdr. Price-restauranter.

Det skete på trods af, at Price-restauranterne sammen med Dragsholm Slot og A Hereford Beefstouw-kæden tidligere på året opsagde deres overenskomster med Horesta Arbejdsgiver og fagforbundet 3F.

Lige siden har 3F ligget i faglig konflikt med restauranterne - og kæmper for at restauranternes ansatte igen dækkes af overenskomst.

Hønge: Sparker til den danske model

SF’s beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, mener, at Venstre ved at vælge at afholde julefrokosten på en konfliktramt Brdr. Price-restaurant sparker til den danske model:

“Venstre sparker bevidst til “Den Danske Model” for arbejdsmarkedet,” skriver Hønge i et opslag på Facebook.

Formanden for 3F, Henning Overgaard, har - også på Facebook - denne ironiske kommentar til Venstres valg af julefrokost-restaurant:

det eneste sted med plads fordi alle andre havde forladt de usmagelige forhold var hos Brdr. Price

“Alle i SVM’s “arbejdsfællesskab” stod sammen om 3-parter og den danske model. Undtagen Venstre som midt i alle julemiddagene simpelthen var så sultne og måtte spise - men det eneste sted med plads fordi alle andre havde forladt de usmagelige forhold var hos Brdr. Price.”

Ikke-svar fra Venstres partisekretær

Netavisen Pio har spurgt Venstres partisekretær, Christian Hüttemeier, om, om det er Venstres måde at bakke op om den danske model på “ved lige netop at vælge at afholde folketingsgruppens julefrokost på en Price-restaurant, som tidligere i år har valgt at at stå uden for den danske model ved at opsige sin overenskomst med Horesta Arbejdsgiver/fagforbundet 3F?”

Christian Hüttemeier svarer i en sms - via partiets pressechef - følgende:

“Vi havde en rigtig god julefrokost med god mad og fin betjening på Brd. Price,” hedder det i sms’en, der fortsætter:

“Blot to dage før julefrokosten skulle afholdes, blev vores oprindelige reservation aflyst, og vi skulle dermed finde et nyt sted, der med kort varsel og midt i julefrokostsæsonen kunne huse og bespise 70 personer til en festlig aften. Det lykkedes heldigvis, og vi er glade for, at de hos Brd. Price kunne sørge for, at vi fik en god aften sammen.” 

vi er glade for, at de hos Brd. Price kunne sørge for, at vi fik en god aften sammen

Sms-svaret er fuldstændig det samme som Venstre sendte til Ekstra Bladet søndag, der som det første medie omtalte sagen.

Venstres gruppeformand: ‘Go’ jul’

Netavisen Pio anholder over for både V-pressechef og V-partisekretær Christian Hüttemeier, at sms-svaret ikke svarer på det, som Netavisen Pio spørger om - nemlig om det er Venstres måde at bakke op om den danske model ved lige netop at lægge sin årlige julefrokost i en restaurant, som tidligere på året har opsagt sin overenskomst med Horesta Arbejdsgiver/fagforbundet 3F.

Men både Venstres partisekretær og pressechef fastholder, at “det er det svar, Netavisen Pio kan få”. Venstre ønsker i øvrigt ikke at oplyse, hvor Venstre oprindeligt skulle have afholdt sin julefrokost for folketingsgruppen.

Venstres gruppeformand, Lars Chr. Lilleholt, ønsker ikke at svare på Netavisen Pios spørgsmål. Han henviser i stedet til Christian Hüttemeiers svar - dog efterfulgt af et ‘Kan du have en god jul’.

Medlemmer af Europa-Parlamentet takker bestemt nej tak

Sidste måned aflyste EU-Parlamentets danske informationskontor et ellers planlagt nytårsarrangement på en Brdr. Price-restaurant.

Det skete efter kraftige reaktioner fra flere medlemmer af EU-Parlamentet.

Enhedslistens Nikolaj Villumsen meddelte EU-informationskontoret, at han ikke skulle nyde noget af at holde julefrokost på en restaurant, der ikke er dækket af overenskomst.

Samme melding lød fra socialdemokraten Marianne Vind:

Jeg kunne ikke drømme om at sætte mine fødder i en restaurant som ligger i faglig konflikt

"Jeg kunne ikke drømme om at sætte mine fødder i en restaurant som ligger i faglig konflikt. Jeg vil som politiker aldrig blande mig i forhandlingerne, det klarer parterne selv. Vi ved bare, at overenskomster giver bedre, tryggere og et mere lige samfund. Derfor kan jeg ikke bakke op om en frokost på Brdr. Price." 

