Annonce

Venstrefolk vil have udskældt taxatjeneste tilbage: ”Bedre service og lavere omkostninger”

I Aarhus vil Venstre gerne genindføre Uber på en forsøgsordning. Tidligere har transportminister, Thomas Danielsen (V), også luftet tanken og mødt heftig kritik.
Foto: Colourbox
I den midtjyske hovedstad Aarhus vil Venstrefolk gerne have genindført taxatjenesten Uber.

Det skriver Mathilde Hjort Bressum, politisk ordfører for Venstre i Aarhus sammen med fire medlemmer af Venstres Ungdom i Aarhus i et debatindlæg i Jyllands-Posten mandag. 

”Men udover uafhængighed og fleksibilitet vil Ubers tilbagevenden også kunne lette presset på pengepungen og styrke trygheden. Monopoler sikrer altid en dårligere service samt højere priser. Så ved at give plads til konkurrencen og de innovative idéer kan vi sikre bedre service og lavere omkostninger for alle os forbrugere,” skriver de fem Venstrefolk blandt andet.

Til Aarhus Stiftstidende uddyber Mathilde Hjort Bressum:

”Uber skal tilbage, fordi det er en platform, vi kender, og vi ved, den virker.”

Byrådsmedlemmet mener både, at Uber vil kunne afhjælpe borgere i tyndt befolkede områder, men også lette presset på trafikken i selve Aarhus.

Ulovligt i 2017 

Uber trak sig ellers ud af Danmark i 2017 efter det stod klart at selskabet ikke ville være lovligt under den nye taxalov.

Der var blandt andet krav om taxameter og forsikringer, som skulle sikre at firmaet opererede på lige vilkår med almindelige taxaselskaber.

Desuden var det mere reglen end undtagelsen, at Uber-chaufførerne ikke betalte den skat, de skulle af deres indtægter.

Det er kun ét af mange problemer med Uber

Uber kører som nævnt ikke længere i Danmark, men helt ude af landet er det amerikanske firma ikke.

Uber har siden 2014 haft en afdeling i netop Aarhus, som står for at udvikle software.

Både Moderaterne og Venstre

Tidligere i februar lød der lignende toner fra transportminister Thomas Danielsen, ligeledes fra Venstre.

Danielsen åbnede også for muligheden for at Uber kunne være en del af løsningen på transportområdet i områder med få busforbindelser.

Men det forslag blev straks skudt ned af formand for 3F’s transportgruppe, Jan Villadsen, som blandt andet skrev på Facebook:

“Sidst Uber huserede i Danmark betalte 99% ikke skat. Det er kun ét af mange problemer med Uber.”

Både socialdemokratiets transportordfører, Thomas Jensen, og skatteordfører, Anders Kronborg, var på linje med Jan Villadsen.

Sidst man var i Danmark, slæbte man et spor af manglende skattebetalinger og socialt bedrageri efter sig

Dog var der glæde at spore hos Moderaterne over Thomas Danielsens tanker om at genindføre Uber.

 "Man kan ikke sige, at fordi Uber i 2017 ikke levede op til danske standarder, at de så ikke gør det i dag. Det gør de faktisk,” sagde partiets gruppeformand og landdistriktsordfører, Henrik Frandsen til DR.

Skeptiske vognmænd

Hos Dansk PersonTransport (DTP), som er brancheorganisation for bus- og taxivognmænd i Danmark, gav man heller ikke meget for ministerens udmelding.

Her vurderede Trine Wollenberg, vicedirektør i DPT, at Uber formentlig slet ikke var interesseret i at betjene landdistrikter.

“Sidst man var i Danmark, slæbte man et spor af manglende skattebetalinger og socialt bedrageri efter sig. Det blev afsløret, at 98 procent af alle Uber-chauffører, undlod at rapportere deres indtjening fra kørselstjenester til skattevæsenet,”udtaler Trine Wollenberg i en pressemeddelelse.  

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

”Bedre service og lavere omkostninger”

Ikke så meget bøvl og ingen ordentlig løn- og arbejdsforhold. Fagforeninger og rettigheder? Ha ha ha. Sådan kender vi Venstre og resten af det blå hold - Her har du slev ansvaret for dine ansættelsesforhold. Og du kan jo bare sige nej.

Friheeed. Yeahhh. Til workning-poor.

Man må jo sige at partiet, venstre bekender "kulør", at de er et parti som går ind for "sort" arbejde og social dumping, joh, venstre ved man hvor man har. Mon denne holdning til sort arbejde og social dumping også gælde arbejde i andre brancher som f.eks. i landbruget? helt sikkert.

Og lige om lidt har det såkaldte Socialdemokrati taget Venstres argumenter til sig og indfører Uber.
Sådan går det jo i disse år.

Det sker så ikke...

”Bedre service og lavere omkostninger” Uber alles, Uber alles in der Welt.

Annonce