Annonce

Løkkes Price-middag vækker raseri: “Jeg håber, han kløjes i sin mad”

“Det er usmageligt,” siger beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF), mens 3F kalder middagen “grotesk” og “utrolig”. Moderaterne understreger, at partiet tror på den danske model.
Foto: Brdr. Price og Udenrigsministeriet. Grafik: Emma Inge Hansen
Brødrene Price og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen
Torsdag aften afholdt udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), middag på restauranten Brdr. Price i Herning.

Det var muligt at deltage, hvis man købte middagen, der kostede op til 450 kroner.

Begivenheden var arrangeret af Moderaterne, som på deres Facebook lovede  “en eksklusiv middag i fantastiske rammer “.

Det har vakt forargelse på Christiansborg og i 3F, der siden marts sidste år har ligget i konflikt med selskabet bag Brdr. Price-restaurantenre.

Ansvar som udenrigsminister

“Det er usmageligt,” siger beskæftigelsesordfører for SF, Karsten Hønge, om, at Lars Løkke Rasmussen har holdt middag på den konfliktramte restaurant.

Jeg  synes ikke, han er sin position bevidst

“Jeg synes ikke, han er sin position bevidst. Indadtil i Danmark som partileder er han med til at undergrave noget af det, der er guldet,” siger Karsten Hønge til Netavisen Pio.

Karsten Hønge peger på, at Lars Løkke Rasmussen samtidig som udenrigsminister har et særligt ansvar.

“Samtidig er han ude i verden og fortælle om Danmark, der har den geniale, sofistikerede danske model, der er en guldgås, som lægger æggene til velfærdssamfundet. Som udenrigsminister skal han forklare, hvad Danmark er for en størrelse, og der rammer han helt ved siden af,” siger Karsten Hønge, der tilføjer:

“Jeg håber, han kløjes i sin mad sammen med sine gæster”.

Som vinden blæser 

I 3F er man heller ikke tilfreds med Lars Løkke Rasmussens spisevaner for tiden.

“Jeg synes, at det er grotesk, at han vælger at bruge den restaurant, når det er under konflikt", siger formand for 3F Midtjylland, Jørgen Nielsen, til Netavisen Pio.

“Det er utroligt, at han gør det, fordi han samtidig er en, der siger, at han bakker op om den danske model,” tilføjer han.

Spørger man Jørgen Nielsen virker det til, at Lars Løkke Rasmussen opfører sig som vinden blæser, når det gælder om at vise, hvad man støtter.

“Det er ligesom, at han gør det, som passer i den situation, han lige står i. Sådan virker det til i hvert fald,” siger Jørgen Nielsen.

“For hvis han (Lars Løkke Rasmussen, red) snakker med os, hvor det skal se ud, som om han støtter op om det system, vi har, så roser han det og bakker op om, og det skal man selvfølgelig værne om. Men han værner bare ikke selv om det,” uddyber Jørgen Nielsen.

Moderaterne: Frihed til at vælge

Hos Moderaterne er man ikke enig i kritikken.

“Vi tror på den danske model. Faktisk så meget, at vi har foreslået, at danske arbejdsgivere får mulighed for at ansætte international arbejdskraft direkte, uden om diverse ordninger under SIRI og tunge sagsbehandlingsprocesser, hvis de ansætter på løn- og ansættelsesvilkår defineret af en landsdækkende kollektiv overenskomst og med et tillidsmandssystem på arbejdspladsen,” udtaler beskæftigelsesordfører, Karin Liltorp (M) i et skriftligt svar til Netavisen Pio.

Hun understreger desuden, at den danske model indebærer frihed for den enkelte virksomhed til at indgå overenskomst eller ej.

“Vi anerkender, at en del af den danske model er valgfrihed for den enkelte virksomhed i forhold til, om man ønsker at indgå overenskomst eller ej”.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvide mænd skal være særligt dydige, men når 3F'erne og SF'erne skal i byen, gør det ikke noget at Mohammad tager 150 kroner for en klipning og at dankortterminalen "ikke virke". Det gør heller ikke noget at en dürum på vej hjem fra byen koster 50 kroner og at fætter bag disken aldrig har fået hvid løn eller pension. Det er vildt er vores lille land er blevet så splittet. Vi har nærmest flere lande i samme land nu med forskellige regler og normer.

