Annonce

Nu falder hammeren: 3F sætter dato for sympatikonflikt mod Price 

Samme dag som Tivoli åbner, sætter 3F København sympatikonflikt på transportområdet i værk mod Brdr. Price og A Hereford Beefstouw.
Foto: Pressefoto/Brdr. Price
Brdr. Price er i konflikt med 3F.
Konflikten mellem 3F København på den ene side og Brdr. Price-restauranterne og A Hereford Beefstouw på den anden side har stået på i månedsvis.

Nu sætter 3F hårdt mod hårdt og lover sympatikonflikt fra den 22. marts på transportområdet.

Konflikten bunder i, at selskaberne bag de tre Brdr. Price-restauranter, A Hereford Beefstouw-kæden og Dragsholm Slot i et samarbejde har opsagt overenskomsten med 3F og Horesta Arbejdsgiver fra marts 2023.

Begynder når Tivoli åbner

Næstformand for 3F København, Teit Gamst, understreger, at fagforeningen stadig maser på for at få overenskomstdækket Brdr. Price-restauranterne og A Hereford Beefstouw:

“Kampen for overenskomst på Hereford og Brdr. Price fortsætter, og vi har så sent som i går (torsdag, red.) endnu en gang inviteret dem til forhandlinger. Vi har dog endnu ikke modtaget svar,” udtaler han til Netavisen Pio.

Fra slutningen af marts er 3F København derfor parat til at sætte et ekstra pres på arbejdsgiveren i konflikten: 

22. marts starter vi aktioner foran restauranterne igen, og samme dato aktiverer vi også sympatikonflikten mod de to firmaer

“22. marts starter vi aktioner foran restauranterne igen, og samme dato aktiverer vi også sympatikonflikten mod de to firmaer”

Netop den 22. marts åbner Tivoli for sommersæsonen. Både A Hereford Beefstouw og Brdr. Price har en afdeling liggende i Tivoli. Det betyder altså, at de står til at begynde en sommersæson, netop som sympatikonflikten bliver sat i værk.

Ramt på leverancen af vare

Adspurgt om hvilket område sympatikonflikten rammer, svarer Teit Gamst: “Det er transportområdet”.

Målet er at presse arbejdsgiverne tilbage til forhandlingsbordet, fortæller Teit Gamst: 

“Vi gør det for at sørge for, at de ikke kan få leverancer af varer, og dermed gøre det så besværligt som muligt at drive forretning, så vi kan få dem tilbage til forhandlingsbordet”

Indtil da fortsætter 3F København deres aktioner for at få overenskomst på Brdr. Price og A Hereford Beefstouw.

“Mens vi venter på virksomhederne, fortsætter vi med forskellige aktioner, hvor vi den næste måneds tid har fokus på uddeling af flyers ved de københavnske stationer. Næste gang, vi gør det, er 21/2, hvor vi vil være ved Nørreport og Hovedbanegården,” siger Teit Gamst.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så er PIO, "Prices Info Oplysning" udkommet.
Godt at PIO følger med i verdens vigtigste begivenheder.

Nemlig Hans Jensen. Denne historie er netop vigtig!!

Nemlig, 3 af 7 artikler om Price.
Intet er vigtigere.

Heller ikke her skal man vist regne med Det Faglige Hus dukker op. Her betaler man for at klare sig selv. Det plejer ellers at være gratis. Mærkligt nogen vil spare penge ved at betale for gratis luft. Som forretning er Det Faglige Hus jo ret genial. Du betaler og for intet tilbage.

Wau. Det er sgu smart-i-en-fart.

Den danske model

Den danske arbejdsmarkedsmodel bygger på en arbejdsdeling mellem staten og arbejdsmarkedets parter. Parternes store indflydelse på beskæftigelsespolitikken, løn- og arbejdsvilkår er noget særligt for den danske arbejdsmarkedsmodel.

Den danske model bygger på tre dele:

Trepartssamarbejde
Kollektive overenskomster
Høj organisationsgrad

Det interessante ved den danske model er at måske magter arbejdsgiveren ikke at skabe et overskud inden for de aftale regler og overenskomster?

Hvad gør man så?

Lukker virksomheden?

Eller går procentvis ned i aflønning så virksomheden igen giver overskud og alle bliver glade og langsomt vender tilbage til udgangspunktet?

Eller som med SAS modtager statstilskud indtil gæld er betalt og indtjeningen igen er oppe i gear?

Den danske model har sine svagheder i relation til “svære tider”!

I Vestjylland findes der mange eksempler på virksomheder der er overlevet i et svært marked, fordi lønmodtagerne udviste forståelse for virksomhedens overlevelsesmuligheder til glæde for medarbejdere og lokalområde!

I Storkøbenhavn er boligpriserne presset til det yderste, så ingen lønmodtagere kan give køb på deres rettigheder ifølge den danske model!

Trist men uhensigtsmæssig på den lange bane!

Ejerkredsen skifter næppe hænder?

En virksomhed der kører på pumperne opkøbes sjældent!

Med mindre kreative folk ser kreative løsninger, som ingen andre så i “Løvens hule”!

Modsætningen til den danske model er ofte konkurs:

Din virksomhed er konkurstruet, hvis den ikke længere kan betale sine regninger – og situationen ikke blot er midlertidig. Man bruger ofte termen 'insolvent', og den afgørende faktor er, om virksomheden er likvid. En virksomhed er likvid, når den har mulighed for at betale sine regninger, efterhånden som de forfalder.

Det høje antal konkurser i 2022-2023 efter de relativt få i 2020-2021 skal derfor ses i lyset af støtteordningerne til erhvervslivet ifm. COVID-19 og disses ophør. Konkurserne i 2023 medførte tab af 14.800 fuldtidsjob, hvilket var det højeste antal siden 2011.

Der skal to til tango - også i den danske udgave!

Kun SAS kan påberåbe sig en 3. part -staten.

Under Covid-19-pandemien ydede Danmark og Sverige statsstøtte til SAS i form af en rekapitaliseringspakke på op til 11 mia. SEK for at genoprette likviditeten og undgå selskabets insolvens.

Nogle virksomheder rammes af dårlig ledelse - andre af tidens tand!

Andre rammes af hammeren!

Ser man den komme selv i en “tango for to” kan man anbefale tangoundervisning med små hurtige trin!

Rebounds i alle retninger, barridas, ochos, giro og retningsskift (cambio de dirección).

Anbefalinger til brødrene Price, der samtidig med trinnene vil opnå langt bedre kondi og sundhed i virksomheden!

Tango for to for let-øvede.

Og enhver hammer undgås!

Price brødrene har vist vejen til det "vilde vesten"...nu får de deres egen metode at føle...

Det var da også på tide at der kommer en blokade mod dem ! det har jeg ventet på længe

Det må være det man forstår ved fagforeningsdiktatur.