Annonce

Forlod jobbet med et “på gensyn” - hun fik ret 

Der gik ikke mere end 14 dage fra Marie Bjerre forlod ministertaburetten til, at hun var tilbage igen.
Foto: Creative common, Johannes Jansson/Folketinget, Marie Hald/Grafik, Emma Inge Hansen
Dronning Margrethe og ligestillings - og digitaliseringsminister Marie Bjerre (V)
Marie Bjerres (V) første tur som ligestillings - og digitaliseringsminister sluttede den 23. november. Hun lod ved den lejlighed forstå, at hun på et tidspunkt forventede at blive udnævnt til minister igen.

Torsdag meddeler Venstres partiformand, Troels Lund Poulsen, så, at Maria Bjerre skal tilbage til ministertaburetten i sit gamle ministerium.

Mia Wagner, der er kendt fra TV-programmet ‘Løvens hule’, blev 23. november udnævnt til ny ligestillings - og digitaliseringsminister, men efter kun en uge blev hun sygemeldt, og nu trækker hun sig helt som minister af helbredsmæssige årsager.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

På gensyn til dronningen

Marie Bjerre skabte en del opmærksomhed med en bemærkning til dronning Margrethe under hendes afskedsaudiens.

Dengang fortalte hun til TV2, at hun sagde “på gensyn” til dronningen. En bemærkning hun gentog på sin X-profil, tidligere Twitter, da hun gik af som minister.

placeholder

 

Guld på gaden 

Da Venstres Marie Bjerre blev vraget som minister, var der mange, som mente, at Troels Lund Poulsen havde begået en fejl.

Enhedslistens politiske ordfører Pelle Dragsted skrev eksempelvis på X, at Venstres formand smed guld på gaden.

Marie Bjerre er anset som en usædvanlig dygtig, ung politiker, der har fået meget ud af de småtterier, hun ressortmæssigt havde fået. Som minister for ligestilling og digitalisering kan man næppe siges som politiker at have fået et område, der er nemt at markere sig på.

Forløbet med en ny minister, som kun har siddet 14 dage på posten, beskriver Troels Lund Poulsen således i Venstres nyhedsbrev:

selvom forløbet mildt sagt ikke (har) været ideelt

“Og selvom forløbet mildt sagt ikke (har) været ideelt, så glæder jeg mig over, at Marie igen bliver en del af det borgerlige ministerhold i regeringen.”

Møder ikke dronningen 

Selvom Marie Bjerre kommer til at indtræde i sit gamle ministerium, så bliver det teknisk set ikke et gensyn med dronning Margrethe, når hun skal til audiens igen.

Dronning Margrethe er nemlig i øjeblikket på et privat ophold i London, og kronprins Frederik er i Dubai i forbindelse med klimatopmødet COP 28, ifølge Billed Bladet.

Derfor bliver det i stedet prinsesse Benedikte, som kommer til at tage imod Marie Bjerre.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hatten af for Mia Wagner

der modsat Jakob Ellemann-Jensen er gået med det samme:

Jakob Ellemann-Jensen har sikret sig en solid pensionsstigning ved at vente med at meddele sin afgang til mandag efter efterårsferien frem for at gå af lige før efterårsferien.

Ved at tøve nåede Jakob Ellemann-Jensen nemlig at være minister to år og fire dage, når man medregner hans tid som miljø- og fødevareminister.

https://www.bt.dk/politik/ellemann-sikrer-sig-hoej-ministerpension-med-s...
.

Tjaaaaa: Den, der har, skal mere gives.- Hvilket i øvrigt passer godt overens med den politik, som regeringsflertallet fører.

Fornuftigt gjort af Ellemann....

Marie Bjerre får da hilst på den kongelige familie. - Hvem mon bliver den næste, som MB hilser på?

Når man har været minister mellem 1 dag og ét år for man udbetalt et eftervederlag på 6 måneders løn. Det vil sige 700.000 kr.. Det har den afgående minister Mia Wagner fået udbetalt. Men Marie Bjerre blev afsat for 14 dage siden har hun dermed også et krav på 6 måneders eftervederlag, altså 700.000 kr.. Da hun er blevet genindsat som minister kan hun så se frem til både eftervederlag og minister løn de næste 6 måneder. 233.333 kr. plus alt det løse pr. måned.