Hvis du oplever at frisører og dürum salgssteder snyder, så tag lige kontakt til SKAT og de lokale fagforeninger, så svindlen stoppes. Den bliver ikke stoppet med kommentarer på Facebook.

Kære Claus Pedersen
Fagforeninger og Skattestyrelsen kommer ikke på Nørrebro uden mindst 200 betjente med skjolde og stave. Det er meget nemmere at gå efter to blegfede danskere i Tivoli, der ikke slår igen. Man skal vælge sine kampe med omhu. Det er også derfor, at der aldrig holder fotovogne ude i Vollsmose kl. 23 om aftenen, men altid kl. 7 i Holte.

Hvorfor skal enhver saglig diskussion saboteres og afspores.
Det her handler om kollektive overenskomster, en verserende faglig konflikt og ikke om hudfarven på din lokale frisør eller pizzabager.
Jeg savner en moderator, der kan fjerne indlæg, der ikke holder sig til emnet.

Kære Ove Dyrkilde

Jeg er helt enig med dig i, at den faglige kamp ikke skal handle om hudfarve. Derfor er det helt forkasteligt, at man driver heksejagt på fredelige midaldrende hvide mænd i Tivoli, som er god PR, når man ser gennem fingre med hawala-netværk samt hundredvis af frisører, kiosker og pizzeriaer i storbyerne, der hverken har formelle ansatte, overenskomster, dankortterminaler, momsregnskab, hygiejnebevis eller opholdstilladelse. Sandheden er bare, at mange af de danskere, der peger fingre og gør nar af de to blegfede brødre i Tivoli, samtidig gladeligt får hele familien klippet til 150 kroner "dankort ikke virker", blander lørdagsslik til 7 kroner for 100 gram og snupper en dürum kl. 3 om natten til 50 kroner. Priser som er himmelråbende beviser på, at "medarbejderne" er lønnet via hawala-systemet uden overenskomst, uden løn under sygdom, uden ferie og uden opsigelsesvarsel. Hvis du læser nyheder ind i mellem, vil du vide, at tre mænd i denne uge blev fængslet med tolke for hvidvask for 900 millioner kroner (!), som de kontant har transporteret til mellemøstlige og afrikanske lande fra Danmark, og det er bare en dråbe i et hav af hawala-sagerne og af den parrallelle økonomi og det parrallelle sorte arbejdsmarked, som der lever i bedste velgående, imens du og andre render gør nar af brødrene Price.

Det er dybt forkasteligt, at man helt kan flyve under myndighedernes og fagbevægelsens radar, hvis bare man har en mørkere hudfarve og hedder Mohammed. Det er jeg helt enig med dig i.

Lad os stoppe med at skelne mellem hudfarver og lad fagbevægelsen blokere for hawalabutikkerne, så vi kan få standset den undergravende hawalaøkonomi i Kabulhavn og resten af Danimakistan.

Enig og det kan ikke ske hurtig nok

Du har ret Ove Dyrkilde: Det er en afsporing af debatemne. Og hvor er de dog nogle borgerlige vindbøjtler det ovre i ‘Moderaterne’. Lars Løkke er jo totalt ligeglade med “ den danske model”.
Det rager ham da en papand med aftaler og overenskomster. Han spiller bare sit liberalistiske spil : Snyd hvis du kan , for egen vindings skyld…
Solidaritet og fællesskab ? Det er det rene kommunisme efter Løkkes opfattelse.
Nej: Ene men stærk, er hans motto. Og tænk at fru Bosse og andre tror at de betyder noget som helst i Løkkes såkaldte ‘parti’.
Det er Løkkes eget projekt - det har intet med et parti at gøre. Og at han spiser på en konfliktramt restaurant……han kunne ikke være mere ligeglad.
Min undren er: Hvem i al verden kan nogensinde stole på Lars Løkke? Ingen mÅ være SÅ naiv, ingen ingen overhovedet.

