Annonce

Folketinget sættes på nødblus

Folketinget holder lovgivningsarbejdet og andre parlamentariske funktioner i gang, men alt andet sættes på stand-by.
Ikke absolut nødvendige behandlinger af lovforslag bliver udsat, det samme gør behandlingen af beslutningsforlag og alle samråd bliver aflyst.

Det er den nødplan, som Folketinget er blevet enige om  i lyset af statsministerens vidtrækkende forholdsregler for samfundet på grund af coronasmitten.

Der var enighed om at holde Folketinget kørende:

”Det er afgørende for det danske samfund, at vi holder Folketingets nødvendige funktioner i gang, så vi kan behandle lovforslag og vedtage love. Vi har en pligt til at sørge for, at Folketinget kan tage stilling til akutte forslag. Det er blandt andet dem, der vil give regeringen lovgrundlaget i orden til at gennemføre foranstaltninger, der kan bringe Danmark gennem den nuværende krise”, siger Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, i en pressemeddelelse.

Det betyder, at Folketinget vil holde de kritisk vigtige funktioner kørende, men sætte øvrige aktiviteter på lavt blus.

Til gengæld vil det fortsat være muligt at stille skriftlige spørgsmål direkte til en minister, de såkaldte § 20-spørgsmål, og udvalgsspørgsmål som led i Folketingets kontrol med regeringen.

Ingen besøgende

Beslutningen om at sætte aktivitetsniveuet i Folketinget ned, kommer ovenpå de allerede vedtagne beslutninger om at begrænse besøg til folketinget.

Allerede tirsdag besluttede Folketinget at aflyse en række tilbud og arrangementer frem til og med fredag den 3. april.

Det gælder skoleklasser, deltagere i spillet "Politiker for en dag" og andre grupper, som har aftalt rundvisning med Folketingets besøgstjeneste eller et folketingsmedlem.
 
Der er også lukket for publikum til udsigtsposten i Christiansborg tårn.
 
Det er desuden besluttet at lade Folketinget udgå af arrangementet Den Lille Kulturnat, der finder sted fredag den 13. marts.
 
Folketinget besøges årligt af mere end 100.000 mennesker.

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet