Kasseeftersyn afslører udbetalt regning fra Løkkes billige biler

S-regeringen overtager et hul i kassen, fordi VLAK-regeringen aldrig finansierede deres lempelse af bilafgiften fuldt ud.
Foto: Colourbox

Da den tidligere VLAK-regering lempede afgifter på biler i 2017, fik man aldrig sikret den fulde finansiering af aftalen.

Og derfor står den nye S-regning overfor at skulle samle en større regning op, som Løkke og kompagni har efterladt. Regningen kan være vise sig at være i milliardklassen.

Det bekræfter den nye skatteminister, Morten Bødskov (S), over for Altinget i en mail.

Men det er vi jo ikke, så det er den nye regering, som må tage det op

Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm anerkender, at der ligger en ubetalt regning, men hun mener, at det er naturligt, at det nu er den nye regering, der nu skal finde pengene til aftalen: 

"Hvis vi havde haft regeringsmagten, ville vi have sat os ned og undersøgt, hvad vi så kan gøre. Men det er vi jo ikke, så det er den nye regering, som må tage det op og se, hvad man så vil gøre ved det," siger hun til Altinget.
 

Flere løse ender

Morten Bødskov vil nu se hele aftalen, som regeringen indgik med Dansk Folkeparti, efter i sømmene, for at finde ud hvor meget, der mangler for at kunne finansiere blå bloks afgiftsrabat til bilejerne.

Men i Tyskland har man allerede indført et lignende system, som i juni blev kendt i strid med EU-retten

En af de finansieringskilder, som var aftalt mellem partierne, men som aldrig blev til noget, var indførelsen af en såkaldt periodebaseret vejafgift. Vejafgiften skulle have skaffet 300 millioner kroner til afgiftslempelserne. Men i Tyskland har man allerede indført et lignende system, som i juni blev kendt i strid med EU-retten.

I forbindelse med aftalen har blå blok desuden udskudt at finde penge til at dække det hul i indtjeningen, der opstår, når bilerne bliver mere og mere miljøvenlige og kører længere på literen. En positiv udvikling, der ikke desto mindre kan koste statskassen to milliarder kroner frem mod 2025, skriver Altinget.

Fundet af den ubetalte regning kommer efter, at finansminister Nicolai Wammen (S) i sidste uge igangsatte et såkaldt kasseeftersyn, skal afsløre om den borgerlige regering har efterladt sig nogle ubetalte regninger.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Lad den regning blive i skuffen, indtil dem der havde regeringsmagten får den igen, dette er kun ret og rimeligt👍 Og så kan der vel heller ikke blive en sag i strid med EU😉

At der mangler tre milliarder, kom frem lige før valget, nedsættelse af registreringsafgiften var ikke betalt. Thorning efterlod en ok økonomi til Løkke i 2015,

Lars Lykke Rasmussen har igen snydt på vægtskålen og sendt en stor regning til Danskeren

Venstres bagland må og skal omsider få ham helt ud i glemslen.Han er utroværdig person uden selverkendelse

Han har været en dyr dreng se bare på hans jakkesæt som han heller ikke selv har betalt