Kære Gerly
Hvorfor er det en afsporing af debatten at påpege, at fagbevægelsen er kastratsangere i forhold til, at den danske model er ved at blive erstattet af den kurdiske model og hawala-modellen?

Peter Jensen: Fordi artiklen handler om at udenrigsministeren siger et den ene dag, og siger noget andet den næste dag. Artiklen handler om, at udenrigsministeren IKKE respekterer “den danske model”, at han har det helt fint med de gule fagFORRETNINGER og at han altid - lige som i altid- blot meler sin egen kage.
Og pludselig får du så den gode ide, at fortælle om indvandrernes paralleløkonomi og ‘langbortistan-livsformer, og det er en helt anden debat som vi kan tage på et andet tidspunkt.
Hilsen Gerly

Du har selvfølgelig ret, Gerly. Den eneste, der nogensinde for alvor har interesseret Lars Løkke, er Lars Løkke. Jeg finder det helt ufatteligt, at der er så mange, der har stemt på ham, at de har kunnet bære ham tilbage til dansk politik på skjolde.

Er det noget du ved, eller bare noget du synes lyder smart at påstå?

Kommentar:24.05.2024!

Først tak for et interessant debatindlæg !

Jeg er helt på linje med Demokraterne i, at en virksomhed selvfølgelig har sin demokratiske frihed til ikke at indgå en overenskomst, eller indgå en overenskomst...

Vi lever da gudskelov i et demokratisk land, hvor der selvfølgelig er forskellige holdninger til overenskomster..Personlig går jeg ind for overenskomster på det danske arbejdsmarkedet, det sikre rettigheder for både ejer og ansatte, man ved, hvad man har at rette sig efter...

Personligt finder jeg Socialistisk Folkeparti's Karsten Hønge's udtalelse om Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen: " Jeg håber han kløjes i sin mad, sammen med sine gæster" Det er selvfølgelig typisk socialistisk tankegang, som kun har et foremål, nemlig at pleje Carstens Hønges politisk ego...

Socialistisk Folkeparti har da fuldstændigt glemt at de var medvirkende til, at Efterlønsordningen og Folkepensionsalderen blev forringet i sådan en gar, at man kan tale om et vælgerbedrag fra SF,s side...

God Weekend

Arh Drews - Efterlønsforringelserne og den stigende pensionsalder skyldes Løkke og Hjorts lovforslag som de fik aftalt med radikale og DF -gældende efter folketingsvalget i 2011 -
Derfor blev det en bunden opgave for Thorning regeringen som også radikale og SF var en del af - at gennemføre -

Det var da DF samt VK og R. Og siden hang S og Sf på den

Den-Lille-Svindlers mål er forsat at ødelægge velfærdsstaten Danmark. Intet andet. Er der virkelig nogen som tror på Moderaterne med et andet formål? Løkke er sammen med Anders Fogh Rasmussen de to personer, som har manipuleret 6,000.000 danskers, at det er til deres bedste alle deres goder bliver fjernet for at gøre de rigeste endnu rigere.

Det er skræmmende, at almindelige mennesker tilsyneladende hopper på den,som tyskerne i sin tid hoppede på Adolf Hitler.

Jeg spiser ikke selv hos Price, der hvor jeg spiser er der overenskomst. Der sidder svinet på gaflen, og ikke med gaflen.

Hold jer til emnet. Når der bliver sagt frihed til at indgå overenskomst med alle, så betyder friheden til at vælge de gule fagforeninger jo at de vil slippe for at give ordentlige vilkår. Vilkår som de gule ikke forhandler om, men snylter på. Når en virksomhed vælger de gule er det jo for at få mere profit. Når en offentlig person vælger en konfliktramt restaurant er denne offentlig person jo en, der støtter de gule. Det stinker langt væk. Men hvad kunne man forvente af Lars Løkke? Han vil ikke velfærd men afvikle velfærd

At Lars Løkke er som han er kan vel ike komme bag på nogen, det er en del af hans "brand" og han har aldrig lagt skjul på det.

At Brdr. Price er driftige forretningsfolk der vil tjene penge er vel også som det er ? De har jo et langt og lukreativt forhold til DR hvilket må give en reklame værdi af dimensioner.