SF’eren Kira Marie Peter-Hansen havde samme grundholdning.

Resultatet blev, at Europa-Parlamentets danske informationskontor aflyste hos Brdr. Price og afholder i stedet nytårsarrangementet i egne lokaler.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvor mange 3F'ere spiser kebab og bliver klippet for 150 kroner (dankort ikke virke)?

Hvorfor er det kun hvide danske mænd, der skal trynes?

Hvorfor er der aldrig blokader og krav om løn under sygdom i bazaren i Vollsmose?

Man skal vælge sine kampe med omhu...

Jeg går absolut ind for at virksomheder skal have overenskomst.
Men jeg har ikke noget til overs for alle de skindhellige der reklamerer med, at de aldrig vil sætte deres ben i en virksomhed der ikke har overenskomst. Jeg nægter at tro, at de tjekker hver eneste pizzeria, frisør, hyrevogn, pølsevogn, iskiosk m.m. fl. hvor de kommer.
3F, HK. m.fl. skulle nok bruge lidt flere kræfter på at protestere mod regeringens skattereform, hvor deres medlemmer kun får 0,5 % i skattelettelse, mens de højtlønnede får 1,3 %. Men ledelsen i en fagforening tilhører jo de højtlønnede, så de er godt tilfredse.

Selvfølgelig gør Venstre det. Deres drømme Danmark er en tro kopi af USA, hvor de bredeste skuldre ridder på ryggen af de smalleste skuldre. I over 20 år har Venstre arbejdet intensiv på at ødelægge og afvikle velfærdsstaten Danmark og den danske model, som giver mange fordele for den almindelige dansker. Efter Venstres model skal den almindelige dansker knokle til gavn for de velhavende og rige, som lever i frihed med arbejdsfrie indtægter. Frihed til at vælge. Men kun for dem, som har råd - Resten overlades til sig selv. Sådan er Venstre.

De kan kalde sig Moderaterne eller Danmarksdemokrater eller de kan kalde sig Venstre. Det er et og det samme og målet er det samme. Afvikling af velfærdsstaten og den danske model med frihed til alle til fordel for de velhavende og de riges interesse og frihed.

Håber snart det går op for den almindelige dansker, at populistiske partier som Dansk Folkeparti, Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige ikke arbejder i deres interesse, men udelukkende hjælper til med at ødelægge det Danmark du kender.

Et rigtig godt ‘skriv’ Jeppe Lindholm. Tak for klar tale. Venlig hilsen en folkepensionist.

Og nu får de god hjælp af Mette F.

Ja, det gør de. Det er nærmest utilgiveligt. Ikke overraskende Socialdemokratiets tilslutning falder den ene meningsmåling efter den anden. Men det berører ikke magtfulde Mette Frederiksen det mindste. Tværtimod virker det som om hun nærmest nyder det - At se de Socialdemokratiske vælgeres skuffelse og den ultimative magt som statsminister i en flertalsregering.

Helt uhørt.

Alle flygter fra brødrenes priser!

“Selvom inflationen har betydet, at danskernes leveomkostninger er steget det seneste år, er rejselysten ikke forsvundet, lyder meldingen fra Bravo Tours.
Danskerne trodser tidens økonomiske udfordringer og booker ferie i god tid. Det skriver Bravo Tours i en pressemeddelelse.
Rejsebureauet vurderer, at det største problem til sommer potentielt bliver, at efterspørgslen overstiger hotelkapaciteten på populære rejsemål.”

Jo Tjæreborg og Spies har ikke levet forgæves!

Danskerne har for længst lært hvor man “får noget for pengene”, når det er ferietid!

Hvordan skal hjemlige leverandører dog kunne klare sig i det marked!

Danskere er prisbevidste som aldrig før!

Og klimaet -det skidt - som engang i radio og tv hed vejret - ja, det kan man aldrig stole på, så….

Sydeuropa - here we come!

Og ingen spørger om overenskomster når man får billig @ll-inclusive!

Klimaet i Danmark er noget lort!

Men!

Moral er godt!

Dobbelt moral er dobbelt så godt!

“dos cervezas por favor!”

Din næste er din næste ferie eller næste øl. Og alle hütter sit eget skind i Sydens sol. Og når marken er mejet, skal der festes til jul! Uanset prise!

Den danske model gælder kun i Danmark!

Og Bravo får det!

Penge i kassen!

Venstrefløjen sparker ubevidst til den danske model!

Skål!

Adam og Eva har for længst fundet deres paradis på jord langt borte fra 3F og SF!

“dos cervezas por favor!”

Annonce