I min optik starter hele balladen da DR , med Pricerne som samarbejdsvilligt værktøj, laver en udsendelse der latterliggør både fagbevægelsen, lønmodtagerne og en hel del regler vedr. arbejdsmiljø / arbejdstider mv.

Var det så TV2 var det måske satire, de er trods alt lønnede af deres annoncører, DR er derimod 100% betalt af skatteborgernes penge og bør derfor ikke støtte og sponsorere virksomheder der ikke overholder arbejds markedets regler.

“Samtidig er han ude i verden og fortælle om Danmark, der har den geniale, sofistikerede danske model, der er en guldgås, som lægger æggene til velfærdssamfundet.

Den danske model satte sammen med SF folkeskolelærerne på plads. Guldgåsen hed Antorini!

Hvad skete der med reformen, der skulle ændre folkeskolen, men endte som en fiasko?

Christine Antorini (S) var undervisningsminister, da aftalen blev indgået den 7. juni 2013.

Aftalen om at inkludere flere børn i folkeskoleklasserne blev indgået i 2012, mens lærerne blev lockoutet i april 2013. Det var i månederne op til, at reformen blev indgået.

Jo Hønge elsker den danske model!

Især når Hønge sidder på magten!

Med fiasko til følge!

Og sygeplejerskerne?

Hvad mener de om den danske model?

Kun en SVM regering der så stort på den danske model, kunne skabe det økonomiske løft til sygeplejerskerne som SF aldrig formåede via den danske model!

“Som udenrigsminister skal han forklare, hvad Danmark er for en størrelse,”

Lars Løkke skaffer storsygehusene og senere beslutter han via SVM lønniveauet så betonhusene ikke skal stå tomme!

Danmark er lig Lars Løkke!

Han spiser hvor det passer ham! Han bygger de storsygehuse som det passer ham! Han giver den løn til sygeplejersker som det passer ham! Et historisk lønløft!

Og om lidt rydder han op i åer og fjorde og have efter Hønges generationsforureningerne!

Danmark er Lars Løkke!

Han lytter og hører hvornår toget kører!

SF snakker og snakker!

Lars Løkke skaber positive resultater!

Det Høne havde fem år til, klarer Lars Løkke på fem måneder!

Selv penge til oprydningen efter Cheminova!

SFs mærkesag i 20 år!

Så kommer Løkke og SVM!

Den danske model!

Mette, Lars og Troels!

Så dansk så dansk!

SF sov i timen og smadrede folkeskolen!

Med den danske model!

Siden fik sygeplejerskerne turen!

Med den danske model!

Så kom Mette, Lars og Troels!

Med deres version af den danske model!

““Jeg håber, han kløjes i sin mad sammen med sine gæster””

Folkeskolelærerne har fortsat ikke fået pusten efter SFs servering af den danske model a la Antorini!

Mistrivslen blandt børn og unge i dens kølvand er uovertruffent!

Pas altid på hvad du serverer for befolkningen og hvor serveringen finder sted!

Fortidens synder forfølger Hønge i den grad!

Så han ønsker og håber ligefrem at andre skal gå i suppegryden!

Og ende i suppedasen som i dag rammer en hel generation af unges mistrivsel efter SFs opgør med folkeskolelærerne!

““Vi anerkender, at en del af den danske model er valgfrihed for den enkelte virksomhed i forhold til, om man ønsker at indgå overenskomst eller ej”.”

Nu er folkeskolen igen på den politiske dagsorden, efter SF's undervisningsordfører Jacob Mark har opsagt folkeskoleforliget. SF ønsker, at alle landets kommuner skal have mere frihed til at indrette folkeskolen, som de vil, og det vil regeringen ikke være med til.
Andreas Rasch-Christensen, siger, det er svært at vurdere, om mere frihed er vejen til en bedre skole og til at opfylde de kuldsejlede ambitioner fra folkeskolereformen.
- Frihed er godt. Det er godt at lade skolerne træffe de afgørende beslutninger, for de har kendskab til elevernes udfordringer, og de udfordringer kan være forskellige afhængig af, hvor man går i skole henne.

Jo SF ved du hvor du har!

Folkeskolen skal fritstilles! Have sin frihed tilbage! Og ikke smadres af den danske model og SF!

Må vi forstår!

“”Begivenheden var arrangeret af Moderaterne, som på deres Facebook lovede “en eksklusiv middag i fantastiske rammer “”.

En eksklusiv folkeskole i fantastiske rammer!

Folkeskolen som den allerede var år 2000!

Hønge elsker konflikter!

I 2019 stillede Hønge op til Europa-Parlamentsvalget for SF som næstøverste kandidat, og da partiet opnåede to mandater, var han valgt med sit partis næststørste personlige stemmetal. Imidlertid var han samtidig genopstillet til folketingsvalget kort efter og ønskede ikke at sidde i begge parlamenter, så derfor frasagde han sig dagen efter valget sit EP-mandat, der i stedet gik til Kira Marie Peter-Hansen.[7] Dette vakte nogen utilfredshed blandt de vælgere, der havde stemt på ham.[8] Kritikken gik blandt andet på, at han i 2018 havde udtalt til flere medier, at han ville forlade Folketinget til fordel for Europaparlamentet, hvis han blev valgt der. Hønge havde i ugerne op til Europa-Parlamentsvalget udtalt til flere lokale fynske medier, at valget til Folketinget havde førsteprioritet.[9][10] Hønge undskyldte efterfølgende forløbet for at have været for uklart og kaldte det en "valg-brøler".[11] Flere andre folketingsmedlemmer kritiserede skarpt Hønges og SF's beslutning for bl.a. at gøre grin med vælgerne og medvirke til at øge politikerleden.

“Jeg håber, han kløjes i sin mad sammen med sine gæster”

Vælgerne måtte kløjes i sin egen stemme til Karsten Hønges valgflæsk!

Hønges danske model kender vi alt for godt!

Hvad der er godt for Hønge, er sjældent godt for danskerne!

Manden fra øen “ du skal tro at du er noget” flopper endnu engang i egen servering!

“Jeg håber, han kløjes i sin mad”!

Så langt fra den danske model som nogensinde!

Aksel Jensen
Er det virkeligt nødvendigt for dig at skrive SÅ MEGET ævl ??

Aksel Jensen: Det er dog en umanerligt lang kommentar du skriver. Måske er dit ærinde at være lidt kvik og lidt sarkastisk.
Jeg kan selvfølgelig kun tale for mig selv, men dit ‘skriv’ er faktisk noget roderi, og jeg orker altså ikke at læse det.
Vh Gerly.

Enig, man får ondt i hånden afat scrolle gennem de uendelige lange indlæg . Han stopper ikke. Så man må scrolle videre.

Aksel Jensen -
Nu er der bare den væsentlige detalje med Hønge - Han var slet ikke valgt til Folketinget i den periode hvor lærerkonflikten kørte - han gjorde først sin entre i 2014 som vikar for en sygemeldt Anne Baastrup -

Herefter gik det stærkt han lavede så meget larm over salget af DONG energi aktierne til Goldmann Sachs - at SF måtte trække sig fra Thorning regeringen - Det gik heller ikke ubemærket hen - Pressen var hurtig ude og kaldte ham “Vikaren fra helvede”-

Men ellers har du ret i forløbet med mandatet til eu parlamentet som blev droppet til fordel for folketinget - ikke ligefrem styrke billedet af hans personlige troværdighed -

Aksel Jensen. Du er så trættende og så alt for irriterende lang-som, at jeg tvivler på, der er ret mange, der gider læse dine indlæg til ende. Lars Løkke læser åbenbart ikke danske aviser. Så havde han nok ikke gjort noget så tåbeligt som at støtte brdr.s restaurant. Der er så mange andre gode restauranter i staden, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt, og som er i stand til at underskrive en overenskomst.

Meget kort.
Det er yderst uhensigtsmæssigt at Lars Lykke indbyder sig selv og Andre til at spise hos Price.
Er det en vennetjeneste han gør brødrene eller er det for at provokere.
Mvh
Bjarne Pedersen

Kort og godt lever vi i et frit land hvor man må spise hvor man har lyst. Dette kan fagforeningerne
heldigvis ikke hindre.